Severka - jak dál?
Hanča, 20. 1. 2011 0:07

Tentokrát vážně: dnes večer se sešla na zásadní poradě skupina vedoucích Severky, aby si vážně promluvila o tom, jak dál se Severkou...

Sestava poradního týmu byla tato: náčelník Ďoubalík, členové vedení oddílu Hanča, Víťa a Jirka, a dále přizvaní "stařešinové" Bizon a Karlin. Poslední dva jmenovaní pravděpodobně rozšíří řady vedení Severky za Kubu, který je naopak zatím opustil. Ale to ještě musíme posvětit hlasováním RK (tedy rádcovského kruhu).

Na rovinu: vy, kteří trochu sledujete dění a zprávy kolem Severky a především vedoucí, kteří chodí na porady, už víte, že personální situace posledního půl roku není růžová. Náčelník není tolik náčelníkem, jak bychom chtěli, postupně přicházíme o další vedoucí, propadl se nám stav členské základny a v některých oblastech si zkrátka nevedeme jako dřív. A tak jsme se dnes sešli, abychom se poradili, co s tím.

A mám pro vás dobré zprávy :-) Porada byla sice místy plná ohnivých diskusí i sporů, místy i nepatřičných legrácek (zejména na účet zdravotního stavu náčelníka :-) toho času v rekonvalescenci po operaci), ale nakonec jsme se na všem dohodli a dospěli k cíli. Chceme se stát funkčním vedením Severky a chopit se všech klíčových oblastí řízení a provozu Severky. Probrali jsme, co nám neklape a co jsou zásadní životně nutné funkce, které musíme zajistit. A ty jsme si rozdělili. Každý měl možnost získat pro sebe nějaké koryto :-) a padaly i role-legrácky typu "ministr bez portfeje" :-)

Ale nebojte se, nešlo o dělení koryt (nejsme úplně výdělečný spolek :-) , šlo spíš o dělení práce. Všechny detaily si ještě necháme trochu usadit a seznámím vás s nimi až později. Hlavně ostatní vedoucí. Ale pro představu - dělili jsme si práci jako je zajištění letního tábora, chod družin, klubovna, P.R. a co s tím souvisí, komunikace uvnitř i ven, podpora činnosti (finance, MTZ) a mnohé další... Jistě vás potěší, že i nadále zůstávám hlavním zpravodajem Severky ;-) A Ďoubalík i nadále zůstává náčelníkem :-)

Všech šest statečných, co se dnes sešlo, si vybralo svůj úkol a svou parketu a zavázalo se ji garantovat. A já věřím, že tentokrát to klapne. Každý si vybral, co je mu vlastní (jako třeba já finance a zpravodajství). Držte nám palce. Potřebujeme taky, aby nám vyrůstali další schopní následovníci a budoucí náčelníci :-)

A proč vám to celé píšu? Abyste věděli, že se z předvánočních jobovek nehroutíme, ale Severka jede dál. Naše mašinka se nezastavuje, naopak opět přikládáme do kotle :-) Nevystupujte, usaďte se, jízda pokračuje...

Že jste si někteří nevšimli, že by náš vlak zpomaloval? No tak to je jen dobře. Tak se dál koukejte ven do krajiny a držte si klobouky :-)

Zpravodaj Hanča :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Renata F. (20. 1. 2011 18:37)
:-)Gratulace a držíme palce!!