Online:

  • 20 nepřihlášených
  

Den pátý, středa 24.7.
Hanča, 28. 7. 2013 22:35

Dopoledne byla Hobití škola - učili jsme se střílet z luku, ze vzduchovky, házet šipky, házet míčkem na cíl... Před polednem nás navštívily tři sličné trpaslice a nabídly nám obchod - vykoupí nějaké naše zajímavé předměty za zlaťáky. Takže hobiti nelenili a po chvíli příprav nabízeli trpaslicím kouzelné hůlky, jablko neviditelnosti, lahvičku jedu proti skřetům, kolík hojnosti atd. Záleželo na fantazii :-) Trpaslice mi potom ze starého přátelství sdělovaly, že tolik kravin v životě nenakoupily :-)

Po obědě nás čekala velká hygiena, což jste si asi všimli na fotkách. Všechny malé i velké hobity jsme postupně nahnali do sprchy, holkám a menším klukům jsme předtím umyli vlasy, velcí kluci si vlasy umyli sami ve sprše :-) Zkrátím to, samozřejmě, že do půl hodiny po hygieně se půlka hobitů opět vyválela na náměstíčku po zemi, takže nachytala zpět svůj přirozený pel ze suché trávy a prachu a cítila se opět pohodlně. To jsou taky nápady, umývat hobity!

Jo, a abych nezapomněla - ty fotky, jak políváme děti, to je oblíbená vodotrapičská zkouška (z takové té série jako je zkouška hladu, mlčení atd...). Nenamočený jedinec se pomalu polévá vodou z jedné a pak z druhé strany a nesmí u toho vydat žádný zvuk :-)

Pak nás čekalo oblíbené "volno, hry" (deskovky, míčová hra Středozem atd...). Večer při Gandalfově čtení nás však překvapila návštěva - Gandalfův kámoš Radagast nás přišel (už potmě) poprosit o pomoc - najít a vyléčit jeho ztracenou a zraněnou kočku. Safra, ted si uvědomuju, že ani kočku jsme nevyfotili, takže to někdy musíme napravit, vzít kočku a medvěda a možná i prase (viz zítřek) a všechnu zvěř vyfotit dohromady :-) Hobiti se po jednotlivých rodinách vydávali s loučí do lesa, Radagasta neomylně překřtili na Gambrinuse, kočku našli a tržnou ránu jí zašili, takže happy end a můžeme jít do hajan.