Stavěčka 

Akce

Kdy:
21. 6. - 23. 6.
Kde:
U Kalicha - Senotín
Pro koho:
FC, rodiče, vedoucí

Popis

Prostřední ze série tří akcí - na ty druhé dvě vedou tyto odkazy: Představěčka a Bouračka. Pro zvýšení motivace přidávám vzpomínku na akce Megastavěčka I. a Megastavěčka II. :-)

BLIŽŠÍ INFO:
Základna u Kalicha, spaní ve stanu, v autě, v jídelně, dle situace v buňkách. Strava zdarma, práce zdarma, příspěvek na dopravu podle počtu lidí, aut atd. Tato akce je společně s vedoucíma od Mustangů.
Práce - převážně stavba tábora:
- naložení věcí v Brně, dovoz na místo, vyložení, zprovoznění kuchyně, jídelny, postavení stanů, zabydlení buněk, ...
- a další stavby - umývárky, sprcha, latríny (mělo by být vykopáno - řeší Mustangové), hřiště, ohniště, prostě všechno...

DOPLŇUJÍCÍ POMOC - co ještě hledáme:
- pomoc při nakládání v pátek 21. června u klubovny
- pomoc při vykládání v sobotu 10. srpna u klubovny
- pomoc při úklidu v neděli 11. srpna
- zapůjčení či sehnání nářadí, vybavení, materiálu, benzínu či jídla se slevou :-)
- zapůjčení či zajištění odvozu - vozíky, dodávky, náklaďáky, vč. odvozu věcí na tábor 20. července

Seznam účastníků
Ďoubalík, Víťa, Jiříček, Kuba, Tukan, Mara, Pero, Hanča, Majka, Anka, Terka, Renča
Mustangové - Upgrade, Pet, Myšan, Harry, Dejv, Dáda

Jak to dopadlo...

Mysleli jsme, že tentokrát bude stavěčka jednodušší, když tam už máme tolik vytuněno. Opak byl pravdou. První komplikace nastala, když se náklaďák pokazil hned za Brnem a chudák řidič s pár svými pomocníky ho překládali do jiného. Děsili jsme se, v jakém stavu to přijede naloženo, ale bylo to v pořádku. Akorát že náklaďák přijel až po 1 hodině v noci... Když k tomu připočtu fakt, že posádka prvního auta si zapomněla nabalit hrábě a po příjezdu se zjistilo, že se vypoukly nově osazená futra a je potřeba je opravit, probíhal páteční večer a noc naprosto jinak, než bylo plánováno.

V sobotu jsme se rozdělili do několika týmů a pustili se do práce. Napřed ale bylo potřeba pohrabat louku a navozit dvě várky krámů ze Suchdola. A pak už to kmitalo. Tým A, vodovody a kanalizace :-) Studánka, přívod vody, umývárky, sprcháč, atd. atd. Tým B, kuchyně a sklady, zázemí. Tým C, louka - stany, jídelna, bažina (hangár pro vedoucí). Tým D, latríny, ohniště... Tým E, vybalení a úklid věcí, logistika. Seznam prací hustě na A3 byl vyvěšený u kuchyně a všichni si velmi rádi chodili odškrtávat :-)

Počasí nám docela přálo, pršelo jen obě noci a přes den bylo hezky až pařák. Naprosto šíleně nás ale mořily fetuše, kterých bylo mnohem víc než normálně a hlavně celý den, od rána do noci, asi díky vlhkosti u rozvodněných potoků a bažin. Bylo to fakt k nevydržení, snad se to do tábora zlepší! 

Jako pozitivní bych vyzdvihla hlavně dobrou bandu, bylo pořádně veselo. Smích se ozýval hlavně z náměstíčka, kde holky juchaly nad hláškami Myšana, a z kuchyně a okolí, kde vybuchoval především Mara. Vymysleli jsme taky odborný latinský název pro fetuši (nelze reprodukovat) a v závěru nedělní směny se kolem ozývala už jen směs citoslovcí všeho druhu a nadávek nejhoršího kalibru. Prima bylo taky veškeré jídlo (díky holkám za vaření) a super bylo večerní vykoupání v rybníku.

Dále bych si dovolila trochu se rozplývat nad tuningem základny. Sklady v buňkách jsou naprosto luxusní, prostorné, krása. Klubovna taky vypadá útulně a kamna v rohu slibují příjemnější přežití nočních porad v chladném či vlhkém počasí. Vydupala jsem si konečně zřízení prvního věšáku na poklice, doufám, že další budou následovat :-) A další specialitou jsou pak rošty/věšáky nad kamna, uvidíme ovšem, jestli se osvědčí.

Nezbývá mi než moc poděkovat všem 18 statečným, kteří makali celý víkend a nehleděli na množství štípanců, puchýřů, škrábanců, klíšťat a jiných radostí, aby připravili naše útočiště na další sezónu (tato základna U Kalicha už zahajuje 15. léto, jinak je to 21. samostatný tábor našeho oddílu). No a zvlášť děkuju těm, kteří vydrželi až do úplného závěru (neděle po 19. hodině) a taky těm, co s náma letos vůbec nejedou, ale stejně vyrazili pomoct. DĚKUJEME!

Hanča

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Hanča (17. 6. 2013 8:41)
Tak to skoro vypadá, že nás bude 20 nebo 21 :-) Up od Mustangů hlásí 7 lidí a Slon ještě možná jednoho kamaráda. A sehnali jsme i hlídání na volný týden, takže vše OK. Podrobnosti o stavěčce přihlášeným pošlu max. zítra.
Lužovi (17. 5. 2013 8:48)
Bohužel my nemůžem :(, jdeme na svatbu ve velmi blízké rodině. :)