Online:

  • 18 nepřihlášených
  

Zdravotnické okénko
Hanča, 24. 7. 2013 13:53

Zatím klid. Nechceme to zakřiknout, ale Andrejka nemá na poradě co hlásit, ani nemáme žádné vtipnosti k probírání :-) Tak snad jen stručně statistika:

- jeden vypadlý zub, naštěstí mléčný (David Z.). Má ho schovanej. Sice mu k vypadnutí trochu pomohla srážka Davči s nějakým kolegou při hře, ale prý se už opravdu kýval :-)
- počet klíšťat 5 ks, z toho dva měl pes (Linda) :-) Takže slabota.
- převažujícím úrazem jsou štípance (čert vem komáry, hovada a fetuše), třísky, drobounké odřeniny. Kdosi dostal při vachbolu tečku míčkem do hlavy, ale nic vážnějšího
- jediná vtipnější historka se týkala Nelči, které chuderce tekla krev z nosu. Vložený špuntík z gelasponu ale bleskově jediným mocným kýchnutím odstranila, takže jsme nakonec zůstali u tradičních metod gázových tamponků, což zabralo :-)
- několik málo "měbolíhlava", nebo "jibolíhlava", vyřešeno pitným režimem. Důkladně v tom teplu dohlížíme na pití a čepice na hlavách.

No prostě klídek, nic se tu neděje. Stav stanů: uspokojivý, prťata už mají taky docela uklizeno, učí se.

Takže vlastně článek úplně o ničem :-)

Jooo, a dnes nás čeká velká hygiena! Ale někteří se už sprchovali dřív a taky jsme je proti vedru máchali v bazénku :-)

Marečkova dieta v pořádku :-) Máme to pod kontrolou, včera měl "svůj" puding a svou rybičkovku a svoje zapíkaný brambory, dneska svoje kakao. Kuchaři i vedoucí na to myslí mnohem víc, jak já.

Jinak když už jsme u stravování, stav a počty "odmítačů" v normě. Samozřejmě s nějakým počtem těch, co nejí fazole, vajíčkovou nebo rybičkovou pomazánku, se počítá a dostali paštiku nebo tak něco. Jinak si tu ale vyvařujeme skvěle včetně polívek a dnešek bude v tomto ohledu zase náročný - vepřo knedlo zelo a večer těstovinový salát, no, chudáci moje kalhoty.