Dovolená v ráji - Kačeři 

Akce

Kdy:
27. 11. - 29. 11.
Pro koho:
Kačeři

Popis

„Vážení cestující!
Vítejte na palubě letadla společnosti České Aerolinky. Prosíme všechny pasažéry, aby se připoutali a vypnuli své mobilní telefony. Také připomínáme, že na palubě je přísný zákaz kouření. Teplota v cílové destinaci – na Kanárských ostrovech – je příjemných 29°C. Přejeme příjemný let!“

Příjemný let to byl. Do té doby než se letadlo zřítilo. Při přeletu nad Atlantským oceánem letadlo nečekaně vzplanulo a začalo se řítit k zemi. Kolem 8. hodiny večerní letadlo ztroskotalo na malém vybydleném ostrůvku. Celou katastrofu přežilo pouze 7 lidí. Kryštof, Honza, Zajda, Makča, Ondra, Anka a Jiříček. Bohužel v troskách letadla zůstaly také všechny jejich věci, kromě 3, které se jim podařilo zachránit. Většina si ze svých kufrů zachránila spacák, karimatku a večeři. Po chvíli bloudění po ostrově se nám podařilo najít chýši, ve které jsme se rozhodli strávit noc.

Další ráno jsme podnikli průzkum po okolí. Na nedalekém stromě jsme zahlédli jídlo, které při havárii vypadlo z letadla. Po pár chvilkách jsme jídlo získali, i přesto, že bylo více jak 4 metry vysoko na stromě. Pustili jsme se do vydatné snídaně a rovnou také do vaření obědu. Vzhledem k tomu, že jsme neměli nože, ani žádné jiné nástroje, vyrobili jsme si nože z plechovek od mandarinek. Nože jsme použili na nakrájení zeleniny a masa a uvařili jsme si vydatný kuřecí vývar. Ten nás zahřál, nejen svou teplotou, ale také vydatnou dávkou pepře, která se tam nedopatřením při vaření dostala.

Po obědě jsme si sepsali věci ze svých kufrů. Pokud se nám podaří najít zbylé trosky letadla, bude užitečné, když budeme vědět, kdo co měl. Po chvíli klidu jsme se vydali na nedaleké pole, kde jsme začali vyrábět pochodně a SOS signály, abychom upoutali pozornost případného letadla. Pochodně jsme se pokoušeli zapálit podomácku vyrobeným zapalovačem, vyrobeným z brambory, soli a zubní pasty. Oheň se nám sice zapálit podařilo, ale dřevo z pochodní bylo mokré, takže jsme je nezapálili.

Prošli jsme tedy ostrov a našli zbylou část letadla, která ovšem byla v plamenech. Děti měly 10 minut na to, aby si vytáhly své věci z hořícího letadla. Někomu se podařilo zachránit kapesníčky, někomu ponožky, jinému hrníček nebo baterku. Vedoucím se podařilo zachránit rádio a hned začali zkoušet navázat spojení s pevninou.

Zatím si všichni společně uvařili večeři a zabavili se vědomostní hrou. Po večeři se přece jen podařilo navázat spojení a děti musely vyjít do noci a nakreslit přesný plán okolí s umístěnými body, aby nás mohlo vyzvednout záchranné letadlo. Souřadnice jsme poslali a čekali na vysvobození.

Ráno jsme se vydali do lesa a snažili se pokácet pár stromů a vyrobit vor, kdyby náhodou pomoc nepřišla. Ta ale díky bohu přišla hned po obědě. Všichni zachránění jsme se vydali na zpáteční cestu do Brna. Snad nám příští dovolená u moře dopadne lépe.

PS: Děkujeme paní Štěpánkové a panu Štěpánkovi za materiálně-technickou podporu a odvoz raněných :-) 

Jiříček

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.