Příměstský tábor - Čtyřlístek 

Akce

Kdy:
26. 8. - 30. 8.
Pro koho:
celý oddíl, veřejnost

Popis

Máte rádi příběhy Čtyřlístku? Znáte nejnovější Myšpulínovy vynálezy, Fifinčiny výtečné recepty a Bobíkovy silácké schopnosti? Nebo jste stejní strašpytlíci jako Pinďa??? 

Chceš zažít další velké dobrodružství a pomoct Čtyřlístku odtajnit další Zádrhelův tajný plán? Jestli ano, tak se přihláš na příměstský tábor ;-)

1. den

Huráááá, Čtyřlístek je tu! Vítá nás cedule na bráně a dveřích klubovny. Hned u vchodu v chodbičce můžeme najít tři postavičky: Fifinku, Bobíka a Pinďu. Ptáte se, kde je Myšpulín??? Ten je mimo Třeskoprsky na velké sešlosti vynálezců (snad se brzo vrátí). Také jste si mohli na dveřích všimnout mapky, na které je znázorněno okolí, kde Čtyřlístek žije. Nalezneme zde Třeskoprsky, rybník Blaťák, hrad Bezzub a jiné...

Napřed jsme se seznámili s Fifinkou, Pinďou a Bobíkem, ale i s vedoucíma – Majkou, Jiříčkem, Ankou, Alčou a Terkou, kteří s námi budou řešit různé záhady. Následně nás čekala dlouhá cesta po světě, jelikož jsme hnedka jeli po stopách Inků. Takže jsme nasedli do vláčku (který jsme si ovšem namalovali a který měl 22 vozů) a hurá do... do Indie??? Tam jsme ale špatně! Proto jsme se okamžitě vydali na opravdický vlak, který nás dovezl do Jižní Ameriky. Kde bylo krásné Lama centrum, ve kterém nás čekaly 4 různé úkoly. Hnedka na začátku jsme se seznámili se sedmi místními lamami. Naučili jsme se, jak se k nich chovat, chodit k nim, jejich jména.

Prvním naším úkolem bylo všechny nakrmit. Takže každé dítě dostalo do ruky pár granulí a opatrně chodily krmit lamy, které si následně mohly i pohladit. Naším druhým úkolem bylo nakrmit a učesat tři místní ovečky. I toto byl lehký úkol, ovečky držely a nikdo nemusel mít strach. Třetím úkol byl poněkud smradlavý, jelikož jsme všichni museli vzít do ruky lopatku či lopatu a po zvířátkách uklidit bobky. Každý si to vyzkoušel a aspoň malinký kousek uklidil. Čtvrtý úkol byl trošku náročnější na naše hlavičky. Dostali jsme kvíz, který se týkal znalosti, které jsme se před chvilkou naučili. Pak si děti pohmatu zkoušeli poznat srst lamy starší a mladší a oveček.

Jelikož jsme splnili všechny 4 úkoly, mohli jsme se vydat za pokladem Inků, který jsme po chvilce našli a každý jsme dostali nějakou malou sladkost a samolepku nějaké místní lamy.

Pak už nás čekala cesta zpět do Třeskoprsk, kde si nás vyzvedli rodiče. 

Majka

2. den

Na druhý den příměšťáku pro nás měl Myšpulín nachystané překvapení – svůj nový vynález. Bohužel ho ale cestou za námi přepadli zlí lupiči a Myšpulína i s vynálezem unesli.

Naštěstí ale před klubovnou vytrousili zbytky fotek vynálezu. Rozdělili jsme se do týmů a rozsypané papírky sbírali a po složení jsme z těchto puzzlí zjistili, co vlastně hledáme.

Po chvíli si děti všimli šipek, které začínaly za branou. Zvědavě jsme se po nich vydali a už v první zatáčce nám bylo jasné, že tím Myšpulín označil cestu do místa, kam ho únosci odvezli.

Po krátké cestě jsme se přiblížili únoscům na dosah a posledních pár metrů se plížili, aby si nás nevšimli. To se nám ale nepovedlo a museli jsme se chystat na boj. Únosce jsme porazili a sebrali jim vynález. Myšpulína jsme ale nenašli – je chytrý a tak jim nejspíše utekl sám.

Cestou do klubovny jsme si vyzvedli oběd a po návratu se nacpali řízky. Pak jsme chvilku odpočívali u pohádky a během níž Myšpulín vedoucím vysvětlil, jak vynález Tryskolet funguje. Na závěr dne jsme se přenesli do Japonska, kde jsme si vyzkoušeli výrobu origami.

Alča

3. den

 Dneska nás z rána čekalo krásné překvapení v podobě modelu létacího balónu.  Jeden z bývalých členů Severky si pro nás přichystal ukázku, jak balon vzlétá. Dokonce se v balónu proletěla nejmladší členka příměstského tábora Lucinka.

Potom za námi do klubovny přišel smutný král, kterého za námi poslal Myšpulín. Král nás přišel požádat o záchranu unesené princezny. Myšpulín nám po králi poslal mapku, na které byla znázorněná cesta k unesené princezně  a my jsme králi slíbili, že princeznu nalezneme a osvobodíme.

Cesta za princeznou byla dlouhá a náročná.  Po cestě jsme nacházeli princezniny věci (střevíček a korunku), které musela při únosu ztratit. Dověděli jsme se také, že princeznu ve věži hlídají dva vojáci, které budeme muset nějakým způsobem obejít. Proto jsme složili básničky, které jsme nedaleko věže vyměnili za lék a ten vojáky uspal.

Pak už jsme se konečně mohli vydat k věži. Vojáci tam opravdu čekali a bedlivě hlídali věž. Už od začátku bylo jasné, že lék jen tak nevypijí, proto jsme jim museli lhát. Ale vojáci byli neoblomní.  A co by to bylo za pohádku, kdyby neměla dobrý konec??? Proto se nám po chvíli podařilo vojáky přesvědčit. Hnedka usnuli a my jsme se mohli vydat do věže, kde už na nás čekala princezna. Bohužel byla připoutaná a naším posledním úkolem bylo mezi 15 klíči najít ten jediný správný.

A jak to vlastně všechno dopadlo? Princezna se vrátila domů ke svému tátovi a my jsme se mohli s Pinďou a Bobíkem (kteří šli na výlet s námi) vrátit zpět do Třeskoprsk, kde už na nás čekala Fifinka.

Jste už teď zvědaví, kam nás zavede Čtyřlístek zítra?? Nebo jestli se už za námi vrátí Myšpulín??

Majka

4. den

Ne, ani dneska se Myšpulín neukázal. Proto jsme si začali vytvářet památku na Čtyřlístek. Každý si napatlal na ruku nějakou barvičku nebo motiv a otiskl svou ruku na velký papír. Takže nám během chvilinky vznikly čtyři památeční plakáty.Po rukodělce jsme si sedli před klubovnu a zpívali severácké písničky, které nám hrála Anka s Jiříčkem.

Po obědě chtěla Fifinka uklízet dům, ale bohužel jí netekla voda. Proto nás poprosila o pomoc, jestli bychom jí vodu nenanosili. Každý dostal kelímek a sedl si do dlouhé řady. Potom si celá řada přelívala vodu z kelímku do kelímku, než byl kyblík plný vody a Fifinka se mohla vrhnout do úklidu.

Následovně za námi přišel Bobík s prosbou, jestli mu v kině nepomůžeme rozeznat nějaká zvířátka. Proto jsme šli s Bobíkem do kina na film. Rozdělili jsme se na skupinky a soutěžili, která skupinka pozná co nejvíce zvířátek, které nám předváděli vedoucí.

A abychom si užili i nějakou legraci, vymyslel si pro nás Pinďa hru, při které jsme se ho snažili chytit v lese. Děti si stoupli do řad za sebou a představovali stromy. Na povel se otáčeli a chytali se za ruce. Během toho Pinďa běhal po lese a někdo ho naháněl. Pak už jsme si hráli na schovávanou a čekali na rodiče.

 

Majka

 

5. den

V pátek ráno nás Myšpulín překvapil dopisem, v kterým nás jednak zdravil a poslal nám pohled z laboratoře, ale také nám poslal důležitou zprávu. Banditi ukradli Myšpulínův vynález – neviditelný prášek, díky kterému unesli Fifinku, Bobíka a Pinďu. V dopise nám zašifroval tajné místo, kde je najdeme. Proto jsme hnedka začali šifrovat, abychom zjistili, kam se máme vydat.

Ze šifry jsme zjistili, že Čtyřlístek najdeme v Bongu, tak jsme se do Bonga vydali. V bongu jsme hledali stopy po Čtyřlístku a podařilo se! Našli jsme je!  Pak už jsme jen skákali na trampolíně, skákacím hradu a několika skluzavkách a dalších atrakcích.

Za čtyřlístek: Fifinka, Bobík, Pinďa a Myšpulím 

Majka

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.