Zimní táboření 

Akce

Kdy:
17. 1. - 19. 1.
Kde:
U Kalicha - Senotín
Pro koho:
FC, rodiče, vedoucí

Popis

Šestý a tak trochu speciální ročník Zimního táboření.

Díky předloňské stavbě buněk a návštěvě farmy Alpaky během posledního Aftertábora bylo o místě konání zimního táboření 2014 jasno. V pátek večer jsme vyrazili do Jižních Čech na naše tábořiště. Možná i díky tomu měla akce rekordní účast - začínali jsme v pátek na devíti, v sobotu nás bylo 12 a v neděli odjíždělo 7 statečných.

V pátek jsme měli ještě drobnou zápletku se sháněním kamen v našem skladě, ale nakonec jsme je ani nepotřebovali, bylo kolem nuly. Akorát jsme vytáhli ty bez komína ven a vznikl luxusní vařič. Páteční večer byl ve znamení zabydlování, svařáku a různých chodů k večeři.

V sobotu ráno jsme se kochali sluncem svítícím skrz stromy. Ještě před obědem jsme se rozdělili na tři čety - jedna vyrazila do Nové Bystřice, druhá na Landštejn a třetí zůstala na tábořišti chystat večerní saunu. Zážitky prvních dvou skupin nám snad účastníci napíšou do komentářů :-) Ďoubalík a já jsme mezitím založili oheň, v kterém skončila spousta odpadního dřeva a hlavně kameny - zdroj tepla v plánované sauně.

Odpoledne jsme se zase všichni sešli a pár odvážných se vydalo do sauny. Zapomněl jsem říct, že jsme se nedrželi osvědčeného postupu s konstrukcí sauny a zkusili jsme, jestli nám poslouží i sklep. No... nefunguje to :-) Sice se z kamenů valila pára, ale ta se chvíli držela nahoře a pak zmizela škvírou u stropu.

Následoval zlatý hřeb večera - cesta na Alpaku, kde nás čekal výborný hovězí guláš, pivo a v pozdějších hodinách i palačinky. Tam jsme krom jídla strávili nějaký čas i hraním na kytary. Vydali jsme se zpátky na tábořiště, strávili ještě chvíli u ohně a šli spát.

V neděli už jsme jen posnídali (tradiční vajíčka se slaninou), pobalili věci, uklidili a vydali se domů. Akce byla netradiční, lehce zimní a hlavně pohodová, díky všem zúčastněným. Tak za rok zas :-)

Víťa

Účastníci

auto 1: Slon, Víťa, Pepa, Bulík, Tukan
auto 2: Ďoubalík, Hanča, Kika, Jirka, Karlin
na sobotu: Terka, Anka, Kukina, Kuba

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Pepa (8. 1. 2014 8:57)
Pojedu určitě. Takovou akci nelze vynechat. Doufám jen, že aspoň přimrzne a kdyby byl i sníh to by bylo nejlepší(postavíme huhulála a iglú).
Hanča (11. 12. 2013 7:43)
Ráda bych jela, rozseknu to až bude bližší info (popř. podle aktuálního zdravotního stavu v lednu) :-)