Podzimáky 

Akce

Kdy:
28. 10. - 1. 11.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Na letošní podzimní prázdniny jsme vyrazili do Orlických hor. Bydleli jsme u vesnice Nekoř. Ve vlaku z Brna do Ústí nad Orlicí jsme se rozdělili podle symbolů, které jsme všichni dostali, do rodin, podle kterých jsme si pak posedali a začali řešit náš první úkol. Obrázkovou šifru. V šifře jsme zjistili, jaká jsme rodina, jaké je naše řemeslo a další důležité informace k začátku výpravy.

 

Složení rodin:

krejčí Schneiderovi (Lucka): Martin F., Anet, Mája, Jirka, Vendy, Adam,

ševci Maděrovi (Anka): Honza, Romča, Martin D., Natka, David, Janička, Vojta

holiči Šmiklovi (Peťka): Nikča, Makča, Ondra Z., Ema, Viky, Marek U., Jindra

hodináři Vilkronovi (Kika): Ondra N., Simča, Eliška, Verča, Martin B., Majda

Mýdlaři (Jirka): Kryštof, Zajda, Ája, Terka, Marek D., Nelča, Dominik

 

Po příjezdu do Letohradu jsme dostali další šifru, která nás dovedla na nějaké místo, tam jsme dostali útržek naší rodinné historie a další šifru. Takto jsme prošli několik památek v Letohradu. Bohužel některé rodiny nestihly všechna stanoviště. Například Schneiderovi a Vilkronovi nestihli Muzeum řemesel, kde jsme se měli dozvědět něco více o našem řemesle.
 

Každé dítě taky dostalo 40 korun, za které si mělo nakoupit 4 svačiny na následující dny.
 

Po absolvování stanovišť jsme se vydali z Letohradu do Nekoře. Už byla tma a pár hodin jsme se procházeli po Letohradu, takže už někoho bolely nohy, ale nakonec jsme přece jen došli na ubytování na večeři.
 

Po večeři jsme se zabydleli v pokojích a následovalo představování rodin. Historii, kterou jsme dostávali za šifry jsme seřadili a poté pověděli ostatním rodinám. Před večerkou nás ještě čekala večerní hra, při které jsme se snažili ukrást strážím co nejvíce přednětů, abychom je mohli zítra prodat.
 

Ve čtvrtek jsme se vzbudili a po krátké rozcvičce jsme šli na snídani. Potom jsme se sbalili a vyrazili na výlet k vodní nádrži Pastviny a pašeráckou stezkou k Zemské bráně. Celou cestu jsme v rodině pašovali předměty, které jsme ukořistili strážcům. U toho nás nesměl vidět nikdo z jiné rodiny, protože by nám to vzali pro sebe, ani nikdo z vedoucích, kteří byli strážci.
 

Po návratu z výletu jsme se všichni sprchovali a po večeři jsme si vyráběli camrátka, dráčky nabarvené rozpitými vodovkami v klovatině.
 

V pátek nás čekal výlet zaměřený na 2. světovou válku. Procházeli jsme se místy, kde se náchází opevnění. Po spoustě malých bunkrů (=řopíků) jsme šli na prohlídku bunkru Bouda. Který se vlastně ve válce nikdy nepoužíval, protože se u nás nakonec nebojovalo. Dozvěděli jsme se ale spoustu zajímavých informací o tom, jak by zde vojáci žili, jak by bojovali... Prošli jsme celou podzemní částí Boudy.
 

Po večeři na děti čekal kvíz, abychom zjistili, co si pamatují z dnešního výletu. Na výletě jsme také zjistili, že se chystá nějaký útok. Tak jsme se pomocí indicií, které jsme našli po celé chatě, snažili zjistit jméno operace, na kdy se tato operace chystá, jak se jmenuje velitel, o jaký útok se jedná a z jaké světové strany na nás zaútočí.
 

V sobotu byl náš výlet zaměřený na rozhledny. Večer nás čekaly Halloweenské hry. Museli jsme z jednoho člena rodiny udělat strašáka podle poschovávaných instrukcí. Při další hře se z jednoho Kačera stala mumie. Dvě nejmladší děti z rodiny ho obmotaly toaleťákem. A nakonec jsme měli za úkol vypít metrovou slámkou flašku vody co nejrychleji.
 

V neděli jsme se po snídani sbalili, uklidili pokoje a po vyhlášení výsledků vyrazili na vlak do Letohradu.

Lucka

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.