Počasí - jak bylo ve čtvrtek 2.8. a jak tudíž proběhl večer...
Hanča, 3. 8. 2012 10:51

Celý den krásně, teplo, pařák. Ale protože sledujeme radary, Aladina a předpovědi, věděli jsme, že se na nás chystá déšť a bouřky. Proto jsme už odpoledne sklidili všechno suché ze šňůr a schovali, co bylo potřeba...

Sáďa dokonce vytunil nový "okap" u svodu vody z kuchyňské střechy (takže už snad nebudem chytat vodu do hrnců). Taky jsme se ještě odpoledne stihli všichni společně vyfotit, dokud bylo pěkně - protože dnes začnou postupně někteří odjíždět a zase přijíždět a dost možná to bylo naposledy, co jsme byli v plné sestavě.

Počasí se bohužel zkazilo trochu dřív, než mělo - k večeři jsme měli špízy a špekáčky na ohni, což nám první déšť a bouřka překazily. Naštěstí to větší část tábora stihla a my ostatní jsme se potom operativně přesunuli i s ohněm do týpka, kde opíkání spokojeně pokračovalo :-) Z opíkání bohužel nejsou žádné dobré fotky, tak si to jen představte, jak praská oheň a jak voní buřty a slanina a paprika :-)

Zbytek večera jsme strávili část lidí v týpí u ohně a část v jídelně s kytarou. Počasí se už nezlepšilo, střídavě pršelo a nepršelo. Aspoň že nebyla nějak zvlášť zima - když takhle svítí měsíc kolem úplňku, obvykle tu cvakáme zubama, ale tentokrát to nebylo nejhorší.