Zimní táboření 

Akce

Kdy:
25. 1. - 27. 1.
Kde:
Srub Lísek
Pro koho:
FC, rodiče, vedoucí

Popis

Bylo nás pět, tedy ještě vloni. Letos s námi bohužel nemohl Michal Bulík a náhradního matematika se nám sehnat nepodařilo. Ale podařilo se konečně zimní počasí. Sníh byl, mráz taky, ale taky jsme měli jako zázemí srub. Vyjeli jsme trochu dál než obvykle - do Lísku blízko Bystřice nad Pernštejnem. Ve srubu jsme se usadili v pátek večer s Pepou a Slonem, zatopili a čekali na posledního člena výpravy - Karlina. Po několika čajích a kolečkách salámu jsme se přesunuli do vyššího patra srubu spát.

Další den jsme nejdříve vyslali Karla nakoupit se seznamem, ale ten se vrátil jen s půlkou věcí. Vejce a chleba prostě nebyly. I tak jsme měli jídla dost a navíc nás čekal výlet do penzionu Kukla. Půl odpoledne jsme strávili cestou v nádherné přírodě mezi zasněženými lesy, pobíhajícími srnkami a zamrzlými potůčky. Před třetí hodinou jsme dorazili do cíle a zbytek odpoledne jsme u piva debatovali nad průběžnými výsledky prezidentských voleb.

Čas nás tlačil, a tak jsme se ještě najedli a po 17 hodině vyrazili zpět. Venku už bylo šero, ale trasu zpět jsme znali a navíc Pepova GPSka při každém odchýlení varovně zapípala. Když jsme dorazili do srubu, dali jsme další čaj, fazole a buchty. Zbytek večera nás bavil Slon svými historkami a Karlin imitací Gluma :-) Pak jsme se pomalu a jistě vydali do spacáků.

V neděli ráno jsme už jen pobalili, uklidili a vydali se na vlak. Po cestě jsme vrátili klíče a na nádraží dorazili v 11. Ve vlaku na nás přišlo spaní, přecejen nejsme zvyklí na takové množství čerstvého vzduchu. Ale přestup v Tišnově i návrat do Brna jsme zvládli bez problémů. Výlet bych hodnotil jako velmi povedený, letos v obzvlášť krásné přírodě, viz fotky.

Víťa

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Hanča (29. 1. 2013 17:26)
No jo, kdybych věděla, že budete spát ve srubu, jela jsem taky...
Slon (29. 1. 2013 11:59)
Tak komentář je pravdivý a stručný je škoda že se na tuto podařenou a dnes se nebojím říc už i tradiční akci nepřihlásil žádný další nový "dobrodruh".Není třeba se bát zmrznutí zatím u Nás vždycky zvítězil zdraví rozum nad trháním rekordů.A fotografie teploměrů jsou pouze ilustrační bylo nad nulou :-).
Bulik (25. 1. 2013 15:14)
Zdar chlapi (nebo jede i někdo jiný?), tož si to užijte, vypadá to, že počasí bude jaksepatří.
Pepa (22. 1. 2013 16:08)
Najde se mezi příznivci Severky ještě nějaký , který už má dost vysedávání za pecí a rád pozná jaké to bylo, když naši předci objevovali Aljašku. Pokud jo tak se ještě hlaste Víťovi, ale kapacita je max. 10.
Ďoubalík (16. 1. 2013 20:22)
Zdar, já taky nic mám v tom termínu práci v Krkonoších ....
Bulik (8. 1. 2013 11:02)
Jojo, letos to nevyšlo - ale i o jiných víkendech to nějak nevychází. Za žertovné úlohy budu nicméně rád i mimo táboření ;)
Slon (7. 1. 2013 16:21)
Já jedu s termínem počítám už od začátku,škoda že Michal nejede,měl jsem připraveno několik žertovných matematicých úloh.Pokud pojedeme jenom ve 4-řech vzal bych taky max 2 stany a jídlo zredukoval na "množství na přežití".
Kdyby jel někdo z nových bylo by to super,ale když jsem na svářce sondoval nikoho to moc nenadchlo. Vypadá to jenom na tvrdé jádro. Uvidíme třeba se někdo přidá.
Pepa (7. 1. 2013 15:50)
Termín mi vyhovuje a určitě jdu. Doufám , že se ukáže někdo nový, ale i ve staré sestavě to myslím je bezva. Protože pudeme od vlaku 8 km šel bych pokud možno jen nalehko (max 1- 2 stany, nebo vůbec nic a pouvažoval bych i o max. redukci neseného nádobí) Místo se mi líbí, pokud bude sníh bude to nádhera. Nevím jak je to tam se dřevem na saunu, ale tu klidně oželím. Pokud by byl zájem, nejraději bych v sobotu někam vyrazil do okolí a spojil to třeba i s jídlem (oběd nebo večere teda pokud je v okolí 20 nějaká hospůdka) třeba penzion Kukla, nebo i jinam ale táboření si i tak myslím užijeme.
Bulik (21. 12. 2012 15:10)
Mně tento termín určitě nevyhovuje - odjíždíme na hory.

BTW. donesla se k mně fáma, že prý prosazuji drsnější zimní táboření - tímto chci tuto mystifikaci co nejrozhodněji dementovat :)
Víťa (11. 12. 2012 9:54)
No otázka je, jestli vůbec bude, termín ještě asi taky není definitivní. Domluvím se s Karlem.
Slon (11. 12. 2012 7:43)
Není to letos nějak brzo?