Májový Šaškec 2013 

Akce

Kdy:
24. 5. - 26. 5.
Pro koho:
FC, rodiče, vedoucí

Popis

Informace před akcí

Milá maminko, milý tatínku, naši milí vedoucí,
po všech společných akcích nadešel opět čas, dopřát si něco opravu extra, pro nás všechny, za odměnu. A proto: nechme jednou děti doma a udělejme si výpravu jen pro vedoucí a rodiče! Všichni jste zváni na speciální akci v duchu oddílových výprav, s budíčkem, rozcvičkou a službou v kuchyni, s hrami o ceny, se zábavou s kamarády... Čeká nás víkend plný legrace a nových výzev, ochutnávka oddílových aktivit od her přes rukodělky až po dobrodružné týmové hry. Rodiče nahlédnou pod pokličku a pochopí, co děti vlastně na výpravách baví... A vedoucí si užijí, že někdo jednou nachystal výpravu pro ně :-) Kdo chce vědět, jaké to je, ať se zeptá účastníků předchozích ročníků :-)

Kde? Neznámo, blíže neurčené místo kdesi na Moravě...

Fotky a článek z prvního ročníku 2009 a třetího ročníku 2011.

PŘIHLÁŠKY pouze online zde do komentářů:
do 20. ÚNORA, tedy obratem. Potřebujeme vědět pro další přípravu, kolik účastníků máme uvažovat. Díky za pochopení. Charakter ubytování a v podstatě i celé akce bude upřesněn - dozná změn v závislosti na počtu a skladbě přihlášených... Jinými slovy - jiná bude varianta pro 10 účastníků a jiná pro 24.
Zatím mají přednost oddíloví vedoucí, FC a rodiče, ostatní nečlenové - kamarádi oddílu až po dohodě po uzávěrce.
Maximální počet účastníků: 24

PO UZÁVĚRCE:
O konání a stylu akce bylo rozhodnuto. Je možné se ještě dále přihlašovat, do konce března, možná i déle.
Charakter ubytování: pohodlné spaní na posteli ve spacáku, sociálky skromné, 1 sprcha. Proti Březníku a Krucemburku trochu táborničtější úroveň, ale stále pohodlné a oddílový standard (jinými slovy nespí se v malém srubu ani ve stodole...). Bližší informace (o srazu a co s sebou) očekávejte někdy začátkem května.

SESTAVA:
Pepa, Ilona, Slon+Renča, Bulík+Jana, Peťa+Karel, Bára+Petr, Gába+Luba?

Přihlášením se účastník ZAVAZUJE dodržovat pravidla pořadatele:

  • přihlášený účastník se hlásí a zúčastní akce dobrovolně, bez nátlaku, po zralé úvaze a na vlastní nebezpečí :-)
  • účastník si není vědom závažných omezení, zdravotních či jiných, která by ohrozila jeho zdravotní stav či bezpečnost během akce
  • účastník se zavazuje respektovat pokyny vedoucích akce, pravidla her a bezpečnostní opatření
  • účastník se zavazuje respektovat noční klid a právo ostatních na odpočinek
  • účastník bere na vědomí, že pořadatelé akce mají právo ho vyloučit z programu, pokud by svým chováním ohrožoval bezpečnost svou či ostatních, nebo hladký průběh hry (tato situace může nastat například tehdy, pokud se účastník zneschopní požíváním alkoholu).
  • účastník bere na vědomí, že během her a programu má právo odmítnout účast na některé aktivitě, ale nebude toho zneužívat :-)

Děkujeme za pochopení :-) My vám za to slibujeme, že pro vás připravíme prima akci, která si v ničem nezadá s předchozími ročníky. Už teď na programu pracujeme a těšíme se na vás.

REPORTÁŽ Z AKCE

Těžko popsat, jaké to bylo - těm, co tam nebyli :-) Některé pocity a dojmy jsou nesdělitelné. Navíc nechci úplně prozradit všechny hry...

Čtvrtý ročník orvávací akce pro rodiče a vedoucí se nakonec konal na Brněnské přehradě a měl tu čest přivítat opět naprosto skvělou sestavu: Bulík s Janou, Pepa, Petra a Karel, Slon a Renča, Gába s Lubou a Bára s Petrem. Z vedoucích já, Merlin, Pero, Bizon v kuchyni, na pátek přijeli pomoct Ďoubec s Bocmanem a na sobotní dopoledne Radeček.

Účastníci dostali v pátek na hlavním nádraží SMSkou GPS souřadnice, kam se mají dostavit. Poradili si dle očekávání bleskově a za chvíli už seděli v šalině směr Bystrc. U přístaviště jim Bocman s Ďoubem vzali bagáž a posadili je na 3 elektro-lodičky. Koukněte sami na fotky, vypadalo to na pohodičku... až na tu zimu a vítr, no byli jsme ten den asi jediní zákazníci :-) Po vylodění U kotvy dorazili všichni vesele na Lužáneckou základnu Kozí horka a po minulých zkušenostech s mírnými obavami očekávali další program.

Dozvěděli se, že byli přizváni k projektu Chronotron, a pak už to šlo ráz na ráz. Napřed psychotesty, pak přednáška, odchod do přenosové místnosti, cesta do minulosti... Tam se potkali se svými průvodci a poradili si s řadou úkolů: vyrobit si oblečení z hader a boty z koberců. Najít materiál, posílaný ze současnosti. Najít součástky k sestrojení majáku pro další cesty časem... A víc už nechci prozradit :-) V cíli společně vztyčili maják, drželi ho jen svými lany, pak jeden z nich (a postupně dva další) vylezl nahoru a maják rozsvítil. Nebojte se, pro jistotu byl ještě jištěný dalším lanem :-) Závěrem dodám jen to, že lít jako z konve začalo až po ukončení akce, a že se lidem v půl čtvrté ráno stále ještě nechtělo do hajan...

Ráno jsme zrušili rozcvičku a nechali naše svěřence trošku prospat. Pak už ale bylo nutno posnídat a vyrazit v dešti na další hru - sestrojení důmyslného vodovodu. Zde se o popis ani snažit nebudu, jen řeknu, že to bylo složité a náročné, ale zvládli to a zvítězili, dodali přesně domluvené množství vyrobené čisté vody. Můžou být na sebe pyšní.

Po obědě a chvilce oddechu jsme posádku rozdělili na zelený tým a červený tým. Všichni pak vyrazili na okružní výlet kolem přehrady, Ríšovy studánky až na Veveří, nebo naopak, jak kdo. Cestou hledali podle speciální mapy místa podle fotek, na nich nacházeli indicie a z nich pak měli vyluštit - odhadnout - heslo. Indicie byly umístěné různě - na kaštanu, na lampě, v rouře propustku, ponořené pod vodou, na stromě na skále... ale taky na ostrůvku uprostřed přehrady pod lávkou u hradu Veveří. Zkusím vám dole umístit mapku pro představu a možná i nějaké ty indicie :-)

Když jsme se sešli v hospodě u Kotvy, dali jsme si pití a večeři, převážně grilované maso, no a pak čekali na moment placení. Když na něj došlo, vstal celý tým a musel říct TO heslo. Když bylo správně, platili celou večeři organizátoři (to se povedlo zelenému týmu) a když bylo heslo špatně, platili si jídlo sami (to bohužel nastalo u červených). Moc mě mrzí, že to červeným neklaplo, opravdu. Na druhou stranu jen díky tomu nešla akce do mínusu ;-)

Večer jsme zalezli do klubovničky a pustili se do her a la Partička. Dost jsem zírala, jak se všichni odvázali, hráli naplno a skoro vůbec se nestyděli :-) Ale jako u ostatních her - bez vlastního zážitku vám to zprostředkovat neumím...

V neděli nás čekala ještě dvojitá hra. První část, Byrokracie, znamenala pro každý ze dvou týmů vyběhat lejstra pro získání zakázky a udělení stavebního povolení pro stavbu mostu. Museli získat různá vyjádření, sehnat potřebná lejstra, a nebylo to jednoduché. Něco jako pohádka o kohoutkovi a slepičce. Na výpis z obch. rejstříku potřebujete kolek. Ten vám dají na poště. Ale tam je teď zavřeno, logují se do systému. Že není úředník ochoten k ústupku? Drobný úplateček, pardon oplateček by to mohl spravit. Soused nesouhlasí se stavbou na pozemku? No, bude potřeba se mu nějak zavděčit... Hra je to ze života a každý si v ní našel kousek svých zážitků a paralelu ke svým zkušenostem s úřady...

Když všichni získali kýžený papír Stavba povolena, vydali se na pláž přehrady stavět Mosty. Testem na závěr bylo přejít most s tácem a kelímkem s vodou. Koukněte na fotky - Peťa Lužová absolvovala opravdu strastiplnou cestu po mostě, ale kelímek, zírám, nevylila.

No a to už je konec. Zbývá oběd, zabalit, kouknout na slide z fotek a pár videí, nafasovat peníze na parník a vydat se domů. Musím na závěr ještě jednou zmínit úžasnou sestavu akce. Byli opravdu v pohodě, nic je nerozházelo, všechno si na 100% užili, žádnou srandu nezkazili. Pořád jsem čekala (hlavně v pátek), když už to bude přes limit a kdy někdo cukne - a nic. Oni se stále drželi dobré nálady a užívali si to do poslední minuty. Takže, milí účastníci - pro takovou bandu, jako jste vy, je opravdu radost chystat akci. Ať je sebevíc náročná, prostě to stojí za to :-) Díky za to, že jste byli tak skvělí a třeba někdy příště.... No vlastně se uvidíme v Rakousku, tak fajn :-)

Poděkování: Merlinovi za všechno, 4 výjezdy na místo konání a náročnou přípravu akce... Bizonovi mimo jiné za výborné jídlo, Peroškovi za pomoc a za Partičku. Ďoubovi a Bocmanovi za vydatnou a velmi cennou pomoc při páteční hře. Radečkovi za sobotní důmyslnou hru. Potetovanému týpkovi od lodiček za vstřícný přístup :-) Personálu od Kotvy za skvělý servis, včetně postavení party stanu s vytápěním a barevného odlišení stolů pro týmy. Mikinovi za inspiraci na skvělou hru s indiciemi. Počasí, že se umoudřilo.

Hanča

Vybraná VIDEA tu uveřejníme během pár dnů. A všechny fotky a videa samozřejmě zájemcům rádi předáme kompletní.

 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Hanča (23. 5. 2013 14:56)
S ohledem na předpověď počasí bych doporučila spíš zimní bundu a brusle :-(
Nezapomeňte - není dobré nebo špatné počasí, je jen dobře nebo špatně oblečený účastník akce! :-)
Luba (23. 5. 2013 14:53)
Jelikož mám málo místa v baťůžku, mám dotaz: je lepší si vzít zmiňované plavky (a nafukovačku) nebo kočičák a palčáky???
Hanča (7. 5. 2013 9:34)
Všichni dosud přihlášení potvrdili účast, s výjimkou Roberta, ten nejede. Chyťovi řeší jak s dětmi a ještě to upřesní. Všechny tedy prosíme o zaplacení účastnického poplatku, viz zvadlo, trošku jsme na to pozapomněli :-) (i já).
Podrobnější info čekejte 15. května, 14. máme poradu :-) Těšíme se na vás!
(Kdyby se chtěl přidat někdo z nováčků, není problém, ozvěte se mi.)
Hanča (5. 3. 2013 21:55)
Aktualizovány informace o akci. Ještě bereme přihlášky!
Hanča (20. 2. 2013 20:48)
Přišlo SMS: Ilona Bušová jede určitě, Robert spíš ano, ještě řeší podle práce.
Gaba Jaga (18. 2. 2013 20:52)
Jedem!!! Jen kusy nevíme....
maximálně 2, minimálně 1 :c)))
A samo se těšíme!!!!!
Bulik (18. 2. 2013 10:30)
My taky ve dvou kusech!
Slon (10. 2. 2013 20:29)
Jedem jasně 2 kusy.
Barča H. (7. 2. 2013 20:59)
Juchů! Hlásím nás, tedy 2ks - Já a Petr! Těšíme se!!!
Lužovi (6. 2. 2013 22:13)
Tak to rozhodně počítejte i s námi - 2 ks!! Jen děti musí odjet alespoň o vlak dříve a přijet o vlak později než my (na sraz PTO), nemáme babičky :-)
Pepa (6. 2. 2013 16:48)
Takovou akci si nenechám ujít, hlásím se a těším se. Pepa - 1ks