Příměstský tábor 

Akce

Kdy:
24. 8. - 28. 8.
Kde:
Klubovna - Brno
Pro koho:
celý oddíl

Popis


 

Tak už nám začal poslední týden prázdnin a s ním i jako každý rok Příměstský tábor. Letos máme téma Cesta z pekla, což znamená, že každý den budeme překonávat jeden smrtelný hřích, abychom unikli čertům a jejich vařícím kotlům v pekle. A tady už je článek z prvního dne. 


Pondělí

První den příměstského tábora jsme si nejdříve všichni zahráli spoustu seznamovacích her, protože některé děti si nemohly zapamatovat jména ostatních :D

Letos máme téma Cesta z pekla, což znamená, že každý den budeme překonávat jeden smrtelný hřích, abychom unikli čertům a jejich vařícím kotlům v pekle. S těmito hříchy se děti seznámily pomocí hry, při které skládaly písmenka do slov, aby zjistili, jaké to jsou. Hřích, který dnes plánujeme překonat, je OBŽERSTVÍ,  a tak jsme po výborném obědě všichni museli sníst něco, co jsme si vylosovali. Děti to zvládly všichni skvěle. Já například bych nejmíň 5 věcí, které jsme jim vybraly, nesnědla. Ale oni to všechno snědly, jak kdyby to byla největší dobrůtka, kterou znají :D

Nakonec dne jsme se zbavovali obžerství tím, že jsme nosili čertům do "pekla" všechno jídlo (kartičky), co jsme měli v klubovně. A oni nás u toho chytali a strhávali ocásky. 

Lucka


 

Úterý

V úterý ráno nám počasí dalo jasně najevo, že na venkovní radovánky se chystat nemáme, tak jsme zezačátku zůstali v klubovně.

Abychom se lépe poznali, tak jsme si zahráli živé lidské BINGO! Do tabulky jsme však nezapisovali čísla, ale hledali jsme kamarády a jejich podpisy. Dozvěděli jsme se tak, kdo se např. bojí tmy, nebo byl o prázdninách u moře. Potom jsme si řekli, že když už jsme v tom pekle, tak si to zpříjemníme a vyrobíme si čertíky. Pomocí barevných papírů a ruliček jsme vyrobili smečku čertíků, a hned bylo veseleji. Už byl čas na oběd, tak jsme si dali obložené chleby.

Ihned po obědě jsme se sbalili a vyrazili na náš první výlet. Pro začátek na rozehřátí jen do centra Brna, totiž do VIDA! centra. Tam jsme zkusili překonat další z hříchů, tentokrát ZÁVIST, a to tak, že jsme museli projít všechny atrakce a něco nového se naučit, abychom nezáviděli chytrým vědcům.

Tohle poznávání a překonávání nám zabralo více než dvě hodiny! Zvládli jsme to a jsme opět o krůček blíže ke dvěřím z pekla ven :-). 

Anka


 

Středa

Třetí den jsme, jako každý jiný, zahájili filmem. Dnes jsme si tématicky pustili pohádku Čert ví proč. Po jejím skončení děti čekala tajenka, abychom věděli, který hřích dnes překonáváme. Děti bez problému vyřešily, že nás dnes bude trápit LENOST.

Začali jsme tedy sportovní olympiádou, kde děti soutěžily po jednotlivcích na různých stanovištích, například skok přes švihadlo, hod na cíl nebo dřepy. Pak jsme si do krabiček naložili oběd a vyrazili jsme autobusem směr brněnská přehrada. Tam jsme si koupili lístky na parník a vypluli jsme k hradu Veveří.

Na nádvoří hradu jsme si pochutnali na řízečkách s bramborami, které jsme měli k obědu. Navštívili jsme zde i malou věž, kde jsme si udělali společnou fotku. Cestou zpět do klubovny nám některé děti usínaly v trolejbusu. Naštěstí jsme se vrátili všichni i s časovou rezervou, takže jsme si ještě mohli zahrát krátkou hru.

Děti jsme rozdělili do tří týmů a museli si chodit pro lehké otázky týkající se pohádek tak, že jeden druhého nesli na zádech. Myslím že jsme lenost úspěšně překonali a už jednou nohou z pekla venku.

Kika


 

Čtvrtek

Naším přeposledním hříchem je HNĚV, jak jsme z písmenek zjistili po první pantomimické hře, kde úkolem bylo předváděním poslat několik obrázků. Nakonec to všichni zvládli, i když některým se vedlo lépe. :)

Před obědem byl konečně čas na zbavování hříchu. Jak se nejlépe zbavit hněvu? Někteří počítají do deseti, jiní hází polštářema, někteří bouchají pěstí dostolu. My jsme si ale vyrobili bambulky.

Po obědě jsme se podívali na pohádku. Taky jsme na čerstvém vzduchu a na sluníčku hráli různé hry, abychom se vyblbli. Taky jsme si zahráli bojovku ve dvou týmech proti sobě a zbavovali jsme se kartičky hněvu. 

Děti už možná tuší, jaký hřích nás čeká zítra - víte to i vy? Jestli ne, tak se nechte překvapit. Po odpočinkovém dni nás čeká nejtežší úkol, a to opustit pekelné brány nadobro a uniknout kotlům a sírou zapáchajícím čertům. 

Peťka

Pátek

V pátek jsme překonávali další hřích a tentokrát  PÝCHU. Ráno jsme zahájili výrobou papírových korálů pro pyšnou princeznu. A protože byl krýsný slunečný den vydali jsme se ven hrát spousty zajímavých a zábavných her.

No a po obědě jsme se šli přes kasárny v medlánkách podívat na koníčky. U koníčku jsme zjistli že by jsme si chtěli někde odpočnout a občerstvit se a tak jsme naši vycházku ukončili v Ivanovicích u paní Radové.

Zpáteční cestou jsme se pomocí kolíčků zbavolali pýchy, což se nám všem zadařilo a proto na nás v klubovně mohli čekat odměny za překonání pěti hříchů. No a nakonec jsme se všichni společně rozloučili. Cestu z pekla jsme uspěšně překonali a zbavili jsme se několika smrtelných hříchů.

Moc děkujeme všem, kteří se letos našeho příměsťáku účastnili :-)

Barča

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.