Květinový den 

Akce

Kdy:
15. 5.
Kde:
Brno
Pro koho:
Bubáci, 15+

Popis

Tak jako poslední roky, i letos jsme se podíleli na sbírce Ligy proti rakovině. Tento ročník byl zaměřen na osvětu, léčbu a prevenci rakoviny tlustého střeva a kytičky měly tmavě zelenou stužku, která byla použita poprvé v historii sbírky.

Sešly jsme se v 6:45 ráno, abychom stihly obyvatele Řečkovic a přilehlých částí, než odjedou do práce. Bylo nás celkem 9 – Alča s Kukinou jely prodávat kytičky do města spolu se dvěma kamarádkami ze spřáteleného oddílu a Anka s Peťkou, Luckou a Barčou zůstaly na konečné tramvaje v Řečkovicích a já s nimi. Později jsme se přesunuly k Semilassu, kde je frekventovaný dopravní uzel. Tam za námi později dorazila i Terka.

Lidi jsme potkávaly různé. Někteří už ví, co je za den a jdou si sami pro kytičku. Některým jsme řekly, co je za den. Někteří přispívat nechtějí nebo nemohou. Někteří Vás obejdou a koukají raději jinam. Prodaly jsme kytičku jednomu motorkáři, jednomu řidiči tramvaje a jednomu řidiči trolejbusu, kteří si zastavili.

Důležité je, že přispěl ten, kdo chtěl. A kdo nemohl nebo nechtěl přispět a bavil se s námi, dostal alespoň letáček, na kterém je vše důležité pro osvětu.

Výsledkem je spousta rozdaných letáčků a spousta prodaných kytiček s výtěžkem 30.805,- pro Ligu proti rakovině.

A já bych tímto moc chtěla veřejně poděkovat holkám, že se opět účastnily :-)

Andrejka

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.