Online:

  • 19 nepřihlášených
  

Jak bylo - počasí z 28.7.
Hanča, 29. 7. 2013 8:05

V E D R O !!!

Ráno raníčko Hanča vstala... a na teploměru u kuchyně bylo v 7:30 už 22 stupňů. Peklo. (Předtím v noci jsem šla spát kolem jedné a bylo stále ještě 20).

Odpoledne jsme vyrovnali rekord - v nejchladnějším místě tábora u kuchyně bylo 33 stupňů. Kolik bylo na slunci, to nevíme, nechtěla jsem rupnout teploměr. Já osobně jsem byla paralyzovaná a většinu odpoledne seděla ve svém křesle ve stínu a tupě zírala. Dobrým řešením se ukázalo namočit si sandály - byla jsem prát a s gustem jsem při máchání na sebe cákala litry vody :-) Na náměstíčko jsem vstupovala jen v případě největší nouze a zvažovala, kudy půjdu oklikou přes les na latrínu :-)

Děti to naštěstí zvládaly o řád líp - namočená kšiltovka dělá divy. Navíc, jak jsem už psala v článku, cákaly se v bazénku a "házely" po sobě vodu z lavorů a barelů. Všechen program kromě koupacího se odehrával v lese nebo na kraji lesa ve stínu.

Odpoledne se začal zvedat vítr, takže jsme zpozorněli a začali se po internetu pídit po aktuálních zprávách z radaru. Vítr foukal čímdál víc, takže jsme ukládali děti v už zabezpečeném tábořišti - stany utažené, jídelna zatažená plachtama, věci ze sušáků schované... Protože ale předpověď byla optimistická, zalehli někteří vedoucí stejně pod širák :-) Když jsem šla spát já, stan se mi ve větru slušně cukal, ale žádná bouřka nepřišla a ani nekáplo. Čekáme ji v pondělí, aktuální snímky z radaru ale zatím neukazují žádný déšť od Třeboně k Telči :-)

Dnes byla první noc za nevím jak dloooouhou dobu, kdy jsem na táboře spala celou noc mimo spacák, jen přikrytá, a nezalezla jsem do něj ani ráno. Tropy.