Brněnské bloudění - soutěž PTO 

Akce

Kdy:
15. 3.
Kde:
Brno
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Další soutěž, ve které nám šlo o body do celoroční soutěže Zelená liga, je za námi. A i když nás v sobotní ráno sluníčko nepřivítalo, v celkem slušné sestavě jsme se sešli na řečkovické konečné. Jeli jsme do centra Brna na základnu zimní PTO soutěže, ZŠ Rašínova. Tam vše vypuklo. V těsné tělocvičně nás čekalo zahájení - seznámení s motivací závodu. Ocitli jsme se v roce 1645, zrovna když Švédové obléhali Brno. A protože jsme chtěli naše město ubránit, vydali jsme se do víru velkoměsta, tedy pustili jsme se do luštění počátečního úkolu, křížovky. Po vyluštění byly jednotlivé týmy poslány do centra, kde probíhala samotná soutěž. Úkoly nebyly jednoduché, systém zapisování do karet byl složitý a závodníkům nakonec soutěžení komplikovalo ještě deštivé počasí.

I přes počasí pod psa se všechny týmy v pořádku, i když trošku promočené, vrátily s vyplněnými kartami do cíle. Po dlouhém čekání přišlo vyhlášení a velký krojovaný nástup všech oddílů. ÚSPĚCH! Náš tým kategorie S ve složení Markétka, Zajda, Honzík a Ondra Ulrijan obsadil nádherné TŘETÍ MÍSTO!

Potom následovalo vyhlášení soutěže Kosmův prostor, do které oddíly přihlašují své webovky, kroniky a letáky (zvadla). V této soutěži, do které svými hlasy mohly přispět i děti přímo na Brněnském bloudění, jsme se umístili na dvou druhých místech a to v kategorii leták (zvadlo na V3K 2014) a v kategorii kronika (družinková kronika Kačerů).

Tímto bych ráda poděkovala své pomocnici Kukině a pogratulovala všem závodníkům, byli jste moc šikovní! A že jste se pro tentokrát neumístili? Nezoufejte! Sbírejte síly na letošní závěrečnou soutěž ZL - SETONŮV ZÁVOD!

P.S.: O závodě si můžete článek přečíst i v Brněnském deníku.

Anka

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.