Online:

  • 13 nepřihlášených
  

Den třetí, pondělí 22.7.
Hanča, 24. 7. 2013 13:50

Dopoledne byla Hobití škola. Malí hobiti se potřebovali dozvědět něco o Elfech, Entech a Trpaslících, ale taky o našich hobitích tradicích a o našem zvonu. My totiž máme v Hobitíně zvoničku se zlatým zvonem. Na ten se každý večer zazvoní a naše vesnice je ochráněna. (To jen abyste věděli, proč máme pořád krásně a zdravotník se nudí).

Drobná odbočka - novinkou letos je, že se nástupy nesvolávají zvonem, ale troubí se na dlouhou trubku-troubu, takže letos se neříká zazvoň nástup, ale zatrub nástup na hyenu :-)

Odpoledne došlo na tunění hobitích nor. Malí hobiti vyráběli malé modely a návrhy hobitích nor v lese (domečky pro skřítky), větší hobiti vyráběli lavičky, stolek, bránu a další stavby.

Následovala konečně nějaká bojovka. Hobiti se vydali do lesa pro med, aby ho bylo dost na slavnost. Jenže med hlídaly včely, které střílely svá žahadla. Naštěstí hobiti byli taky vyzbrojeni a včely nakonec přemohli. Jenže včelám stejně mezitím med ukradl medvěd, takže po večeři se hobiti vydali k medvědovi. Bylo potřeba se nenápadně připlížit, aniž by je medvěd spatřil. Když je viděl, řekl jejich jméno a přišli o jeden život. Med představovaly žluté pet-vršky. Z této hry pochází jinde zmíněná historka od Jirky, jak medvěd pohlédl na Davida, hrůzně se zatvářil a pak prohlásil" "tak tebe neznám". Takže David, coby Severácký nováček, unikl medvědovi a získal med :-) Teď jsem zjistila, že medvěda jsme nevyfotili, takže za ním programáci na vlastní riziko zajdou a požádají ho dodatečně o snímeček :-)

K dnešnímu dni mám autentický komentář od Robina:
Všichni Troubilové mají modrej plášt, i Robin. Bralové mají šedej, Plavíni zelenej, Chluponozi vínovej a Eriadorky fialovej.
Dnes jsme včelám kradli med, ale včelám ho ukradl medvěd, tak jsme ho nakonec museli ukrást ještě medvědovi :-)