Zelení - Strašidelná škola 

Akce

Kdy:
21. 11. - 23. 11.
Kde:
Srub Brlenka - Svitavy
Pro koho:
Exoti

Popis

Na naši první družinovou výpravu v tomto školním roce jsme vyrazili do srubu, na Brlenku. Srub stojí na samotě v lese, topí se v něm v kamnech a spí v podkroví na matracích. Dole se svítí svíčkami, petrolejkami nebo čelovkami. Zkrátka romantika. Po příchodu jsme se zabydleli, zatopili a začali první program.

Výpravu jsme kromě tábornictví měli motivovanou i strašidelnou školou. Studenti se rozdělili do kolejí, dostali indexy a vyrobili si vlajku koleje. Pak nám Terka četla detektivní příběhy a my jsme museli uhádnout, kdo je pachatelem a proč. A docela nám to šlo :-) A pak už bylo pozdě, tak jsme zalezli do spacáků, poslechli si pohádku na dobrou noc a spali.

Ráno nás neprobudilo světlo - krom toho, že ho v listopadu v lese moc není, má srub docela malá okna. Takže jsme vyrazili na rozcvičku ven, a jak jinak se rozcvičit, než donést vodu z nedaleké studny. Pak jsme si dali snídani a šli zase ven. Tam jsme vyzkoušeli novou hru Crossboule, podobnou petanque. Rozdíl je v tom, že se nehází těžkými kovovými koulemi, ale měkkými látkovými, které se tolik nekutálí. A taky se dá hrát kdekoliv, i v lese mezi kořeny.

Mezitím se nám vařil oběd. Co budeme vařit jsme si ve čtvtek před výpravou odhlasovali na schůzce, takže na oběd jsme měli francouzské brambory. Naštěstí byla v kamnech i trouba. V rámci časové úspory jsme rovnou vařili i večeři - brgul.

Odpoledne jsme se učili kouzlit. Každý začínal jako Zaklínač, ale postupně se učil nová kouzla a stal se Šamanem, Kouzelníkem, Čarodějem a nakonec i Mágem. Taky jsme se učili rozdělat oheň křesadlem, ale to nám ještě moc nejde :-) Nakonec se ale Jirkovi povedlo a mohli jsme nachystat uhlíky na pečení kaštanů. Ty se podle mě povedly, i když se část spálila. Příště víme, že stačí chvilka.

Po večeři jsme si ještě venku zahráli svíčkobal - s hořící svíčkou je potřeba projít bránou. Ostatní ale svíčky sfoukávají. A pak už nám byla zima, tak jsme byli vevnitř, četli detektivní příběhy a naučili se hru s kostkami - Oldu Macháčka.

V neděli jsme hlavně balili, vařili oběd a uklízeli. Ale stihli jsme taky závěrečnou kouzelnickou zkoušku. U čtyř profesorů bylo potřeba splnit různé úkoly - na přemýšlení, smysly, pohyb i obratnost. A tím skončilo i známkování - nejlepšími třemi strašidly se stali Dáda, Jirka a Ondra.

Závěrem se ještě omlouváme za málo fotek, ale měli jsme pořád co dělat a na focení zapomínali :-)

Víťa

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.