Výprava Žlutí 

Akce

Kdy:
28. 11. - 30. 11.
Pro koho:
Lentilky

Popis

Konečně ty byl pátek 28. a my jsme měli svoji úplně první výpravu mimo Brno.

Sešli jsme se u klubovny, vzali věci a vyrazili na nádraží. Kvůli několika přestupům to bylo trochu složitější, ale potkali jsme fajn průvodčího, který nechal všechny děti vytisknout jízdenku, takže naše cesta byla příjemnější a utekla nám rychle a byli jsme na místě. Nakonec jsme jen v Boskovicích došli k pionýrské klubovně, najedli se, něco si zahráli a byl čas jít do postele.
 

Ráno se nám nějak nechtělo vstávat (a tím nemyslím jen vedoucí, ale i děti :)), takže jsme o chvíli posunuli budíček. Následovala rozcvička a po ní snídaně – rohlíky s nastrouhaným sýrem. Po jídle jsme hráli několik her, například Activity a taky jsme si vyzkoušeli plést bužírky. Někomu to šlo líp, jinýmu hůř, každopádně Barče šlo vaření parádně, takže nás pak čekalo výborné rizoto. Potom jsme měli polední klid, ale jak znáte své děti, tak určitě víte, že neumí ležet ani sedět klidně, takže jsme vytáhli Želví závody a kreslení. Odpoledne jsme se vydali na menší výlet kolem Boskovic. Viděli jsme tamější hrad, kde jsme si zahráli liščákovku s hledáním papírků. Potom jsme se prošli i k zámečku a přes Boskovice. Už se pomalu stmívalo, takže jsme skončili v obchodě, kde si všichni (i my vedoucí) doplnili své zásoby sladkostí :). Vrátili jsme se na ubytovnu, hráli hry a pak jsme po jednom šli na krátkou stezku odvahy po svíčkách. Všichni ji bez problémů prošli.

Potom jsme si ještě zahráli pantomimu, kde jsme předváděli ostatní kamarády, pohádky a povolání a ostatní hádali. Když někdo nevěděl, jak se daná profese jmenuje, bez problému si vymyslel svůj název, např. malovnice, řasačka = kosmetička; česačka, vlasnice = kadeřnice a taky vraždič :).
 

V neděli ráno, i když je to k neuvěření, spaly děti ještě déle než v sobotu. Nasnídali jsme se a potom jsme si vyzkoušeli, jaké to je, dělat všechny věci levou rukou. Podepsat se, najíst se, vyčistit si zuby, házet míčem.. Pak jsme se ještě pořádně vyblbli venku a čekal nás oběd – kašpárek. Po jídle jsme zase hráli hry, potom balení věcí a vyrazili jsme domů.

Jsem ráda, že nás tam bylo celkem dost a myslím si, že mají všichni spoustu zážitků a příště ukecají i ostatní z družinky, kteří o této výpravě váhali. Těšíme se na další výpravy.

 

Peťka

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.