Útok na dobytek, nemoc dobytka
Víťa, 2. 8. 2012 22:58

Zjistili jsme, že na náš dobytek útočí divocí vlci. Ve středu jsme tak v rámci jeho ochrany začali stavět falešné krávy. Sice to rančům zabralo docela dost času, ale nakonec se dílo podařilo a měli jsme dokonce i dvě fialové krávy. Za ty jsme se pak schovali a číhali na vlky. Všichni začali bučet, já být vlkem, tak mě ten hluk spíše odradí. Vlci ale nakonec opravdu přišli a my jsme na ně vyběhli. Po dlouhém boji se nakonec podařilo je zahnat do lesa a mít tak minimální ztráty na dobytku.

Po útoku místní veterinář ovšem zjistil u krav nemoc, kterou vlci přinesli. Určil i lék, který krávy vyléčí a bylo potřeba na jeho přípravu najít suroviny (byliny). Postupně se ranče za splnění úkolu, jako jsou šifra, hádanka nebo týmový úkol, kdy bylo potřeba přičichnout k 3 metry vysoko zavěšenému pytlíku s bylinkou, dozvěděly název bylin a pak je musely najít v okolí tábora. Nakonec se to podařilo všem týmům a úspěšně krávy vyléčili.

Mezitím jsme v posledních dvou dnech vyzkoušeli lanovku, kterou nad táborem postavili Saďour s Radečkem. A taky se chystáme už na druhou kešku, kterou jsme dnes vyluštili.