Hunger Games 2019 - Zpravodajství

Zde najdete zpravodajství z tábora ve formě článků a fotek. Signál je na táboře ale velmi nespolehlivý, takže se může stát, že se na chvíli odmlčíme. Děkujeme za pochopení.

Šmoulíci - 7.-10.den
Lucka, 30. 7. 2019 23:54
7. den – sobota
Dopoledne pršelo, a tak jsme si zahráli AZ-kvíz s otázkami o vedoucích, Severce a tak dále. Následně vytvářeli děti zase kvíz pro nás o sobě. Vymysleli spoustu záludných otázek, které jsme ani po tolika letech, co je vedeme netušily. Večer jsme si předchystali trička, která si později doděláme.

8. den – neděle
Dopoledne jsme bojovali jako zvířata proti dětem. Odpoledne jsme se naučili vázat nízké lanové překážky, což se dětem později bude určitě hodit.

9. den – pondělí
Hned ráno jsme vyrazili do Maříže, kde jsme si vyrobili hrnečky, teď čekáme, až si je vyzvedneme a uvidíme, jak se nám povedli. Myslím ale, že budou vypadat dobře. Při cestě do tábora jsme se stavili s Eliškou do nemocnice, dostala berle, ale nemělo by to být nic strašného. Po návratu jsme si vytvořili obtisky svých rukou a zahráli šarády.

10. den – úterý
Po snídani odešly všechny ostatní družiny na jednodenní výlet. My jsme zůstali v táboře. Dopoledne jsme si uklidili, umyli se… Uvařili jsme oběd a po obědě následovalo slaňování a pak jsme si museli získat večeři, která byla uprostřed ohraničeného území s nášlapnou podlahou. Zde využili Šmoulíci své znalosti z předchozích dnů a nakonec se jim podařilo správně uvázat lano a získat večeři. Po večeři jsme si zahráli vachbol s ostatními a šli spát. V noci je ještě čeká druhý výsadek.
 
10. den - počátek vzpoury
Alča, 29. 7. 2019 22:12

Jak už jsme včera psali, dostali jsme se ven z arény a ráno se rozhodli, že se postavíme Kapitolu a hlavně prezidentu Snowovi, který rozhoduje o posílání lidí do arény. Dopoledne jsme si vyráběli odznaky reprodrozdů, symbolu revoluce, abychom poznali ostatní spojence, kdybychom náhodou nějaké potkali.

Bohužel zbytek dne střídavě pršelo, takže jsme jej strávili většinou menšími hrami pod střechou - hráli jsme třeba rychlokreslení, senát nebo popisovali pachatele vraždy. Po večeři jsme si zahráli šarády v týmech mezi sebou. Zítra se vydáme po oddílových družinkách na výlet do několika různých směrů hledat rady a cestu do Kapitolu (místo tradičního dvojdeňáku půjdeme kvůli špatnému počasí jen na jednodenní výlet).

Fotky z desátého dne.

 
8. a 9. den - Zničili jsme arénu!
Alča, 28. 7. 2019 22:12

Sobotou asi skončilo luxusní počasí, které jsme měli celý první týden. Dopoledne jsme hráli Kapitolské bingo a odpoledne se týmy vydaly hledat padáčky od sponzorů. Potom už začalo pořádně pršet, takže jsme poprvé za tábor se všemi hledali pláštěnky. Navečer jsme si zahráli zase nějaké hry pod střechou a až do večerky hráli na kytary. Dneska jsme se v aréně moc nikam neposunuli, tak snad se nám poštěstí zítra.

Ještě tu máme nějaké úryvky ze zápisků vedoucích, kteří hodnotili postupy dětí, když ošetřovali raněné (všichni to vlastně zvládli, jen některým to trvalo trochu dýl…)

(otrava): „Snaží se zjistit, co jí je. Zjišťujou, že je to otrava. Pořád se to snaží zjistit. Viktor říká, že otrava, ostatní Viktore mlč. Dlouho nic nedělají, čeká se na oblek a lékárničku.

Vidí Kyku, ale času máme dost, je to procházka.“

„…vytváří nosítka, hádají se, nic se neděje, Kyka umírá, říkají kraviny, posunuli nosítka blíž, hádají se, vzdali to a jdeme pryč.“

(mdloby): „dali mu kšiltovku před obličej a botu vedle hlavy, mávají mu kšiltovkou před obličejem, kapou na něj vodu, kšiltovka je mokrá“… „pomáhají mu vstát, jdou do stínu, botu pořád nosí za ním“ (Kryštof u předchozího maskování představoval popáleninu na noze a jak mu děti polívaly nohu vodou, prý měl úplně promočenou botu, tak si ji sundal).

Fotky z osmého dne.

V neděli dopoledne nás v aréně napadla divoká zvířata, která jsme i přes jejich počet nakonec přemohli a opět vyhnali. Pak jsme trénovali maskování v terénu, abychom se v něm zlepšili a nemohl nás tak snadno najít nikdo další – myslím, že některé děti na fotkách možná ani neuvidíte nebo nepoznáte, k zamaskování jsme totiž používali i vojenské barvy.

Po večeři nás pak navštívil jeden z minulých splátců, který už se kdysi z arény dostal tím, že ji vyhodil do povětří. Od něj jsme dostali stručný návod, co všechno musíme sehnat na to, abychom arénu zničili a mohli povstat proti Kapitolu. I když jsme se v aréně octli v časové smyčce a museli několikrát začínat odznova, nakonec se nám povedlo z arény dostat.

Fotky z devátého dne.

 
Šmoulíci - 5. a 6. den
Alča, 27. 7. 2019 0:48
5. den – Ve čtvrtek dopoledne jsme se zúčastnili bojovky proti dětem. Všechny Šmoulíky dost bavilo prohánět ostatní splátce. Následně přijel Saďour (bývalý vedoucí) a postavil nám různé lanové překážky, na kterých jsme celý den řádili. „Swing by choice“, neboli velká houpačka, sundávání ponožek, kde viseli dvě děti v úvazku a navzájem si sundávali ponožky. A pak také bedýnky, kde museli vylézt na co nejvíce bedniček (kastlů od piva).


6. den – Hned od rána jsme se pustili do vaření večeře. Dělali jsme si kuře v Setonově hrnci, dopoledne jsme vykopali díru do země, následně rozžhavili kameny v ohni a zabalili kuře do kopřiv. Po obědě jsme pak dali zabalené kuře do díry péct a vyřezali si ze dřeva lžičky. To nám trvalo, a tak to doděláme zítra. Po večerce jsme pak Šmoulíky vzbudili a zúčastnili se výsadku.
 
Šmoulíci - 4. den
Alča, 27. 7. 2019 0:45

Na snídani si Šmoulíci udělali palačinky s borůvkami. Dopoledne a následně i odpoledne si pak zvelebili teepee, ve kterém budou v táboře spát. Vypnout tyče, udělat „lajning“, vytvořit postele jim sice chvíli trvalo, ale nakonec se jim to podařilo a dnešní noc už krásně spinkají ve svém, novém obydlí. Potom si vyzkoušeli, jaké to je být slavným malířem. Malovali obrazy slavných malířů, potíž ale byla v tom, že při tom používali různé části těla jako například loket, nebo palec u nohy. Jak to dopadlo se můžete podívat na fotkách, které se pokusíme co nejdříve nahrát na internet.
Po večeři pak společně s ostatními zpívali u ohně.

Fotky z tábora Šmoulíků.

 
6. a 7. den – Všichni splátci stále žijí!
Alča, 27. 7. 2019 0:34

I přesto, že tvůrci her na splátce chystají všemožné pasti a nástrahy v aréně, splátci nad arénou stále vítězí. Ve čtvrtek se tvůrci rozhodli, že jsou splátci moc v bezpečí, a proto na ně seslali vlky. Splátci se však nedali a všechny vlky porazili. Za odměnu se po té době strávené v aréně mohli vysprchovat – měli jsme odpoledne velkou hygienu. Po ní následovala krátká logická hra, abychom se v aréně mohli posunout zase dál.

Fotky ze šestého dne.

V pátek ráno nás čekalo zkoušení první pomoci v praxi. Jak každý ví, v aréně se splátcům mohou stát různé úrazy a proto si museli vyzkoušet, jak zachránit třeba tonoucího, otráveného, popáleného nebo člověka v mdlobách. Všichni to víceméně úspěšně zvládli. Protože tu celý týden máme opravdu velká vedra, vydali jsme se odpoledne k rybníku, kde jsme si i zaplavali. Večer jsme si zahráli vachbol a vypadalo to na takový odlehčený den v aréně… Ale najednou večer přišla do arény „bouře“. Všichni si museli obléct pláštěnky a nejprve se svíčkou projít džunglí, potom mladší splátci vedli ty starší lesem a na závěr museli překonat lanovou překážku, aby se dostali na bezpečné místo. Všichni to zvládli a mohli klidně dál pokračovat ve spánku a čekat na to, co jim aréna přichystá zase zítra.

Fotky ze sedmého dne.

 
«ZačátekPředchozí123DalšíKonec»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL