Hunger Games 2019 - Zpravodajství

Zde najdete zpravodajství z tábora ve formě článků a fotek. Signál je na táboře ale velmi nespolehlivý, takže se může stát, že se na chvíli odmlčíme. Děkujeme za pochopení.

5. den - První den v aréně všichni přežili!
Alča, 24. 7. 2019 22:47

Ráno se každý probudil ve svých přístřešcích v lese, kde týmy zvlášť nocovaly. Obešlo se to zatím bez ztrát na životech a tak jsme se vydali do arény dál na „nové tábořiště“ (ve skutečnosti zpět do tábora). Hned jsme se vrhli na výrobu zbraní, každý tým měl za úkol vyrobit podle nákresů z přírodních materiálů funkční katapult, luk a šíp a oštěp. Nebylo to tak lehké, jak se na první pohled může zdát, ale nakonec to každý tým zvládl po svém. Každý kraj si našel alespoň jednu zbraň, kterou zvládl vyšperkovat téměř k dokonalosti. A po svačině (výborný puding s kompotem a piškoty) jsme funkčnost těchto zbraní hned otestovali. Celý den bylo docela horko, tak jsme odpoledne věnovali osvěžování a vodním radovánkám na klouzačce a v bazénu. Večer jsme se sešli u táborového ohně a až do večerky zpívali.

Fotky najdete zde.

 
1. kraj - Shrnutí prvních dnů
Lucka, 23. 7. 2019 22:51
Tak první kraj (kraj luxusu, severácká družina Šmoulíci) je zpět za ostatními v aréně.
Ale začneme od začátku… Mentoři prvního kraje se rozhodli, že budou svůj tým trénovat odděleně, aby byli nejlepší, a tak hned první noc (muselo to být nenápadné) vzbudili svůj tým a ten musel po šifrách dojít na místo jejich tréninku.
  1. Den - Dopoledne jsme ještě odpočívali po nočním putováním. Poté jsme si zlepšili přístřešky a uvařili oběd. Celé odpoledne se také odehrávalo v odpočinkovějším režimu. Splátci objevili padáček, kterým jim sponzoři dávají úkoly. Jako první si vyzkoušeli pít přes filtr vodu z rybníku a rozdělat oheň bez sirek. Protože jsme první kraj a musíme být co nejlepší, tak se každý večer budeme scházet na radě, kde si zhodnotíme daný den a splátci hlasují, kdo z nich byl ten den nejméně užitečný, nejméně pomohl týmu… Ten bude mít na další den nějakou nevýhodu.
  2. Den – Abychom se zalíbili sponzorům, natetovali jsme svá těla hennou. Po obědě jsme už hned šli zase vařit. V aréně je občas těžké sehnat jídlo, a tak jsme si to vyzkoušeli i teď. Museli jsme vylovit ryby z rybníka a vykopat brambory. Následně jsme začali vařit. Ryby jsme obalili v kopřivách a bahně a dali péct přímo do ohně. Brambory jsme s kořením uvařili v alobalu a ještě jsme si k tomu udělali těsto na chleba s úmyslem upéct ho. Nakonec jsme ale udělali jenom chlebové hady na klacku. Jak začala noc, vyzkoušeli jsme si, jak v aréně přenést oheň pomocí speciální konstrukce.
  3. Den – Aby se splátci připravili na další situace, museli si dopoledne ušít oblečení, které pak celý den měli na sobě (spodní prádlo si nechali, nebojte). Eliška, jako výherkyně předchozí aktivity získala výraznou odměnu od Kapitolu. Dostala krajku, aby plnila poslední kapitolské trendy. Touto krajkou si ozdobila své vyrobené oblečení. Po obědě jsme natrhali borůvky na výbornou snídani, kterou si zítra uděláme, tak třeba se pochlubíme alespoň fotkami, abyste mohli závidět. Následovalo jezení různých zvláštních věcí, protože v aréně budeme občas muset sníst různé divné věci (citrón, cibule, ale také různé divné kombinace jídel). Potom jsme uklidili naše tábořiště a vydali se zpět do tábora, kde jsme si vybalili, vysprchovali se a šli spát.
A to je zatím vše z prvního kraje. Budeme se dále hlásit.
 
4. den – Zahájení Hladových her
Alča, 23. 7. 2019 21:43

Do čtvrtého dne jsme se probudili s tušením, že dnes nastane ten den, kdy se konečně kraje vydají do arény. Dopoledne měli splátci šanci natrénovat si dovednosti, které potom předváděli před sponzory. Každý tým do každé disciplíny nominoval jednoho člena a pokaždé to musel být nikdo jiný. Soutěžilo se ve střelbě foukačkou, vzduchovkou, v uzlařské štafetě, člunkovém běhu nebo také rétorických schopnostech – říkání jazykolamů na čas. I při boji je přeci občas nutné z něčeho se „vykecat“.

Pak se všechny kraje připravili k zahájení Her. Museli si sbalit batoh s věcmi na přespání v lese a také nafasovali nezbytné vybavení. Po zahájení se všichni přesunuli na své místo, kde zbudovali tábořiště a najedli se. A mají za úkol zmapovat, kde sídlí ostatní a nepozorovaně co nejblíž k nim umístit znamení. V táboře byl taky roh hojnosti, kde si mohli nepozorovaně přiběhnout pro další vybavení a vychytávky, jako třeba nutella na snídani, šťávy nebo třeba světlo navíc. 

Fotky ze čtvrtého dne.

 
3. den - Trénink pokračuje
Alča, 22. 7. 2019 22:50

Dnešním dnem pokračovala příprava na arénu. Jak splátci zjistili z krátkého přenosu z minulých Her, důležitou součástí arény jsou také zákulisní boje o sponzory, kteří je často mohou zachránit nebo jim dodat nějakou důležitou věc. Dopoledne se tedy věnovali zisku sponzorů, které museli navštívit a přesvědčit, aby je podporovali. Sponzoři jsou nároční a vyžadovali splnění nejrůznějších úkolů, nakonec ale jejich podpis s příslibem podpory získali všichni.

Po obědě následoval první tréninkový boj mezi týmy, vlajkovka. Někteří volili vyčkávací taktiku, jiní zase přímo útočili. Uvidíme, co se jim osvědčí zase příště.

Po boji nás čekala významná událost, na kterou se zúčastnění připravovali už od rána – Miss Kapitol. Soutěžící se nám nejprve předvedli ve svém kostýmu, poté absolvovali rozhovor s moderátorem a na závěr předvedli volnou disciplínu – viděli jsme kouzla, tanec, akrobatické kousky i divadelní představení.

Fotky ze třetího dne.

 
2. den - představení krajů
Alča, 21. 7. 2019 23:00

Všichni splátci se probudili do krásného dne ve výcvikovém centru a než jsme se pustili do tréninku, čekala nás slavnostní přehlídka jednotlivých krajů. Každý kraj si vytvořil svůj povoz, nazdobil jednoho člena týmu a předvedl se nám na slavnostní promenádě. Odpoledne následovala výuka dovedností do arény, splátci si tak procvičovali stopování zvěře, stavbu přístřešku, první pomoc, rozeznávání léčivých rostlin a pochopitelně také boj. Po večeři ještě následoval první trénink v terénu – trénink plížení. Jeden kraj měl vždy za úkol střežit dané hranice a ostatní kraje se snažili územím potají proplížit. Během hry tak přicházeli na nejlepší taktiku pro postup střeženým územím a v aréně už určitě budou vědět, jak na to.

Fotky z druhého dne.

 
1. den - Zabydlení v Kapitolu
Alča, 20. 7. 2019 23:23
První den se všichni splátci, kteří se přihlásili do letošních Hladových her, úspěšně dopravili do Kapitolu. Na letošní rok vychází 4. čtvrtohry, proto budou v aréně soutěžit celé týmy splátců z jednotlivých krajů. Po zabydlení a obhlídce výcvikového centra, kde bude probíhat výcvik před arénou, pomohli všichni nachystat slavnostní oheň. U něj byli oficiálně přivítání prezidentem Panemu a dalšími organizátory Her a také se seznámili se svými mentory – bývalými vítězi Her, kteří budou svému kraji po dobu pobytu v aréně radit a pomáhat. Bývalí vítězové žijí v luxusu, a je to na nich vidět. A podobný život v luxusu čeká také na naše budoucí vítěze. Po společném zpívání se všichni odebrali na kutě, aby se připravili na první den náročného tréninku.

Na fotky z prvního dne se můžete podívat tady.

 

 

«ZačátekPředchozí123DalšíKonec»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL