Bradavice 2018 - Zpravodajství
14. den - Únos zakladatelů, boj se smrtijedy, otevírání vězení
Anka, 4. 8. 2018 18:50

Poslední táborový den začal zdánlivě poklidně. Vstali jsme, rozcvičili se a už jsme se těšili na vysvědčení NKÚ. Ovšem na nástupu ráno nám je měli předat zakladatelé kolejí. Volali jsme je, ale neozývali se a ani nebyli k nalezení. Prohledali jsme celý hrad a ve Velké síni jsme našli hotovou spoušť. Rozházené stoly, lavice, knihy ven z knihovny, potrhaná výzdoba. Zakladatelé nikde. Našli jsme však několik malých kousků čehosi. Rozhodli jsme se společně kousky posbírat a poskládat dohromady. Nebylo to snadné, ale těsně před obědem jsme to zvládli. Objevil se tak před námi veliký symbol. Hned nám bylo jasné, že je to přenášedlo, které se rozbilo a my ho dali dohromady.

Po obědě jsme přenášedlo propojili a dotykem jsme se přenesli na určené místo. Kousek od hradu, kde přebývali smrtijedi a jejich vůdce Darkim. Počal boj na život a na smrt. Smrtijedi byli neuvěřitelně silní, měli kouzelné štíty a zpočátku na ně naše kouzla příliš neúčikovala. Nevzdali jsme to a bojovali dál, což se vyplatilo, nepřátelé začali slábnout a my je pomalu přemohli, postupně se do hradu dostali a nakonec jsme přemohli i nejtemnějšího Darkima.

Posilnili jsme se svačinou a opět se vydali do hradu smrtijedů. Našli jsme opodál vězení a v něm vězněné naše zakladatele. Klece však byli začarované a magie se dala prolomit jen rozluštěním několika náročných šifer. Šifrovali jak mladší tak starší kouzelníci a nebylo to vůbec snadné. Ale nakonec kouzla zeslábla a my jsme pomocí kouzla Bombarda maxima naše zakladatele vysvobodili.

A tím nám skončil školní rok. Po večeři jsme už konečně mohli rozdat vysvědčení za NKÚ - všichni uspěli a postupují tak do dalších ročníků a mohou pokračovat ve studiu čar a kouzel. Zbývalo vyhlásit školní pohár. Na pátém místě se umístila kolej Štědroval, na čtvrtém Nebelvír, třetí místo obsadil Mrzimor, druhý skončil Zmijozel, a pozici vítěze školního poháru získali studenti Havraspáru. Bylo to opravdu těsné!

I když se připozdívalo, náš den ještě nekončil. Co by to bylo za tábor bez závěrečného táboráku? U slavnostního ohně ještě proběhly dva severácké rituály, jelikož si několik dětí splnilo Nováčkovskou zkoušku. Táborníky se tak stali Ondra Střecha, Marek Tužička a Majda Gazdová. Všem novým táborníkům blahopřejeme. Pokračovali jsme ještě pasovacím rituálem, při kterém úspěšně zodpověděli tři tajné otázky naši tři vedoucí a stali se tak staršími táborníky. Gratulujeme Nikči, Ondrovi N. a Kyce! Potom už bylo moc pozdě, u ohně jsme si zazpívali pár písniček a všichni plni zážitků šli do hajan.

V noci pak ještě proběhlo ještě jedno pasování. Ondra U. si totiž splnil rádcovskou, prošel tajnou zkouškou a tajným rituálem a stal se tak dalším členem Rádců Severky. Také gratulujeme :-)

FOTKY z posledního dne.
 

 
13. den - NKÚ, Soutež ve vaření lektvarů
Anka, 3. 8. 2018 7:22

Čtvrteční ráno jsme odstartovali kouzelnickou soutěží, kdy studenti soupeřili o to, kdo uvaří nejlepší lektvar z určených bylin, co rostou v okolí hradu. Podle načerpaných znalostí studenti nasbírali řadu rostlinek, ze kterých každá kolej uvařila výtečné čaje. Ty byly potom podrobeny ochutnávání a posuzování odbornou porotou. Hodnotila se chuť, barva, množství, čistota a teplota a každý porotce mohl rozdat celkem 25 bodů. Nejlepší lektvar zavařila kolej Havraspár – Gratulujeme.
Po obědě jsme se opět vykoupali, ať se domů vracíme čisťouncí a taky jsme zvládli ještě zahrát Hututu a kouzelnické souboje či souboje na kladině.

Po večeři nás už čekaly obávané testy zkoušek náležité kouzelnické úrovně. Všichni studenti byli podrobeni testu poskládanému z pět částí. Bylo to náročné a vyčerpávající, ale snad všichni dávali na hodinách pozor a všichni projdou. Uvidíme ráno na nástupu při rozdávání vysvědčení. :-)

A jak nám to slušelo ve čtvrtek? Koukněte tady.

 
12. den – Raraši, turnaj v Hututu
Anka, 2. 8. 2018 9:35

Kouzelníci během dopoledne navštívili poslední vyučovací hodiny, kde se intenzivně opakovalo na nadcházející zkoušky. Poctivá příprava je důležitá, tak jsme opakovali lektvary, péči o kouzelné tvory, bylinkářství a kouzelná zaklínadla a formule.

Po obědě jsme našli v učebně péče o kouzelnické tvory otevřené klícky … a co se nestalo, utekli nám všichni Raraši. Modré potvůrky malého vzrůstu, které velmi rády zlobí. Také o nich z výuky víme, že se rozmnožují u vody. Takže první místo, kde jsme rarachy hledali, bylo u rybníka Kalicha. Tam jsme však našli pouze již nakladená vajíčka, tak jsme pro ně postupně doplavali, abychom zabránili jejich vyklubání.  Jakmile jsme chtěli odejít od vody, vyběhl na nás rozzuřený rarach z lesa a řekl, že jsou raraši na studenty příliš chytří a nikdy je nepochytají. To ale nevěděl, že při svém následném úprku zanechává modré stopy.

Po svačině jsme stopy následovali a zavedli nás místu, kde raraši hledali potravu v lese. Tam jsme se s nimi utkali v boji a nakonec všechny úspěšně pochytali. Večer nám zbyl čas a tak jsme se rozhodli zasportovat. Uspořádali jsme turnajHututu (hra, kde je cílem získat hráče druhého týmu, kombinace běhání a zadržení dechu). Během toho se ještě někteří pilně věnovali plnění severáckých zkoušek.
 

Fotky ze středy zde.

 
Info k fotkám
Anka, 1. 8. 2018 7:34
Dostalo se k nám z více stran, že někteří z Vás mohou mít problémy s otevíráním galerie fotek, které z tábora na web přidáváme. Pokud Vám to nejde otevřít, zkuste prosím použít jiný webový prohlížeč.

Děkujeme :-)
 
11. den - Tajný rituál smrtijedů, Uprchlíci obchodníky, Turnaj ve Famfrpálu
Anka, 1. 8. 2018 7:22

Včera v noci jsme šli sbírat kouzelné bylinky, protože hvězdy a měsíc po zatmění byly ve výhodné konstelaci. To jsme ale ještě netušili, že cestou narazíme na smrtijedy, kteří prováděli tajný rituál, úplně přesbě, jak to včera ráno Helga z Mrzimoru přepověděla ve své věštbě. Sledovali jsme smrtijedy z povzdálí, jak pili krev zabitého jednorožce a pak utekli. Zabíjet jednorožce je zakázané, ale když už byl mrtvý, tak jsme si z něj nějaké přísady (vnitřnosti, roh, žíně, kopýtka) taky uřezali. Abychom si pořádně odpočinuli, měli jsme potom prodloužený budíček.

Hned po snídani jsme se vrhli na škrábání brambor a poté nás navštívili obchodníci a děti si tak mohli zase nakoupit nějaké dobroty. Ředitel Coomball sice tvrdil, že je prověřil, v průběhu se však ukázalo, že pijí mnoholičný lektvar (který dokáže přeměnit kouzelníka v někoho jiného na určitou dobu) a jsou to vlastně smrtijedi. Jednoho se nám podařilo chytit a uvěznit.

Bylo krásné počasí, a proto jsme se po obědě rozhodli vyfotit. Nejdříve jsme se fotili v kostýmech a pak jsme si rozdali i táborová trička. Následoval turnaj ve famfrpálu, který byl velmi napínavý a nakonec ho vyhrál Mrzimor, a získal tím body do Školního poháru. Gratulujeme!

Po večeři jsme si chtěli dohrát pubquiz, vyrušili nás ale smrtijedi, kteří se snažili osvobodit svého chyceného společníka. Naštěstí jsme je všechny pochytali a lehkým mučením a vyslýchacími metodami jsme je přinutili prozradit nám důležité informace. Pak jsme dohráli kvíz a šli jsme spát.

Nezapomeňte se podívat na fotky :-)

Alča

 
10. den - Věštba Helgy z Mrzimoru, Kouzelnické souboje, Ochranné kouzlo
Anka, 1. 8. 2018 7:17

Dnešní den začal klasicky rozcvičkou a hygienou. Na nástupu měla Helga z Mrzimoru strašlivou vidinu koně, zlých masek a krve. Uvidíme, co se z toho vyklube.
Po snídani jsme se vydali s ředitelem Coomballem nacvičovat Kouzelnické souboje. Na kladině proti sobě stáli vždy 2 kouzelníci, každý z jiné koleje a pomocí kouzel, které se naučili ve výuce, proti sobě bojovali. Kouzel bylo 5: Aqua Erupto – vykouzlí proud vody, Fiendfire – rozprostře oheň, Serpensortia – vykouzlí hada, Draconifors – vykouzlí draka, Repellentus – odpuzuje vodu. Před obědem nám zbyl ještě čas, tak jsme si zahráli Hututu. Na oběd nám dnešní služební kolej Havraspár vykouzlila výborné burgery.

Po poledním klidu jsme začali pracovat na obnově ochrany Bradavic. Bylo potřeba pobnovit ochrannou bariéru, která drží Bradavice od nepřátel či cizáků. Po okolí tábora bylo rozmístěno 10 stanovišť, kde se plnily úkoly např. udělejte 300 dřepů v týmu, udělejte pyramidu nebo vypijte 1,5 l vody v týmu do půl minuty. Za každý úkol jsme dostali 1 ingredienci na Ochranné kouzlo. Jakmile jsme nasbírali potřebný počet ingrediencí a navíc sehnali věci, které představují 4 základní elementy: voda, oheň, země, vzduch, sedli jsme si do kolečka a začali odříkávat Ochraná kouzla. Snad byla tato kouzla silná a Bradavicím nehrozí žádné nebezpečí.
Po večeři jsme dokončovali scénky o zakladatelích kolejí, na kterých jsme v průběhu celého dne pracovali. Před večerkou jsme je ostatním předvedli, zahráli si chvíli na kytary a šli spát.
 

Fotky z 10. dne si můžete prohlédnout tady.

Kačka

 
«ZačátekPředchozí123DalšíKonec»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL