Karakoram - soutěž PTO 

Akce

Kdy:
4. 10.
Kde:
Lanové centrum - Brno
Pro koho:
celý oddíl

Popis

První letošní soutěží v rámci Zelené ligy (celoroční soutěž brněnských oddílů) byla Expedice Karakoram – soutěž v lanovém centru. Nejmladší kategorie lezla na nízkých překážkách postavených v lesíku u rozvodny, ostatní děti překonávaly překážky lanového centra Proud na Lesné.

Po loňském šestém místě v Zelené lize jsme se letos rozhodli, že přece jen míříme výš (historicky nejvyšším umístěním bylo 3. místo, ale pravidelně jsme se umisťovali na 4. místě, které nám patří i v historické tabulce).

Vypadalo to, že dokonce budeme mít šest týmů, bohužel ale někteří přihlášení na sraz nepřišli a proto jsme ještě v sobotu ráno sháněli někoho na doplnění třetího N týmu, abychom měli aspoň těch pět kompletních týmů (plus jeden namixovaný s jiným oddílem). Zachránil nás Vojta Buchta, kterého rodiče ještě narychlo přivezli. V nejmladších jsme tak měli tři týmy – jeden z družinky Žlutí, doplněný o Nelču, a dva týmy Zelených, s kterými soutěžila Simča, která do této kategorie ještě naposledy patřila.

Reportáž z rozvodny od Alči:

Na rozehřátí se hrála hra, ve které každý tým musel nasbírat co nejvíc vybavení, potřebného pro výstup do hor (papírky na louce, běhalo se po dvojicích). Poté se vydali do základního tábora, odkud na jednotlivých překážkách sbírali „výškové metry“ (body).

Po ukončení soutěže jsme se přesunuli do lanového centra, kde soutěžily starší kategorie. Naobědvali jsme se, chvíli koukali na ostatní, jak překonávají překážky a potom si šli Zelení s Víťou, Kikou a Merlinem zahrát discgolf na blízké hřiště. Po jejich návratu už bylo skoro hned vyhlášení.

Reportáž z Lanového centra PROUD od Anky:

Jako první na vysoké překážky z našeho oddílu vyrazily týmy kategorie S (Kačeři) a R (naše instruktorky + Adam + Barčina kamoška Markéta). Nejprve všichni dostali úvazky, instruktáž, jak pracovat s lany a karabinami, následoval trénink jištění na nakloněné rovině a mohlo se vybíhat do hor!

Pro zdolání překážky potřebovali soutěžící znát, jaké počasí na ně na vrcholech čeká a proto si chodili házet kostkou. Podle počtu, který padl, dostal tým počet pokusů na zdolání jednotlivých překážek - takže když padla 1 nebo 2 - bylo jasno, tudíž 3 pokusy, atp. Když padla šestka, znamenalo to bouři a soutěžící si museli vybrat jinou překážku.

Všichni bojovali statečně, snažili se ze všech sil zdolat co nejvíckrát co nejvíce překážek, aby získali co nejvíce bodů = výškových metrů. Zvlášť musím pochválit Makču a Barču, které se i přes svůj strach z výšek rozhodly také zdolat pár překážek!
Po 70 minutách vyčerpávajícího soutěžení jsme šli navštívit místní občerstvovací bufet KarakoMňam, který si pro všechny připravil bezva burgery! Potom jsme vyslali na překážky ještě náš tým z kategorie M, posílený o dva pionýry z jiných oddílů. Ti se nakonec umístili na 4. místě!!!

Závěrečné pořadí:

Rádci (Lucka, Peťka, Kika, Bára, Adam a Markéta) - 4. místo
Starší (Makča, Vilík, Ondra N., Zajda, Kryštof a Romča) - 8. místo
Mladší (Eliška, Ema, Martin, Natka P.) + děti z jiných oddílů - 4. místo
Nejmladší (Janča, Dáda, Verča, Robin, Matěj, David) - 7. místo
Nejmladší (Simča, Kika, Marek D., Ondra Svadbík, Marek S., Adam) - 11. místo
Nejmladší (Nela, Majda, Marťa, Adam, Ondra Střecha, Vojta) - 22. místo

Díky těmto výsledkům jsme se umístili na 5. - 6. místě v Zelené lize, což je dobrý začátek před dalšími dvěma soutěžemi PTO.

Závěrem bych chtěla poděkovat:

- všem 34 (!!) soutěžícím za reprezentaci Severky
- Víťovi za přípravu výborného jídla :)
- Terce za to, že se obětovala a celý den jistila nejen naše děti, ale i všechny ostatní
- Merlinovi a Andrejce za pomoc a doprovod Nejmladších
- Ance a Jirkovi za focení a doprovod dětí

Díky, bylo to super a doufám, že na zimní deskovkovou soutěž nás půjde taky tolik!

Alča & Anka

 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.