Za psem - soutěž PTO 

Akce

Kdy:
8. 10.
Kde:
Brno
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Už na Srazu PTO jsme procházeli kolem plakátků odkazujících na podzimní soutěž PTO. Nevěděli jsme ale, co tento otisk prstu s lupou znamená. Pod obrázkem navíc stálo: "Hledej stopu!", takže jsme se všichni s napětím těšili na to, co náš čeká. Konečně přišla druhá říjnová sobota a s ní soutěž Za psem – šifrovací soutěž. Šifry jsme trénovali o sto šest, takže naši malí vyšetřovatelé byli dostatečně připravení.

Na startu jsme se dozvěděli, že někdo ukradl tři obojky pro psy, nebyly to ale obyčejné obojky, byly vykládané drahokamy. Bylo tedy na nás, abychom se vydali po stopách neznámého pachatele. Dostali jsme obálku s počátečními šiframi, díky kterým jsme zjistili, které předměty se nacházejí na místě činu, toto místo jsme ohledali a za správné řešení jsme se dozvěděli, kam vedou další stopy zloděje. V kategorii M bylo těchto stop (šifrovacích stanovišť) celkem 8. Vždy jsme se po vyluštění šifry dozvěděli, kudy pachatel pokračoval. Někomu se v pronásledování dařilo více, někomu méně. Nakonec však všechny naše hlídky došly do cíle a odhalily pachatele. Soutež zakončil nástup a vyhlášení výsledků. Na vyhlašovaných místech se ze Severky umístil jen jeden tým - v kategorii Starší jako první doběhli Martin D., Makča Š. a Zajda.

Zloděje za Severku stopovali:
Mladší
Makča, Anička, Vendy
Majda, Káťa, Esi
Adam, Domo, Marťa
Verča, Nelča, Marek D.

Starší
Ondra S., Marek S., Marek U., David
Natka, Míša, Elda, Ema
Simča, Terka, Ája
Martin D., Makča Š., Zajda (1.místo)

Instruktoři
Kika, Ondra U., Ondra N.

Další umístění týmů i průběžné pořadí v Zelené lize se dozvíme později.

Děkuju za účast všem 9 hlídkám a samozřejmě i vedoucím, bez kterých by tato akce nemohla proběhnout (ať už pomáhali na stanovištích, nebo běželi jako doprovod k týmům kategorie M). Doufám, že jste si to všichni užili, a že se zúčastníme dalších akcí Zelené ligy (ale i oddílových výprav) alespoň v takovém počtu, jako dnes.

Peťka

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.