Online:

  • 14 nepřihlášených
  

Den první, sobota 20.7.
Hanča, 22. 7. 2013 22:45

Pozdě, ale přece, máme pro vás zprávy o tom, co se v Hobitíně děje. Vzhledem ke špatnému signálu musíme trochu pozměnit taktiku - nemůžu psát večer na poradě, budu muset tvořit články přes den a to je zase složité s baterkou noťasu :-) Fotky budu nejspíš sypat na web jako loni v Bystřici na wifi Infocentra. No, nějak si poradíme.

V sobotu jsme dorazili v poklidu na tábor a zabydleli se. Děti jsou rozdělené do družin napříč věkem, ale ve stanu bydlí tak, jak chtěli, nebo jak se to prostě na místě doladilo. Takže jsou spolu ve stanu třeba dvě děti, které spolu nejsou v družině - hobití rodině.

Po zabydlení vedoucí prošli s dětmi celý tábor a všechno jim ukázali. Následovala první Velká hobití rada, kde se hobiti konečně dozvěděli přesnou skladbu svých týmů (viz některý další článek). Členové rodiny se spolu seznámili, vymysleli si jednotlivé role v rodině a další příběhy o svých "rodinách" a potom je představili i ostatním. Hobiti si taky našli v lese každý svou hůl.

V podvečer jsme tunili základnu, dodělávali některé naše stavby k táboru nebo k programu (dvě týpka, chlívek/ohrádku, zvoničku a další....) a taky nachystali dřevo. Večer jsme se sešli u ohniště, oheň zapálili "starší hobiti", nebo spíš starší hobitky za jednotlivé "rodiny". A pak jsme už zpívali a bavili se aaaaž...do večerky.