Megastavěčka III. (kuchyně) 

Akce

Kdy:
7. 5. - 11. 5.
Kde:
U Kalicha - Senotín
Pro koho:
FC, rodiče, vedoucí

Popis

Náklady vynaložené na tuto akci jsou spolufinancovány z dotace MŠMT, dotace Jihomoravského kraje a z dotace Statutárního města Brna. Děkujeme :-)

Další ze série budovacích akcí na naší základně U Kalicha, za přítomnosti osvědčené sestavy, v čele s kapitalistou, šéfem odborářů a hlavním stavbyvedoucím :-) Tentokrát doplněno 3měsíčním miminem Vítečkem a v neposlední řadě hrozbou "strejdy Libora" (z jednoho vtipu), který se sice neobjevil, ale v podstatě byl stále s námi :-) Ale hezky popořádku:

Bylo - nebylo, rozhodli jsme se už loni my, Severáci služebně staršího data, že do toho znovu praštíme a k jídelně a buňkám (dotuněným tady) přidáme ještě novou KUCHYNI. Dokud na to máme sílu. Slovo dalo slovo, termín byl naplánován a protože tyto akce jsou mezi námi oblíbené a už téměř kultovní, dřině navzdory, zájem byl velký a sešlo se nás rovnou 19 pracantů!

Úkoly byly vytyčeny následující:

  • vyčistit studánku / splněno, studánka vypucována a okolí upraveno, doplněno štěrkem
  • vykopat druhou latrínu / to jsme bohužel nestihli, počkáme s tím na stavěčku
  • pomoct na Alpace Tomášovi s řezáním a přemístěním dřeva / povedlo se, akce úspěšná, družba pokračuje. Domluvili jsme další potenciální brigády a za to všechno si na Alpaku nejspíš přemístíme náš táborový sklad.
  • shodit starou kuchyni / povedlo se, zamáčkli jsme slzu, rozebrali ji a po 8 letech (od léta 2006) dosloužila
  • postavit novou kuchyni / taky se povedlo:

To máte: naplánovat projekt; vytěžit potřebné množství kulatiny (ne z lesa, vše byly náleťáky z "našeho" remízku); oklestit; nakrátit; odkůrovat; spálit přebytky; dovézt další dřevo - desky, krajinky, trámky; to vše stále přenášet zprava doleva; vyměřit půdorys; nachystat díry; natřít kůly; osadit kůly...; něco si u toho uvařit, sníst, pauzička, kafe... ; pokračovat ve vztyčování kuchyně...; vylézt na střechu buněk, vyfotit...; nachystat krokve; osadit krokve...;  někdy mezitím se vždy vkrádá večer, táborák, noc, zima, déšť...; srovnat terén za kuchyní; postavit "šopu" - sklad dřeva; obložit krajinkama; vyřezat dveře; ha, ta šopa není šopa, ale stodola (kůlna, chlívek, kolárna...); dodělat střechu kuchyně; položit lepenku na střechu šopy; ještě dodělat umývací kout na nádobí; všechno našplíchat; všechno natřít; nízký pult, vyšší bar; fotit, fotit, fotit; odnést, přenést, uklidit...; škrabáky; pořezy; pily; centrála; akučky; okružky; flexy; kango; kolečka; žebříky...; vydržet; neodpadnout; nepohádat se; neublížit si; nezranit se; smát se :-) / No mohla bych psát ještě hodiny. Hlavně ty spousty historek. Ale ony jsou stejně asi dál nepřenosné :-) Tak se radši koukněte na fotky...

Počasí nám ze 75% přálo. V noci pršelo, ve dne bylo akorát až krásně, proti předpovědi nádhera. Až ta deštivá neděle to pokazila, ale i tak jsme toho stihli mnohem víc, než jsme doufali a stavbu jsme opouštěli v podstatě hotovou. Doťukneme na stavěčce :-)

Budu se opakovat, ale opět to byla super akce. Sestava byla vynikající, postupně přijížděly další a další posily. Nemám dost slov na to, abych poděkovala všem a pochválila je - jak řekl Ďoubalík - za jejich nasazení a přístup. Přestože únava ke konci už dosahovala neuvěřitelných rozměrů, všichni vytrvale dál makali a ještě si u toho udrželi všudypřítomný humor... Nebudu dnes jmenovitě děkovat všem za všechno, to by tenhle článek byl ještě mnohem mnohem delší. I když bych tu nejradši brala jednoho po druhém a každému řekla, za co ho mám ráda :-) Prostě jak jsem jim už všem napsala: jsem na vás opravdu pyšná, bando naše :-)

Hanča

Fotek je velká hromada, tohle je jen malá ochutnávka. Kdo by chtěl vidět víc, ozve se Hanči nebo někomu z účastníků, ti je mají všechny.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Majka (13. 5. 2014 17:19)
WAW!!!! Paráda, jste úžasní ;-)
Ifcas (13. 5. 2014 8:11)
Za Mustangy a Dovolenou u Kalicha - děkuji za úžasný kus práce a další zvelebení tábořiště
Anka (13. 5. 2014 7:38)
No paaaaani! Jste fakt moc sikovni! Je to bomba! :)
Barča H. (13. 5. 2014 7:14)
Jste nejlepší, takový obrovský kus práce, za tak malý časový úsek... Smekám!!!