Z pohádky do pohádky - Žlutí 

Akce

Kdy:
27. 11. - 29. 11.
Pro koho:
Lentilky

Popis

V pátek jsme měli sraz u klubovny, každý si nabalil něco ze společných zásob a mohli jsme vyrazit. Jeli jsme moderním vlakem, který zejména některé kluky hodně fascinoval a několikrát šli na záchod, protože měl spoustu různých tlačítek. S jedním přestupem jsme konečně dojeli do Zastávky. Na ubytování to nebylo daleko, takže jsme tam došli během chvilky. Navečeřeli jsme se a po krátkém odpočinutí nás navštívila čarodějnice Uršula. Uvítala nás v pohádkovém světě a my jsme jí slibili, že budeme pomáhat pohádkovým postavám a plnit různé úkoly. Prvním byla výroba klobouku, na který jsme si pak lepili hvězdičky za pomoc. Potom jsme se už chystali do postele.

V sobotu jsme měli rozcvičku, nasnídali jsme se a vyrazili do obchodu. Cestou jsme si vyzkoušeli, jak těžké je dělat „drobečkovou cestičku“ jako Jeníček s Mařenkou. Na sváču jsme si dali za odměnu perníky a cestou zpátky vedla druhá skupinka. Když jsme došli, čekalo nás nemilé překvapení. Macecha nutila Popelky (Káťu, Esterku a Vendy) uklízet. Naštěstí se objevila i čarodějnice a ostatní začarovala v holoubky, kteří holkám pomohli. Před obědem jsme si ještě zahráli krátkou hru, kdy bylo cílem donést věc na zadané písmenko.

V poledním klidu jsme hráli deskovky a první skupinka pomáhala v kuchyni. Umývání nádobí bylo podle dětí „fakt hustý“, protože ve dřezu byla spršková hadice na umývání a spousta pěny. Potom jsme šli do lesa a vysvobodili princeznu z drakovy sluje. Byla v ní ale tma, proto jsme museli postupovat poslepu a mlčet, aby nás drak nesežral. Venku jsme si ještě zahráli oblíbenou hru – smradlavé vajíčko a na čarodějnice, obry a trpaslíky. Na svačinu jsme jako v pohádce o Sněhurce měli jablíčka, které každý musel vylovit pusou z lavoru s vodou. Dalším úkolem bylo ukrást slepému obrovi prstýnek. Nebylo to ale tak jednoduché, protože se mohl bránit svým kyjem. Všem se to nakonec podařilo a nikdo nebyl zraněn. Po večeři přišla řada v kuchyni na další děti. Po vyplnění pracovních listů o pohádkách nás čekal mnohem těžší úkol. Bludičky se dozvěděly o naší přítomnosti, tak se nás rozhodly podrobit zkoušce důvěry. Naším cílem bylo absolvovat tajnou stezku v lese. Naštěstí se nikdo neztratil, protože nám bludičky svítily na cestu.

Po stezce následoval Vševědův vědomostní test a zpívání s kytarou. Šli jsme spát o něco později, ale o to dýl jsme spali ráno.

Takovým ranním budíčkem byla návštěva Karkulky s vlkem, kteří nám donesli bábovku (přijela se na nás podívat Terka s Kubou a Aidou). Po snídani jsme šli ven, kde jsme pomohli Budulínkovi proti liškám. Vyblbli jsme se a čekal nás oběd. Po obědě jsme si sbalili, znovu nás navštívila čarodějnice, aby nás odměnila za pomoc, a potom jsme vyrazili domů.

Myslím, že jsme si to všichni užili a příště nás pojede zase o něco víc :).

Peťka

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.