Trans Amerika 

Akce

Kdy:
17. 2. - 19. 2.
Kde:
Klubovna Pionýr Boskovice
Pro koho:
Pondělňáčci

Popis

První zvláštností téhle výpravy bylo, že jsme na ni jeli minibusem, což byl zážitek nejenom pro děti, ale i pro vedoucí – alespoň pro mě určitě.

Po příjezdu na místo jsme se navečeřeli, zabydleli a následovala první hra našeho celovíkendového programu – Riskuj! Sešli jsme se na galavečeru firmy Trans America corp., kde jsme se seznámili se zástupci menších firem, které byly pověřeny výstavbou nové železnice napříč Amerikou – firma KSV (Krize středního věku), IR corp. (Intelligent Railway) a Japan Generation. Večer plný záludných otázek na téma vlaky a železnice nakonec vyhrál tým KSV a mohl se vydat jako první se třemi kolejnicemi stavět železnici.

V sobotu po rozcvičce jsme se vydali do města, kde jsme v boji o kolejnice pokračovali, týmy měly tentokrát za úkol zjistit různé informace o Boskovicích, abychom se zase něco nového dozvěděli.

Každý člen týmu měl určitou funkci a tak se po návratu ještě před obědem konalo velké zápolení. Revizoři rozstřihávali jízdenky, architekti stavěli pyramidy z karet, výpravčí soutěžili, kdo z nich dokáže vydržet déle na jeden nádech a strojvůdci přehazovali hromadu sněhu, jako trénink na hromady uhlí v lokomotivě.

Po obědě měla každá firma čas na zkrášlení a vylepšení svého vlaku, každý dostal podle zásluh určitý obnos a mohl si za něj nakoupit různé vybavení, jako například lepší vagóny, bar do jídelního vozu, někteří se dokonce rozšoupli a pořídili si VIP vůz nebo vagon s bazénem.

Následovala hra s liščáky, kvůli které jsme se museli vydat kousek dál až k hradu. Každý tým měl za úkol krást ostatním jejich jízdenky a zároveň bránit svoje. Kdo neměl při kontrole jízdenek dostatečný počet pro všechny členy, musel se dohodnout a přebyteční černí pasažéři se dál do hry nezapojovali, přesto to ale neznamenalo totální prohru – tým, který nakonec vyhrál, hru dohrál ve dvou hráčích místo původních čtyř :)

Cestou zpátky na základnu se všichni rozdělili na dvě skupiny, z nichž každá měla svého vodiče, který jako jediný na cestu viděl. Vodič musel jít pomalu a hodně skupině radit, ale všichni zúčastnění si zaslouží pochvalu, jak to skvěle zvládli.

Potom jsme až do večerky hráli oblíbené vylepšené městečko Palermo s vlkodlaky, čarodějnicemi a dalšími nadpřirozenými bytostmi.

Kolem páté hodiny ráno jsme se probudili, protože náš „vlak“ se rozbil a každý se musel rychle obléct a vyběhnout ven pro součástky. Pak už jsme mohli klidně dospat až do rána, kdy se po snídani konala poslední hra ve které mohly týmy získat kolejnice. Všichni strojvůdci byli uneseni a jejich kolegové se je museli vydat zachránit pomocí krátkých indicií, které jim vždy napověděly další místo, kde je schovaná informace, případně strojvůdce. Těm nejrychlejším se to povedlo za rekordních sedm minut.

Během doby, kdy Severka Burger house připravoval oběd, jsme ještě dostavěli železnici s nějakými kolejnicemi navíc, pak už jsme se jen najedli, uklidili, sbalili si věci a do příjezdu minibusu hráli různé ulítlé hry.

Stavění železnice se zúčastnily firmy:
Japan Generation – Markétka, Petruška, Martin, Vojta
Intelligent Railway – Nikča, Lukin, Honza, Vilík, Ondra
Krize středního věku – Kikin, Filip, Romča, Lukin

+ organizátoři Trans America corp. - Anka, Jirka, Alča a chvilku i Majka a Víťa

Alča

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.