Aftertábor 

Akce

Kdy:
4. 8. - 9. 8.
Kde:
U Kalicha - Senotín
Pro koho:
rodiny, FC, vedoucí

Popis

Zveme vás k nám na tábor po odjezdu dětí - na „Aftertábor“ pro vedoucí a rodiny. Akce je určena pro vedoucí a jejich rodinné příslušníky, členy Severky (vč. FC) + rodiče. Mladší 18 let pouze v rámci nějaké rodiny/skupiny. Po akci následuje bouračka, na které je možno zůstat a pomoci s bouráním tábora.

Další informace najdete v propozicích. PROSÍME O PŘIHLÁŠENÍ nebo alespoň projevení zájmu do konce KVĚTNA! Pro přihlášení prosím uveďte počet lidí (dospělých a dětí), příjezd a odjezd, účast/neúčast na bouračce, případně poznámky k ubytování, programu nebo stravě. Buď sem do komentáře, nebo na mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Řád akce - verze 1.0

1) Všichni účastníci respektují pokyny vedoucích akce. Chovají se ohleduplně k základně i k ostatním účastníkům, dodržují noční klid, chrání a šetří vybavení základny i okolní přírodu, nevstupují do neveřejných prostor ani do cizích stanů.
2) Každá rodina nebo skupina zodpovídá za chování a bezpečnost sebe a svých dětí. Vedoucí akce zodpovídají pouze za provoz základny, zajištění služeb viz níže a nabídkový program.
3) Rodiny se dle další domluvy a rozpisu střídají ve službě v kuchyni. Zajistí domluvený rozsah stravování, provoz základny a kuchyně (voda, dřevo, topení, nádobí...) včetně protidešťových opatření.
4) V případě opuštění základny ohlásí rodina službě cíl své cesty a předpokládaný návrat.

Rekapitulace účastníků (až 53?, někteří na část):

  • Hanča; Víťa; Majka; Terka a Anka; Jiříček + Evča; Pepa Glos; Pero a pak znovu Pero s Viktorkou
  • Bizon + Kryštof; Ďoubalík + Blanka + Vašek; Buchtovi - Jiřa, Ivča, Vojta, Štěpán; Bocman + Andrejka + Kubík
  • Bulíci - Jana, Alča, Lucka, Peťka a Marťas; Zajdákovi - Radek, Zajda, Ondra
  • Edingerovi - Boris, Martina; Lužovi - Petra, Karel, Peťa a Vilík; Vaculíci - Slon, Renča, Kryštof, Viktor
  • Chyťovi - Gába, Oliver a Pepík; Fasorovy Renča a Aneta; Zezulovi - Karel a Adam
  • Svadbíci - Merlin, Adam, Marek, Ondra + psí slečna Ciara (čti Kira); Svadbíci II. - Kopeček a Davídek

A jak bylo?

Když z tábora odjel autobus s dětma, měla jsem pocit, že se někde stala chyba - protože na louce venku nás zůstalo víc než 20 :-) Ti všichni zůstali na Aftertábor a očekávali příjezd nového osazenstva. Postupně se sjížděli další účastníci, většina už v neděli, další v pondělí, Pepa třeba dorazil v úterý pěšky a Vaculíci až ve středu ráno. No a stejně průběžně se taky odjíždělo - Bocmani se zdrželi jen na jednu noc, část lidí odjela ve středu odpoledne, atd. Celkově se nás sešlo 53 a pes, pokud dobře počítám - z toho na hromadné fotce dole chybí tuším jen Bocmani a Pero s Viktorkou.

Hned v neděli nás přivítala večerní ostrá bouřka, která ale naštěstí nedosáhla síly té největší táborové dvojité. Nebyla to jediná bouřka na Aftertáboře, ale jinak bylo počasí krásné, slunečné, místy až moc horké. Pršelo nám pořádně až hádejte kdy - v pátek, když jsme to všechno chtěli bourat a uklízet :-)

No a měli jsme se krásně, pohodově. Rodiny nebo skupiny rodin postupně zavítaly na Landštejn, do Slavonic, do Maříže na malování hrnků, svezly se lokálkou, někteří byli v Hradci, taky na zámku Červená Lhota... Na programu bylo i koupání - na Osice i na rybníku Zvůle, velkému zájmu se však těšil i náš bazének :-) Někteří jezdili na kole po dalekém i blízkém okolí, došlo i na kešky a na úpně obyčejné výlety. Hrál se vachbol, rallye s pneumatikama, deskovky, ale taky jsme se prostě jen tak váleli ve stínu našeho malého lesoparku :-) Oblíbené i neoblíbené byly i tzv. Ciara hry (čti Kira hry, podrobně viz dole pod fotkama), tedy hry s Merlinovým "půlročním štěňátkem" - to je to veliké černé, co vidíte na fotkách :-) Po večerech jsme většinou seděli u ohně a zpívali s kytarama, některé večery i hooodně dlouho.

O naše žaludky se staral jednak náš pekař, který nám denně dovážel ráno čerstvé pečivo, ale hlavně někteří ochotní účastníci akce, kteří si vzali na starost vaření večeří. Děkujeme :-) Zvláštní program byl ve středu večer, kdy se všichni vydali na protější kopec na farmu Alpaka. Měli tam domluvenou večeři a pro děti projížďku na koních - koukněte na fotky.

Na závěr jsme akci volně přerodili do bouračky. Kvůli výhledu na deštivý pátek jsme část věcí sundali už ve čtvrtek, což se ukázalo jako velmi prozíravé. V pátek totiž skoro celý den pršelo a tak nám vše, co ještě stálo, zmoklo. Bouračka byla letos náročnější než loni - díky počasí, díky menšímu počtu lidí a taky díky komplikacím s plánovaným přesunem skladu ze Suchdola do Číměře. Naštěstí už pak od sobotního dopoledne bylo zase hezky a pracanti všechno zvládli, takže náš náklaďák s oblíbeným řidičem Svižníkem odvezl odpoledne poslední fůru z uklizené louky... A to je konec letošních tří týdnů u Kalicha. Zamáčkneme slzu a hurá do Brna :-(

Máme spoustu fotek, zájemcům dodám, ozvěte se. Hanča

CIARA HRY

(čti Kira hry) - hry s půlročním štěňátkem od Merlinů :-) (uloženo zde pro fajnšmekry a na památku)

Ahoj, za naši rodinu je tentokrát programový vedoucí Ciara, která si pro všechny nachystala následující, často povinné aktivity:

  • Hledej botu. Nenáročná doplňková aktivita, která spočívá v tom, že pes sebere jednu náhodnou botu a odnese ji na libovolné místo na táboře. Volitelně je botu možno nahradit za jiný předmět, např. dětskou hračku, část oblečení atd. V případě, že se žádný vhodný předmět nenachází volně na zemi, může se pes pokusit sundat botu z nohy některého z účastníků. Pokud je pes při krádeži předmětu přistižen, přechází aktivita volitelně ve hru Chyť si mě.
  • Hop na ně. Sportovní aktivita, při které pes vyskočí zepředu nebo zezadu na nic netušící osobu ve snaze položit jí přední nohy na ramena. Zvláště oblíbená u dětí, které neudrží váhu psa a rozplácnou se s brekotem na zem. Ostatní hráči ocení také krásné otisky psích tlap na svém oblečení.
  • Seber míč. Doplňková aktivita k míčovým hrám – pes se snaží míč dostihnout a hráčům ho sebrat. Díky tomu se mění i běžné hry v opravdový zážitek. Pes navíc automaticky počítá body označením ukořistěného míče – vyhrává majitel největšího počtu prokousnutých míčů.
  • Kuželky. Pes se bez předchozího varování prudce rozběhne směrem ke skupině stojících osob a v plné rychlosti skupinou proběhne, přičemž se snaží nárazem do spodní části nohou hráče srazit. Vyhrávají všichni, kdo zůstanou stát.
  • Hledej hovno. Jedna z volitelných průběžných aktivit. Kdo první najde psí hovno, dostává body, které jsou na konci tábora sečteny a hráč s nejvyšším počtem bodů je následně vyhlášen „nejlepším hledačem hoven“. Pro ztížení hry jsou všechna nalezená hovna organizátory ihned odklizena, takže dalším účastníkům nezbývá než čekat na další nadílku. Přísné postihy jsou připraveny pro hráče, kteří podvádí a umísťují v prostorách tábora vlastní hovna.
  • Drsná ruka. Adrenalinová aktivita. Pes nejprve jemnými stisky svých zubů do ruky účastníka zkouší, kolik vydrží. Síla stisku se však postupně zvyšuje, takže většina slabších hráčů raději vypadne tzv. „z huby ven“. Pokud pes usoudí, že hráč podvádí, může hráče potrestat štípnutím zuby do libovolné části těla.
  • Pozor na ocas! Pes radostně proběhne kolem lavice, nízkého stolu či jiného místa, na kterém jsou postaveny nějaké předměty např. sklenice s pitím. Intenzivním vrtěním ocasu se pokusí shodit všechny věci na zem. Vyhrávají hráči, jejichž sklenice spadnou na zem (rozbité za dva body). Pokud stojí věci na zemi, může pes použít i tlapy a body se počítají nejen za shozené, ale i pošlapané předměty. Předměty, které skončí v psím žaludku, jsou za tři body. Správně by se tedy aktivita měla jmenovat Pozor na ocas, tlapy a hubu!
  • Vstávej spáči. Noční akční hra. V náhodný časový okamžik uprostřed noci se pes pokusí hlasitým štěkáním probudit všechny účastníky. Vítězem jsou všichni, kteří se neprobudí.

Doufáme, že se již všichni na nabízené aktivity těší. Komu se zdá počet her malý, toho jistě mile překvapí, že náš programák, ač je pouze půlroční štěně, dokáže na místě tzv. „vysypat z kožichu“ zcela nové hry, které ušije na míru každé situaci tak, aby účastníky udržoval ve stálé pozornosti a napětí.

S přáním „Ať vám oblízne ksicht“
Merlin, Adam, Ondra, Marek a Ciara
P.S. seznam her je možno rozeslat ostatním účastníkům, aby si dopředu mohli nachystat potřebné vybavení, zejména náhradní míče a boty.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Renata F. (26. 7. 2013 10:10)
ahoj, jestli se ještě dá :-)hlásím příjezd 4. odjezd 6-7? v počtu 2+2
Rena,Gaba,prckové
Slon (23. 7. 2013 16:47)
Ahoj tak já jsem to teď doladil s kolegou v práci a my bychom přijeli v úterý večer 4ks. Možná se to trošku ještě posune,ale to nebude kvůli mě,ale záleží na Renatě.
Hanča (16. 7. 2013 21:25)
Jupí :-)
Bocman (16. 7. 2013 21:25)
Ahoj, my přijedeme téže v pondělí 5.8. a pak uvidíme... :) 3ks
Boci
Bulik (14. 7. 2013 21:15)
Ahoj,
Bulíci se nakonec kvůli jinému programu odhlašují.

Užijte si Aftertábor!
Lužovi (14. 7. 2013 17:45)
Ahoj,
rozhodně chceme jet už v neděli a zůstáváme až do konce bouračky. Zatím díky za snahu. Můžeme klidně busem, zpátky taky a věci klidně můžem naložit třeba do náklaďáku do klubovny. Samozřejmě nevytížené auto (či auta) by bylo lepčí. Zkusím zavolat Víťovi. Díky.
Jiřa (25. 6. 2013 16:10)
Ahoj, tak my bychom taky zustali na after, jeste nevim do kdy...
Jana Bulantová (24. 6. 2013 19:57)
Jana, Alča, Lucka, Peťka, Marťas - od neděle do čtvrtka
Hanča (24. 6. 2013 10:39)
Peti, upřesni prosím, od kdy do kdy - určitě to půjde doladit. Hned od neděle do bouračky? Například Víťa možná pojede do Brna pro auto, nebo za náma ještě pojede někdo, kdo bude mít místo... V nejhorším vám někdo vezme věci a já pro vás pak zajedu do Kunžaku k busu, to je to nejmenší :-) a jezdím tam ráda.
Nebo se domluvíte s Víťou a přijedete jeho autem z Brna, aby tam nemusel :-)
Lužovi (24. 6. 2013 10:36)
Ahoj,

rok se s rokem sešel a my opět řešíme dopravu. Byli bychom vděční za jakoukoli nabídku pomoci. Díky
Majka (24. 6. 2013 8:55)
Taky se přihlašuj. Naši uvidí až během tábora jak jim to klapne s dovčou.
Iva Č. (19. 6. 2013 12:46)
Zatím nezávazně já a 3 děti od pondělí do čtvrtka.
Radek (19. 6. 2013 12:11)
..jedeme..... Už z toho vedra ani neumím psát..................... :-D
Radek (19. 6. 2013 12:07)
Ahojte, reaguju ma mail... jedele určitě v počtu 3.. ;-)
Ďoubalík (19. 6. 2013 11:09)
Závazně se hlásím v počtu 1+1+1 na Aftertábor od neděle do středy.