Nejmladší výprava 

Akce

Kdy:
22. 11. - 24. 11.
Pro koho:
Exoti

Popis

Reportáž z akce:

Na podzimní výpravu do Sněžného jsme se vydali jen já s Terkou, bez Hanči, se 7 dětmi (Dáda, Nela, Kristýnka, Mareček, Robin, David a Matěj). Spali jsme v tělocvičně, proto první, co všechny zajímalo bylo, kdy si budou moct zahrát vybíjenou. Nejdřív jsme se zabydleli, potom nás navštívila kouzelnice, která nás požádala, abychom s ní cestovali do pohádek pomáhat různým pohádkovým postavám. Ale nejdříve jsme si jako správní kouzelníci museli vyrobit klobouky. To jsme úspěšně zvládli a tak nám zbyl čas i na vytoužené hry.

Tělocvičnu jsme využili i k ranní rozcvičce – různých opičích drah jsme si užili bohatě. Celý den jsme pak strávili přesouváním do pohádek. Nejdříve jsme pomohli Popelce roztřídit hrách a čočku a pak jsme sbírali otrávená jablka, abychom zachránili Sněhurku.

Po obědě jsme se s Hloupým Honzou vydali hledat kešky (přesněji řečeno, nejdřív „najít“ Honzu a potom jsme se prošli po keškách - děti to bavilo, a tak jsme úspěšně našli dokonce dvě. Na závěr dne nás čekal zapeklitý kvíz děda Vševěda.

Za odměnu jsme si dali výborné langoše, které nasmažila Terka a po krátké stezce odvahy (venku bylo světlo, proto jsme ji museli zaimprovizovat v temné chodbě) jsme padli do pelíšků. Jen neustále hrčící topení bránilo tomu, abychom únavou hned usnuli.

V neděli ráno jsme spali až do čtvrt na deset, což nás trochu překvapilo a až nám bylo líto děti budit, ale museli jsme se pomalu začít balit, protože autobus nám jel už v jednu. Polévku jsme si dali ještě před odchodem, ale chleby s rybičkovkou až na nádraží, kde jsme celkem dlouho čekali. V čekárně jsme hráli karty a Černé historky, někdo si koupil nějaké dobroty a na závěr proběhlo vyhlášení nejlepších kouzelníků - po přepočítání hvězdiček na kloboucích jsme zjistili, že se jimi stali Mareček a Nelča.

Alča

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.