Pozdrav z hor
Hanča, 10. 1. 2011 20:35

Odpusťte mi trochu soukromých zpráv, ale slíbila jsem hromadě lidí ze Severky, že dám vědět, jak to tady zvládám :-)

Vyrazila jsem do Ramsau v Rakousku na týden se sestrou, její rodinou a kamarády. Na tom ještě není nic tak převratného. Ale oni se rozhodli, že mě naučí (nebo aspoň začnou učit) lyžovat :-)

Já jsem celoživotní běžkař a na sjezdovkách jsem stála jen několikrát v životě. Takže se cítím jako naprostý začátečník. Strávila jsem tedy poslední týden sháněním výbavy, o čemž jste mnozí slyšeli a já tímto děkuji rodině Hlouchovic za veškerou pomoc a podporu ;-)

Tak jsme včera dojeli do Ramsau, máme tu prima chaloupku hned u svahu, s výhledem na kopec Rittisberg. A mám luxusní pokojíček - posílám vám fotku, co vidím z balkonu. Mezi těma horama, kousek vlevo (mimo fotku) je oblíbený Dachstein. Ráno jsem okukovala z jiného balkonu sjezdovku a lanovku a trochu mi tuhl úsměv. Ale Robin (5,5 roku) a Lucinka (2,5 roku) mě uklidnili, že to bude dobrý :-) a že mě to lyžování jejich táta (můj švagr) naučí.

No zkrátím to: postupovala jsem hezky krok za krokem, vždy o úroveň výš. Krok jedna: obout ty boty :-) Uff. Krok dva: dovléct se na cvičný plácek pro malé děti a začátečníky. Tam jsme zkoušeli první jízdy, já a Lucka :-) Ukázalo se, že "to pude". Takže jsem mohla postoupit opět o level výš. Vyvezli mě lanovkou nahoru na Rittisberg a sjela jsem si párkrát modrou sjezdovku. Byla to paráda a šlo to, teda vlastně jelo :-) Byla jsem dokonce pochválena, že vůbec nevypadám jako idiot a že určitě nejsem až takovej začátečník, jak jsem tvrdila. Dokonce mi šly obloučky :-) Takže modrá v pohodě, bavilo mě to a tak jsem si na závěr hned první den troufla - světe zboř se - na červenou!

Ano, přiznávám, tady jsem sebou už 2x švihla :-) Ale jinak v pohodě a sjela jsem to krásně. A tak jsem, milé děti, hned první den pokročila z dětského plácku na červenou sjezdovku. Huráááá.

A ješte prý vám mám napsat, říkali, když už se tak chválím, že jsem jezdila na sjezdovce, kde občas trénuje i Šárka Záhrobská :-) Ale dneska jsme ji nepotkali.

Fotek zatím moc nemám, jsme tu teprve jeden den a to ještě odpoledne chumelilo. Ale aspoň něco. Mějte se tam v Brně hezky, nezlobte a držte mi palce. Čeká mě další "výcvik" a pak prý mě vezmou i na sjezdovky u Schladmingu :-) A na běžky taky dojde, na ty se už těším.

Hanča na horách Hanča na horách

Tak ahoooj ! Hanča

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Slon (12. 1. 2011 13:39)
Já se picnu ty a sjezdovky.
Prvně jsem si myslel že špatně vydím protože mám tak trochu zánět spojivek,ale teď co jsem si nakapal do očí vidím že je to pravda.
Hanča lyžuje tak já snad začnu bruslit.
Zdar a dojeď celá.
Přeje slzící Slon