Cyklovýprava 

Akce

Kdy:
8. 5. - 10. 5.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

O prodlouženém víkendu jsme na celooddílovou výpravu vyrazili na kolech. Jelikož jsme žádnou cyklovýpravu dříve neměli, byli jsme všichni celkem zvědaví, jak taková akce dopadne. Dopadla úplně skvěle, všem se nám líbila a více si můžete přečíst v článku.

V pátek ráno jsme vyrazili vlakem směr Veselí nad Moravou, kde jsme byli ubytování v prostorách místního DDM. Cesta vlakem proběhla i se 17 koly překvapivě dobře a po asi 3 hodinách jízdy (asi hodinu jsme, kvůli zpoždění prvního vlaku, museli čekat na hlavním nádraží v Brně) jsme vystoupili na zastávce v Bzenci, odkud nás čekala asi 15km cesta do Veselí. Zpočátku jsme postupovali velmi pomalu, protože jsme jeli po turistické stezce, na které byl na zemi písek, a tak jsme kola místy museli tlačit. Nakonec jsme ale zdárně dojeli na ubytování a mohli jsme si sníst obídky od maminek.
Odpoledne jsme ještě vyrazili na krátký (asi 10km) výlet na rozhlednu Radošov, kde jsme udělali spoustu fotek a poté jeli zpátky. Po osprchování všech cyklistů jsme si dali skvělou večeři, zahráli nějaké hry a poté už jsme šli spát.

V sobotu jsme vyrazili hned dopoledne na dlouhý výlet. Celkem jsme ujeli asi 30 km. Po cestě nás čekali koláčky od babičky vedoucí Kiky a poté dlouhé stoupání. Po velkém úsilí jsme ho všichni zdodali a na kopci si dali zasloužený oběd. Po návratu do DDM jsme se všichni osprchovali, navečeřeli a po hraní na kytary jsme šli spát.

V neděli nás čekala snídaně, sbalení batohů, uklizení místností a mohli jsme vyrazit na kolech podél řeky Moravy směr Uherské Hradiště, kde jsme nastoupili do vlaku a jeli domů

Celý víkend jsme měli krásné počasí, děti nezlobily (skoro), vedoucí taky ne a doufám, že si všichni užili tuhle výpravu stejně, jako já.

Lucka

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.