Rodinka léto 2012 - DOLOMITY, Itálie 

Akce

Kdy:
30. 6. - 8. 7.
Pro koho:
rodiny, FC, vedoucí

Popis

DOPLNĚNÍ INFORMACÍ:

Ahoj účastníci zájezdu, předkládáme vám mírné doplnění informací. Nicméně není mnoho nového, většina zůstává tak, jak byla uvedena v propozicích. VŠICHNI SI JE PROSÍM ZNOVA PŘEČTĚTE:

Další doplnění:

  • SRAZ: na parkovišti pod mostem u nádraží Brno-Řečkovice v sobotu 30.6. do 9 hodin. Přijďte včas, abychom co nejdříve odjeli. Společná bagáž bude naložena v předstihu. (Pozor - prosím nepřekážejte autama ve vjezdu do Sběrného dvora, díky.)
  • NÁVRAT: v neděli 8.7. večer, rádi bychom cca 18-19. Přesná hodina záleží na tom, v kolik hodin vyrazíme na cestu zpět (dle domluvy na místě) a jestli chytneme nějakou kolonu na dálnici.
  • AUTOBUS: stále nevíme, kdo jede, jen víme, že Honza to nebude. V okamžiku, kdy se dozvíme víc, vyhlásíme možnost zamluvit si místa v autobusu. Napřed totiž musíme domluvit plánované vymontování několika sedaček - vaše soukromá bagáž pojede v autobusu, dole v zavazadlovém prostoru bude jídlo, kuchyně, erár... Vozík ani auto neberem.
  • SESTAVA: viz níže. Prosím všechny, u kterých jsou nějaké otazníky a nebo se mění situace, aby dali obratem vědět. Je nás míň, než je kapacita, ale domluvili jsme se, že nebudeme zvát další lidi mimo naši bandu, naopak si užijeme menší kolektiv :-)
  • KAM JEDEME: Mapku nepřikládám, domluva totiž zatím zní, že budeme od soboty do pátku v jednom kempu, v centru Dolomit - Cortina d'Ampezzo a okolí. V pátek se přesuneme do Caorle k moři. Odkazy na kempy doplníme tento týden.
  • PROGRAM: nabídkově na místě dle dohody, budeme myslet na všechny kategorie účastníků. V plánu je jak placatění kolem :-) , krátké výlety a procházky, až po větší tůry a ferraty. Máme několik tipů na trasy, průvodce, mapy a zkušenosti kamarádů. To pak nějak uchopíme, střepeme a vybereme.
  • Určitě dojde na tůru k typické dominantě Tre Cime (kus busem a potom různé délky výletu), jezero Misurina, pak nějaký výlet s výhledem na Marmoladu (nejvyšší hora Dolomit, tůru nahoru asi vynecháme, je to opravdu pro zkušené, ledovec). Ďoubalík v tuto chvíli studuje trasy a vybírá ferraty pro zájemce - pokud budeme chtít, abyste si sehnali sami vybavení, dáme ještě vědět. Nebo půjčíme. No a jinak můžete gůglit a hledat v průvodcích okolí Cortiny a těšit se :-) Jo a sem tam se pojede lanovkou a možná budou nějaké doplňkové atrakce, jako byl ve Slovinsku canyoning.
  • Cestou k moři dle přání Slona plánujeme návštěvu Longarone, kde "spadl kopec do přehrady".
  • STRAVA: snídaně švédský stůl, jistí Hanča / obědy dle situace / večeře se střídají Ďoubalík a Víťa, holky pomáhají. Máte-li přání k jídelníčku, napište. Ozve-li se dost odmítačů fazolí, přihlédneme k tomu :-) Všichni budete mít 1-2x službu v kuchyni.
  • S SEBOU: jak je uvedeno v Propozicích, plus jídlo na celou sobotu (jíme společně od neděle ráno), misku na jídlo a lžičky, hrnky. Další seznam ještě zkusím sepsat, ale už to chci dnes tady uzavřít.
  • POZOR - POJIŠTĚNÍ a PASY: Zajistěte si prosím cestovní pojištění, není v ceně. A dále věnujte pozornost situaci kolem dokladů dětí - už nestačí mít dítě zapsané v OP nebo pasu, musí mít vlastní doklad !!!
  • PENÍZE: prosím zaplaťte do 20.6., maximálně na Grilování. Peníze na další potřebu dle vaší úvahy - cenu lanovek a dalšího programu zkusíme ještě zjistit.
  • DOTAZY: máte-li, ptejte se ideálně dole v komentářích, nebo mailem a nebo osobně. Info schůzka je na Grilování, budu tam mít mapy a průvodce :-)

Tak, to je snad vše, co v tuto chvíli víme. Sledujte komentáře pod akcí a e-maily.     Hanča

Rezervace míst v autobusu

1
2
 
3
4
5
6
 
7
8
9
10
 
11
12
13
14
 
15
16
17
18
 
19
20
21
22
 
23
24
25
26
 
27
28
 
29
30
 
31
32
33
34
 
35
36
37
38
 
39
40
41
42
 
43
44
45
46
47
48
49
Sedadlo zarezervujete kliknutím na něj, zrušíte kliknutím na vaše obsazené sedadlo.

Počet dostupných sedadel:

Anka: 1
Majka: 1
Roháčci: 2
Nojšl: 1
Fasorovi: 5
Pražáci: 3
Lužovi: 4
Střechovi: 5
Bušovi: 3
Vaculíkovi: 2
Bulíci: 6

INFORMACE PRO PŘIHLÁŠENÍ:

Uzávěrka byla 31.3. Kdo ještě plánuje jet, ať se prosím obratem ozve !!!

  • CO? Týdenní zahraniční expedice, akce z oddílového cyklu RODINKA (12.ročník)
  • S KÝM? 10. PTO Severka Brno při PS Pionýr Řečkovice. Vedoucí akce Hanča, Víťa, Anka a možná Ďoubalík.
  • KDY?  Sobota 30. 6. až neděle 8. 7. / 9 dní, ale jen 3 dny dovolené.
  • KAM? Itállie, Dolomity. Přesnou trasu plánujeme a zjišťujeme, uvažuje se Misurina, Cortina d'Ampezzo, popř. Alta Badia,... a na dva dny možná moře - Caorle. Máte-li připomínky, pište.
  • ZA KOLIK? Za 6.000 Kč na ubytování, jídlo a bus (děti do 10 let 5.000 Kč, děti do 7 let 4.000 Kč, malé děti po domluvě).  K tomu přidá každý sám něco na zábavu, vstupné, popř. adrenalin :-) Více viz Propozice níže.
  • KDO? Především členové Severky a Fan clubu. V prvním kole do 20.3. mají přednost vedoucí, FanClub a bývalí účastníci Rodinek. V dalším kole bereme ostatní rodiny Severky a teprve nakonec ostatní - ale HLÁSIT SE UŽ MŮŽOU TEĎ, zapíšeme si je pod čáru :-) a věřím, že se na ně určitě dostane.
  • JAK? Autobusem a pěšky, popř. lanovkou, na lodi, ...
  • PROČ? Za poznáním, za zábavou, na výlety, na hory, vykoupat se, relaxovat, odreagovat se, zažít dobrodružství
  • ...aaaa více už si najděte v Propozicích. Původně jsme nechtěli psát moc podrobností, ale uvědomujeme si, že mají o akci zájem i nováčci, kteří ještě nevědí, jak to chodí. Tak proto znova podrobný popis, obsahující ale i platební a storno podmínky pro všechny, nejen pro nováčky :-) Proto si to prosím přečtěte všichni.
  • Howgh! Hanča

ONLINE PŘIHLÁŠKA

PŘIHLÁŠENI: / mezisoučet 39

  • Vedoucí - Hanča, Víťa, Anka, Ďoubalík
  • ...a spol... - Blanka od Ďouba, Majka / záloha M. 1000, fa M. 2500, doplatek M 2500, B. 6000
  • Buchtovi - 2+0, Jiřa a Ivča / záloha 2000, doplatek 10000
  • Roháčci - 2+0, Pavel a Eliška / záloha 2000, doplatek 10000
  • Nojšl - 1+0 / záloha 1000, doplatek 5000
  • Fasorovic klan - 1+2+2, Renča, Pepe a Hanka, Pepina, Kája / fa H. 6000, K. 3000+3000, Fas. 18000
  • Pražáci - 2+1, Alča a Mirek, Dáda / zaplaceno 17000 (2*6+5)
  • Lužovi - 2+2, Petra a Karel (Fišer), Peťa a Vilík / zaplaceno fa 19000, dopl. 4000
  • Střechovi - 2+3, Jarek a Gabča, Romča a Ondra, Johana / záloha 5000 + fa 2500 + dopl. 20500 (4*6+1*4=28)
  • Bušovi - 2+1, Ilona, Robert, Bára, každej má svoje jiný příjmení, ale všichni jsou Bušovic :-) / fa R. 6000, I+B 12000
  • Slonovicz - 1+1, Tom a Kiki / záloha 8000, doplatek 4000
  • Bulíci - 2+4, Jana+Michal, Marťas, Lucka, Peťka, Alča / záloha 6000, doplatek 28000

A komentáře níže pro vaše dojmy, přání a vzkazy ostatním účastníkům jsou otevřeny :-)

 

PRVNÍ POSUN V INFORMACÍCH:

DĚKUJEME VŠEM, kteří odpověděli na naši anketu a na doplňující otázku ohledně Rodinky 2012.
Výsledek je tento:

POJEDE SE V PŮVODNÍM TERMÍNU, tedy 30.6. - 8.7. a na 99% do Dolomit, Itálie.
Termín proto, že žádný z jiných termínů nezískal významnější podporu, opravdu spíš mizivou.
Dolomity proto, že se nám tam prostě chce a máme zase chuť na expedici s horama a v zahraničí, ne na rekreaci typu Ještěd :-) Ale rodiny s prťatama se nemusí bát, je tam co podnikat i s nimi - viz přiložené fotky mojí sestry.

Info pro nováčky: akce bude otevřena pro ostatní oddílové zájemce. Je určena pro rodiny nebo pro dospělé jedince, mladší 18 let pouze v rámci nějaké rodiny/skupiny, ne samostatně. Více informací o charakteru akce později, nebo pátrejte po minulých letech zde. Přihlašování bude probíhat v těchto vlnách do naplnění kapacity:
1) vedoucí a členové FC a bývalí účastníci Rodinek / 2) ostatní Severáci / 3) neSeveráci

A co dál:
1) Už brzo se tu začnou objevovat nějaké informace. Mimo jiné i proto, že se ptají další zájemci mimo obvyklou sestavu.
2) Už třetí týden jednám ohledně autobusu, zatím bez výsledku, dopravci věčně jezdí někam na hory a zpátky. Ale bojuju :-) Zatím se přikláním k variantě bus, nebo byste chtěli jet autama? Je tam plno úzkých serpentin :-)
3) Potřebuju se sejít s nějakou údernou skupinou a naplánovat to trochu víc.
4) Z toho všeho se pak odvine cena a podrobné informace pro přihlášení.
5) A pak nastane čas pro vás - přihlásit se a zaplatit zálohu :-)
6) Sledujte už samostatně tento web www.severka.cz/dolomity, další info bude probíhat zde.

A jako malá ochutnávka několik slíbených fotek od mé sestry. Zájemcům ukážu někdy víc, ale je toho plný web, tak se mrkněte i sami.
Vybrala jsem záměrně fotky, kde jsou s malýma dětma - ta poslední je odjinud, ale i tak je vidět, že se hor nebáli ani s 2-3měsíční Emičkou. Gábi? :-D

Cortina Jezero Prťata Tre Cime Odjinud

Pokud už víte, že vám nezáleží na ceně a jedete, tak pište do komentářů. Jinak zatím vyčkejte :-)

Ahooooooj, těším se,
Hanča

 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Víťa (19. 7. 2012 15:53)
Dávám dohromady mapu míst, která jsme v Itálii navštívili. Pokud má někdo účet na Google a chce pomoct, přidám ho k mapě, aby mohl tvořit. Díky.
http://goo.gl/maps/BQgD
Pražáci (26. 6. 2012 22:34)
Balon mám, síť bude taky. Beru si to za své.
Mirek
Hanča (26. 6. 2012 12:57)
Bohužel mám špatnou zprávu - nepojedou s námi Jiřa a Ivča Buchtovi. Důvodem jsou zdravotní potíže malého Štěpána. Je nám to líto, ale teď především přejeme prckovi co nejrychlejší a bezproblémové uzdravení!!!
Hanča (26. 6. 2012 12:55)
Dnes večer ve 20 hodin bude spuštěno přihlašování na místa v busu.
Abyste se mohli přihlásit, musíte být registrovaní a přihlášení na webových stránkách Severky, což myslím většina z vás je. Pokud možno prosím se hlaste po těch skupinách, jak jste se hlásili na akci. Díky.
Hanča (25. 6. 2012 23:00)
Den D mínus 5:
1) Bus: jede s námi Béďa Hliněnský osobně, bus Bova (zelená, Korsika) nebo Mercedes (černý, Ještěd). Vybírání míst v busu bude v úterý nebo ve středu, ještě pošlu echo. Na zadní pětku si nedělejte slinu, bude zarovnaná báglama, jinak se nevejdeme :-)

2) Herní program: volejbalisti si prosím vezmou dobrej míč (bereme jen obyč. pro děti), popř. síť (naše je na táboře). Takže se o to kdyžtak postará náš stále lepší Profi FC tým z Ivanek :-)
My bereme pár deskovek, nějakej obyč. míč, ufo, petanque.

3) DVD do busu - bereme Ďoubův set jako posledně, plus oddílový videa. Chcete-li něco spešl, vemte si svoje.
Ďoubalík (21. 6. 2012 12:59)
Ahoj, jen pro jistotu, až budete řešit pojištění,nezapomeňte si připlatit za pojištění do hor - pokud plánujete výlety - můžete se dostat do takové nadmořské výšky nebo takových aktivit, které běžné cestovní pojistky nemusí pokrývat. Konkrétně u generalli je to připojištění sportovec (na vysokohorskou turistiku) a nemusíte ho mít celou dobu pojištění - můžete si ho připlatit např. od pondělí do pátku a tak pár korun ušetřit.
Hanča (20. 6. 2012 14:19)
Jo ještě psal Ďoubalík na ty ferraty:
Doporučené další vybavení jsou rukavice bez prstů, nějaký lano a pár karabin navíc (kdo by měl).
Hanča (20. 6. 2012 14:17)
A závěrem:
K seznamu věcí mě už nic zvláštního nenapadá. Zdůrazňuju hrnek, misku na jídlo a lžíci. Oblečení i na vedro i na hory, to je vám asi jasné - prioritně jedeme do hor!
Dobré boty, hůlky, pláštěnku.
Jídlo na celou sobotu!
Rybářské židličky se povolují :-)
Kdyby vás něco napadlo, ptejte se nebo to pište sem jako radu ostatním. Ale však jste vesměs už zkušení Severko-cestovatelé :-) a týden na horách si umíte představit, ne?

Autobus - padl dotaz, zda bude s námi celou dobu - ano, bude, ale není jisté, zda bude moct stát přímo u nás (u moře zcela jistě ne). Stále čekám na poslední pokyny od Hliněnských, abych mohla vyhlásit přihlášení na místa do busu.
Předpokládaný dojezd na místo někdy navečer, do 20 hodin?
Hanča (20. 6. 2012 14:10)
Doplnění k programu:
Ďoubalík konzultoval ferraty se znalcem a situace se má takto: rozumů a map něco máme, další mapy koupíme na místě. Nejlepší ale bude domluvit se přímo na akci a nechat si poradit tam, v Cortině, stejně jako jsme to udělali v Bovci (Slovinsko 2008). Vybavení na ferraty se tam dá půjčit, dle zdrojů Ďoubalíka je to až 15 eur na den bez ohledu na dítě/dospělý. Půjčovat si vybavení z Brna má smysl jen pokud máte dobrý zdroj (nebo vlastní) a chcete lozit každý den, protože to vyjde cca na 1200 za celý týden plus záloha. Detaily kdyžtak pošlu zájemcům.

Takže závěr: není nutno to řešit v Brně, na místě se poradíme, vyhodnotíme to, domluvíme se a věci si půjčíme.

Totéž bude s dalším programem - zjistíme, nabídneme, vyberete si.
Lanovek je všude kolem plno, dle ceníků co našel Ďoubalík v okolí Cortiny je to 10-20 eur. Bude hodně záležet na tom, jak se k tomu postavíme - kdy a kolikrát lanovku využijeme, nebo kolikrát zajedeme někam dál busem...

A na navnadění přikládám od Ďouba odkaz na webkameru :-)
http://www.cortinacube.it/SUMMER/meteo_webcam.htm
Hanča (20. 6. 2012 14:02)
Kempy:
Od soboty do pátku, nebo dokud budeme chtít, budeme v Cortině, zamluven je tento kemp:
http://www.campingrocchetta.it/
Když se tam mrknete "Interaktive map", je tam i mapka s lanovkama atd. A fotky...
Kdyby nás to v Cortině už nebavilo a nebo tam bylo narváno, není problém se operativně přesunout někam jinam.

V pátek pojedeme k moři, pravděpodobně do Caorle. Tam je potíž zamluvit kemp, Italové zde zamlouvají pouze 7denní pobyty. Ale plánujeme myslím toto: http://www.villaggiosole.it
Změna možná dle dohody účastníků přímo na akci.
Víťa (20. 6. 2012 10:37)
Orientační ceny, co jsem zjistil na netu:
pivo: do 1€
zmrzlina (kopeček): 1-3€
pohled+známka: 1€
canyoning: cca 60€
půjčení vybavení na ferraty: cca 10€
lanovky: kolem 8 €

Pokud ještě nemáte pojištění, osobně mi vyšlo nejlevněji u Generali po získání slevového kódu tady: https://www.facebook.com/generali.cz?sk=app_169047426482587
Hanča (13. 6. 2012 6:56)
U seznamu přihlášených průběžně dopisuju vaše platby, můžete si to kontrolovat.
Slon (6. 6. 2012 22:28)
Tak dobrý už se těším jak se podívame na tu největší Marmeládu v Dolomitech. A myslíte si že se to nesetřese než se tam dotanem? Vždyť je tam každej týden 2x - 3x zemětřesení. No hlavně vzít lehký stany.Když spadne ať nezraní.Zdravím všechny účastníky.
Hanča (6. 6. 2012 19:40)
Podrobné info doplněno, čtěte :-)
Hanča (29. 5. 2012 23:01)
Buďte ve střehu, podrobnější informace tento týden! :-)

Pozor - doufám, že všichni, co máte děti, řešíte situaci kolem pasů/občanek? Více info v mailu brzo...