Havajské vánoce 

Akce

Kdy:
20. 12. - 22. 12.
Kde:
Sklené
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Kdo šel v pátek kolem čtvrté hodiny kolem klubovny si musel myslet, že jde kolem blázince. Všichni, co přišli na sraz na výpravu se totiž zdravili slůvkem Aloha!, měli kolem krku pestrobarevné věnce. Ale nám to nikomu nevadilo, už už jsme chtěli být na vyhřáté pláži Havaje.

Cesta vlakem utekla rychle, ve Žďáru nad Sázavou nás vyzvedl autobus a zavez nás do vysněné destinace - přímo na Havaj. Zabydleli jsme se, povečeřeli a sešli jsme se v hotelové jídelně. Seznámili jsme se s Havají zapamatovali jsme si i pár slovíček. Například děkuji - mahalo, věnec - lei, pozdrav - aloha, veselé vánoce - mele kalikamaka.

Potom jsme se už vydali na Průzkum ostrovů. Na každém ostrově jsme měli za úkol poznat tradici, a po splnění úkolu jsme dostali několik perel. Kdo měl na konci průzkumu nejvíce perel, získal odměnu. Nejúspěšnější z Nejmladších byl Mareček Svadbík a získal vzácný surf, z Madších Vojta Musil - obdržel Nápoj lásky a z Kačerů to byl Ondra Uldrijan a ten získal tanec s mulatkou. Průzkum všechny unavil, tak se šlo spát.

V sobotní ráno nás probudilo sluníčko a tóny hudby. Rozcvička byla venku na pláži, dokonce jsme si zkusili i tanec Hula-hula! Potom jsme se rozhodli si venku užít slunce a tak jsme si uspořádali malé veslařské závody. A pak, abychom se jen nenamáhali, jsme se potápěli pro perly. Potápění probíhalo tak, že z každé skupinky se potápěl jeden, ale bez kyslíku, tak musel zadržovat dech a u toho říkat Glo Glo Glo. Až našel perličku, přinesl ji zpátky. Každá perla byla jinak vzácná - nejvzácnější perly za více bodů se totiž nacházely až v největší hloubce.

Po dobrém obědě a poledním klidu jsme obcházeli stanoviště s rukodělkami. Někde jsme si mohli vyrobit věnec lei, jinde ozdobit vánoční stromeček dobrotami, jinde zase origami havajskou rybu - ostence běloskrvnného a nebo lasturu s perlou.

K večeru jsme ještě docvičili naše scénky a těsně před večeří jsme se dozvěděli, že kousek od nás do útesu narazila Vánoční loď. Pár dárků, které vezla havajanům, poztrácela. Děti je museli pomoct získat zpět tak, že jej prvně museli nakreslit, a předvést pantomimou. Potom už nás čekaly tradiční severácké Vánoce s tradičním rozkrajováním jablka (BYLA TAM HVĚZDIČKA!!!), karamboly a manga. Dárečky taky nechyběly. Až si všichni vše rozbalili, ochutnali cukroví a popovídali, šli jsme ven a každý si zaprskal s prskavkami. Zpívali se i koledy. Vevnitř jsme se pak podívali na scénky, zazpívali si s kytarou a plni dojmů šli spinkat.

Ráno jsme si zase zatančilu Hula-hula, tentokrát v rytmu bubnů. Posnídali jsme a šli si zahrát Mega Twister. V týmech bylo úkolem se dotknout různě rozmístěných barevných políček např. levou rukou modrou, pravou nohou na červenou. Chvílema jsme se báli, že děti už nerozmotáme, ale dopadlo to dobře. Začalo balení a uklízení a těsně po obědě jsme odjeli domů.

Doufáme, že si všichni Havajské Vánoce užili! My, vedoucí, totiž ano! :) Těšíme se na příště!

Anka

Seznam účastníků

Nejmladší (8) - Dáda Pražáková, Marek Drahoš, Marek Uldrijan, Marek Svadbík, Ondra Svadbík, Matěj Tichý, David Zahrádka, Jirka Mynář

Mladší (12) - Alenka Oprchalová, Anetka Doneová, Ondra Zajdák, Simča Baranová, Martin Drahoš, Terka Krejčiříková, Natálka Koláčková, Natálka Polcarová, Vojta Musil, Monča Křížová, Ema Chalupová, Eliška Vedralová

Kačeři (10) - Zajda, Ondra Uldrijan, Ondra Nesvadba, Martin Fajt, Kryštof Vaculík, Markétka Štěpánková, Honza Pulec, Nikol Krejčiříková, Petruška a Vilík Lužovi

Vedoucí a instruktoři (11) - Anka, Alča, Víťa, Terka, Kuba, Jirka, Mája, Karel, Anetka Fasorová, Barča Tykalová, Lucka a Peťka Bulantovy, Kika R.

celkem dětí - 29
+ 14 vedoucích = 43 účastníků. 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.