Kdo jsme

Severka je 10. pionýrský tábornický oddíl s více než 30 letou tradicí. Působí při Pionýru ŘečkoviceBrně-Řečkovicích, kde se v naší klubovně dvakráttýdnu scházejí děti nejennaší městské části, ale i z Medlánek, Jehnic, Králova Pole, Vinohrad, Bystrce, Bohunic…

současné době máme kolem 50 dětí a 15 vedoucích a instruktorů. Navícnám patří početný Fan Club - rodiče, kamarádi či bývalí členové, kteří pomáhají na mnoha akcích či táborech. Celkem je nás kolem stovky.  

Činnost odd ílu se zaměřuje na táboření a poznávání přírody, jednodenní a vícedenní výpravy, letní tábory a motivované hry. V dnešní počítačové době se snažíme probuditdětech láskupřírodě a nabízíme jim mnohé netradiční zážitky - počínaje Pohádkovým lesem pro nejmenší, přes spaní pod širákem, vařeníkotlíku a průzkum jeskyně - až po Zimní táboření na sněhu pro ty nejstarší. Zažili jsme spoustu krásných dnů na našich výpravách, postavili iglů na horách, přežili průtrže mračen a jedno menší tornádo… Byli jsme na vodě, v podzemí, na horách, na koních i na kolech... Všichni naši kamarádioddílu jistě mají na co vzpomínat.

oblibou hrajeme různě motivované hry na výpraváchtáborech. Za dobu naší historie jsme se stali například námořníky, rytíři, indiány, zažili jsme pravěkdobu husitskou, ale nejraději vzpomínáme na MASH a Korsiku. Absolvovali jsmetři puťáky a nezapomenutelné EXPEDICE 2002 a 2010 byly spojeny i se sjížděním Vltavy. Na řeku jsme pak s oddílem vyrazili i v letech 2003, 2005, 2007, ... a jistě ne naposledy.

Nabízíme aktivity nejen pro děti, ale i pro dospělé... Při Severce funguje početný Fan Club, pořádáme akce pro dospěláky bez dětí, ale i pro celou rodinu. Speciální akce Rodinka se dočkala10. ročníku - po několika víkendových výjezdech a jednom týdenním táborečku jsme vyrazili i na Vltavu, na hory, do Slovinska, na Slovenskona Korsiku.

Mimo naše vlastní výpravy a jiné aktivity se účastníme akcí pořádanýchrámci města Brna či celé republiky. Mezi naše reprezentační úspěchy patří řada předních umístěníměstských tábornických soutěžích, výborná umístěnícelostátním kole Tábornické stezky a stálé dobré umístění ve špičce brněnského SPTO - soutěži oddílů Zelená liga. Pomáháme taképořádáním mnohých akcí, jako je Dračí smyčka (uzlovací soutěž PTO), Setonův závod, Sraz PTO...