Patnáct dětí, patnáct míčků a jeden padák
Hanča, 28. 3. 2014 19:57

Plácek před klubovnou, krásné počasí a hodinka řádění. To jsou základní charakteristiky čtvrteční schůzky Nejmladších. Přečtěte si, co jsme prováděli - a prohlédněte si na fotkách celý náš GANG :-)

V poslední době jsem si několikrát uvědomila, jak nám ti naši prckové vyrostli. Už je s nimi často výborná domluva. Dokážou se dokonce domluvit mezi sebou a na něčem se shodnout. Jo, ještě pořád jich na mě občas mluví všech 15 zároveň a duní mi z nich hlava. Ale jsou fakt k sežrání :-)

Ve čtvrtek jsme nutně museli opět ven, počasí nedalo jinak. První hodinku jsme tedy strávili s oblíbeným padákem - vyhazovali jsme ho do vzduchu, zamotávali se do něj, podbíhali ho a nakonec jsme po něm proháněli 15 žonglovacích míčků a vyhazovali je do výšky. Taky jsme s nimi trénovali hod na cíl - zatím jsme teda ten cíl, naši starou jabloň u klubovny, nějak zvlášť neohrozili :-) Příště už si nachystáme pořádný cíl v podobě vycpaného houpacího pytle a pak se teprve rozběhne trénink!

Když jsme se vrátili do klubovny, vrhli jsme se na náš hlavní letošní úkol - Nováčkovskou zkoušku. Tak tedy:

  • všichni už mají svůj oddílový deník/sešit (něco málo o denících příště...)
  • na něj si nafasovali samolepky se jménem a kdo chce, má i speciální oddílový obal se znakem Severky
  • uvnitř mají všichni nalepenou Nováčkovskou zkoušku a další kartičky
  • kdo byl na výletě, dostal do deníku vytištěné dvě fotky
  • a dál už je to na fantazii každého
  • na nástěnce máme tabulku, kdo už má co splněno, a každý týden z ní něco odškrtneme
  • tak například teď jsme zakřížkovali "Pochodové značky" a "Zkouška obratnosti a hod na cíl". Tyto dvě dovednosti už máme probrané a nic nebrání tomu, aby už brzo všichni měli podepsané splnění :-) U Pochodových značek jsme se domluvili na test 6+6: 6 značek nakresli, 6 značek poznej. U Hodu na cíl to budou 3 trefy z 5. Příště si naše šikulky otestuju :-)

No a na závěr vypukla už za doprovodu rodičů módní přehlídka. Mnozí si odnesli nové zelené košile, ostatní to brzo taky doženou. Příště pak na košile nafasujeme nášivky - domovenku, zelenou ligu, táborovou nášivku. A budeme na nejbližší výpravě jako ze škatulky. Už jen získat ty šátky...

Hanča

(Pozdravujeme našeho šestnáctého - Matěje. A přejeme brzké uzdravení a návrat mezi nás.)