Online:

  • 20 nepřihlášených
  

Den druhý, neděle 21.7.
Hanča, 24. 7. 2013 13:43

Dnes jsme dopoledne vyráběli pláště v barvách podle jednotlivých rodin a spony na jejich uchycení. Pak jsme se vrhli na vodní hrátky, protože bylo potřeba vyzkoušet nově opravený bazének. Máme tu totiž sice 7 rybníků, ale koupatelný aktuálně ani jeden, všechny jsou chovné a podle toho smrdí a vypadají.

Odpoledne byla řečnická soutěž - moc mě mrzí, že jsem to neviděla, ale stačily některá videa. Hobiti říkali jazykolamy, slova na nějaké písmenko, recitovali básně a zkoušeli výdrž své bránice a plic při dechových zkouškách.

Ještě jsem vám nenapsala, že tu s námi je Gandalf! Ale ti bystřejší z vás ho viděli na fotkách ;-) Gandalf se nám zjevil kouzlem hned v sobotu u ohně, je tu s námi a čeká na slavnost. My totiž, pokud to nevíte, se všichni připravujeme na Slavnost sklizně a úrody, která vypukne zítra (ve čtvrtek). Hlavní programem bude jídlo, takže se těsíme :-) Každý večer máme Velkou hobití radu, kde se dozvídáme, co je nového, co budeme dělat zítra a kdo v čem nejlíp uspěl.

Protože Gandalfa po obědě nějak bolelo břicho, bylo potřeba zajít k elfům pro chleba, teda napřed sehnat suroviny podle receptu. Odtud pochází ta fotka s bandou načančaných ušatých zelených a hnědých elfů :-)

Gandalf některé večery sedí s hobity v jídelně a čte jim úryvky z knížky o Hobitovi. To abychom poznali naše slavné předky. Hobitům se čtení moc líbí a včera dokonce kvůli němu přistoupili na včasné ukončení zpívání u táboráku :-)