Hunger Games 2019 - Zpravodajství

Zde najdete zpravodajství z tábora ve formě článků a fotek. Signál je na táboře ale velmi nespolehlivý, takže se může stát, že se na chvíli odmlčíme. Děkujeme za pochopení.

Tábor je za námi
Víťa, 6. 8. 2019 17:42

Dva týdny tábora skončily, fotky z celého tábora v plné kvalitě nahrajeme na web během několika dní.

Závěrem bychom chtěli za celý tým vedoucích poděkovat Merlinovi za grafiku pro program tábora, panu Vedralovi a restauraci Timeout za příspěvek jídla do kuchyně, Slonovi za odvoz věcí na tábor dodávkou a Saďourovi za zajištění lanových překážek. Díky.

 
Kapitol padl!
Alča, 2. 8. 2019 21:28

Dopoledne jednotlivé kraje obcházely strategická místa a sbíraly na nich body. V průběhu toho si také musely uvařit oběd a pak se v daný čas všichni setkat před branami Kapitolu, odkud společně zaútočili na prezidenta a jeho mírotvůrce. Za body získané z předchozích aktivit mohli z obyčejných bojovníků udělat revolucionáře s lepšími zbraněmi a také reprodrozda, člověka, který jako jediný mohl umístit vítěznou vlajku doprostřed Kapitolu a tím ho dobýt. Po úporné bitvě nakonec Kapitol padl a diktatura prezidenta byla svržena.

Nejúspěšnější v revoluci byl kraj dřevorubců, na druhém místě kraj textilu, na třetím kraj zemědělců, na čtvrtém kraj rybolovu a na pátém kraj chovatelů. Na závěrečném nástupu jsme rozdali diplomy, ceny a ocenili také nejlepší členy jednotlivých krajů.

Potom následoval už jen slavnostní oheň, u kterého proběhlo také pasování Kačky na staršího táborníka. Šmoulíci, kteří měli jako kraj luxusu speciální program, nám jako překvapení předvedli nacvičené vystoupení plivání ohně.

Fotky z posledního dne.

 
Šmoulíci - 11. a 12. den
Lucka, 2. 8. 2019 11:34
11. den – středa
Ve středu dopoledne Šmoulíci vyspávali po nočním výsadku, který jim některým dal trochu zabrat, ale vrátili se všichni v pořádku.
Následovala vodní bitva s tričky, které jsme už měli předpřipravené. Házeli jsme po sobě vodní bomby, stříkali stříkačkami a nakonec nám tekla barva po celém těle.
Odpoledne pak bylo víceméně odpočinkové. Celý tábor se společně vyfotil. V nových tričkách, táborových kostýmech, po družinách, po táborových týmech… Večer se pak na večeři dělali špízy na ohni a zpívalo se.
 
12. den - čtvrtek
Dopoledne si závodníci vyzdobili své vozidla (pneumatiky), se kterými v pátek pojedou rallye. Po obědě následovala velká hygiena a pak si Šmoulíci dozdobili svá trička. Po večeři jsme si zahráli hru, při které se převádělo a kreslilo ostošest.
V noci pak následovala poslední noční hra.
 
13. den a 14. den – Dobývání Kapitolu
Alča, 2. 8. 2019 10:39

Jak jste si jistě z fotek mentorů a Kapitolanů všimli, Kapitolská móda je hodně pestrobarevná a v našich vojenských oděvech bychom byli hodně nápadní. Proto jsme si včera dopoledne vyráběli masky, abychom aspoň trochu zapadli. Následovala velká hygiena, aby nás neprozradil náš pach. Naši špioni pak večer odhalili, že prezident a jeho mírotvůrci na nás chystají pasti. Proto jsme se naučili, jak takovou past taky sestavit a taky natrénovali jejich odhalování.

Dneska už nás čeká jediné – dobýt Kapitol a pak večer buď slavit vítězství nebo pohřbívat padlé. Právě teď naši bojovníci z jednotlivých krajů obsazují strategická místa kolem centra Kapitolu a odpoledne nás čeká finální útok. Tak držte palce, ať to dobře dopadne.

Fotky z třináctého dne.

 
12. den - Včerejší šátkování a pokračování cesty
Alča, 31. 7. 2019 23:35

Včera jsem vám ještě zapomněla napsat o dvou nových tábornicích, které jsme ošátkovali. Jsou to Amálka Doláková a Berča Tichá. Ještě máme pár dalších adeptů, kterým chybí jen pár zkoušek k dokončení nováčkovské, tak třeba ošátkujeme ještě někoho.

Co se týče naší cesty do Kapitolu, dopoledne nás navštívil velitel další části odboje, který s námi chtěl spolupracovat. Nemohli jsme se však dohodnout na tom, který kraj nás vede, proto jsme to museli rozhodnout bojem o velitelskou vlajku. Po obědě jsme na svou stranu získali několik významných obyvatel Panemu. Nejprve jsme museli vyluštit jména lidí, kteří s námi sympatizují a poté je osvobodit z vězení. Večeři jsme si opekli na ohni (i když se nám to opět pokoušel překazit déšť, nedali jsme se) a pak se jednotlivé týmy musely proplést bludištěm a najít v něm vzkaz. Někteří se tam trochu zamotali a tak to trvalo déle, tak si aspoň ráno přispíme, abychom to dohnali.

Fotky z dvanáctého dne.

 
11. den - Průzkumná výprava
Alča, 31. 7. 2019 0:21
Abychom zjistili, kde vlastně přesně leží Kapitol a kde získat k boji spojence, vydali jsme se na průzkumnou výpravu (výlet) za účelem vyhledání informací. Rozdělili jsme se na čtyři různé skupiny a každá pak v cíli své výpravy získala jednu část společného dopisu, který teprve musíme složit.

SMAJLÍCI
Ráno jsme se rychle sbalili, nasnídali a vydali se do Číměře na autobus. Autobusem jsme dojeli do Horní Pěny, odkud jsme šli asi 3 km k Obludišti v Dolní Pěně. U Obludiště jsme strávili zhruba 2 hodiny. Bloudili jsme v bludišti, hráli fotbal a naobědvali se. Následně jsme se vydali na cestu do Jindřichova Hradce, odkud jsme jeli úzkokolejkou do Senotína a odtud pěšky až do tábora. Celkem jsme ušli zhruba 16 km.

Kačka 

PANDY
Po probuzení jsme si naplnili žaludky, sbalili si batůžky a vyrazili na cestu. Cílem naší cesty byl 6 kilometrů vzdálený Kačležský rybník. Zde jsme si dali chutný oběd a dali se na cestu zpět.

Vilík 

PARAZITI
Ráno jsme si sbalili věci a vyrazili na výlet po okolí tábora. Přes Senotín a Kaproun jsme došli na Vysoký kámen, který byl naším cílem. Tam jsme se najedli a přes Lomy u Kunžaku a Kunějov se vrátili zpátky do tábora. Za dnešek jsme ušli něco málo přes 20 km.

Peťka

EXOTI
I když jsme letos místo dvojdeňáku šli jen na jednodenní výlet, drželi jsme se původního plánu konečně se s Exoty podívat do Slavonic. Protože bychom tam za jeden den dojít nestíhali, šli jsme jen do Kláštera, odkud jsme jeli autobusem. Ve Slavonicích jsme děti rozdělili na dva týmy a každému dali jeden pohled s obrázky dveří, které měli najít. Potom jsme se vydali na prohlídku Slavonického podzemí a po krátké návštěvě obchodu se už vydali autobusem zpátky do Albeře a úzkokolejkou do Senotína a zpět do tábora. Letošní výlet jsme spíš než na nachození velkého počtu kilometrů měli zaměřený na navštívení zajímavých míst, takže jsme si to užili zase trochu jinak.

Fotky z výletů.

 
«ZačátekPředchozí123DalšíKonec»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL