Výprava Zelení 

Akce

Kdy:
18. 11. - 20. 11.
Pro koho:
Exoti

Popis

Na naši podzimní družinovou výpravu jsme se vydali kousek od Brna - do Slavkova. V docela komorní sestavě jsme se ubytovali v klubovně místních skautů, kde se docela příjemně topilo v kamnech na dřevo.

V pátek po příjezdu na místo začal první úkol - nákup na víkend. Dvě skupinky dětí to zvládly docela v pohodě, hlady jsme neumřeli. Večer jsme si ještě stihli zahrát pár her s kostkami a šli spát, čekal nás totiž výlet.

V sobotu ráno nám přijeli Svadbíci a mohli jsme se vydat podle GPSky do lehce deštivého počasí. První zastávka byla na zámku Slavkov a první, kdo splnil úkol (zjistit otevírací dobu zahrady) vedl dál. K další cca 2km vzdálené zastávce jsme trochu bloudili, protože šipka GPS ukazovala jen směr, ale cesta po chvíli končila mezi zahrádkami. Takže jsme se kousek vrátili a pak už to šlo hladce. Těm se špatnými podrážkami až moc, protože cesta ke kapličce svatého Urbana byla blátivá a do kopce - dva kroky dopředu, jeden skluzem zpátky. Nenechali jsme se odradit a po svačině a vystřídání vůdce jsme pokračovali dál.

U další kaple - Lutršték - jsme se schovali po stříšku a dali si k obědu trochu ztvrdlé housky (příště už holky budou vědět, že to nebyla nejlepší volba k nákupu). A pak už docela mokří šlapali zpátky do tepla klubovny. Dali jsme si polívku, obsadili všechen prostor kolem kamen mokrým oblečením a začali chystat večeři. Někteří ještě přemýšleli, co může vzniknout z brambor vařených ve slupce a mouky, ale nakonec si na bramborových plackách s povidly všichni pochutnali.

Večer pak čekalo na všechny překvapení (a taky zjistili, proč si měli vzít oblíbenou knihu) - čajovna. Uvařili a ochutnali jsme 4 různé čaje a u toho v poklidné atmosféře každý přečetl úryvek ze své knihy.

V neděli se počasí zlepšilo, takže jsme si zahráli pár her, uklidili klubovnu, dali si oběd a ještě se vydali do zámecké zahrady. Tam jsme se vyřádili u vlajkovky, udělali pár fotek a s mezizastávkou v klubovně pro batohy se odebrali na vlak.

Příští družinová výprava nás čeká v lednu, snad se sejdeme v ještě lepším počtu a užijeme si zimu :-)

Víťa

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.