Soutěž PTO - Taneční podložky 

Akce

Kdy:
12. 2.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Melodie, na které se bude tancovat na soutěži najdete zde: http://www.vlcata.cz/upload/PTO-SM-Songs.zip. Složku v archivu přesuňte do složky C:\Program Files\StepMania\Songs\

V komentářích pod článkem se můžete hlásit, kdo půjde na soutěž.

Reportáž z akce

Sice se zpožděním ale přeci vám přináším krátkou reportáž z akce Taneční podložky 2011. Tuto novou akci v soutěži Zelená liga PTO jsme spolupořádali se 176. PTO Vlčata v sobotu 12. února na ZŠ Antonínská.

Předpokládám, že jste všichni orientovaní v termínu taneční podložky, ale pro jistotu si dovolím drobné opakování. Jedná se o speciální podložku na zemi, která má na sobě nakreslené šipky a pod každou šipkou je umístěný elektroniký snímač reagující na tlak. Taková podložka je pak připojena k počítači a přes specializovaný program se promítá na obrazovku (nebo lépe na plátno na zdi) obrazovka se stálými šipkami NAHORU, DOLŮ, DOLEVA a DOPRAVA. Při konkrétní písničce pak dle obtížnosti a rytmu přijíždí odspodu v různém pořadí šipky a vaším úkolem je trefit se nohou na podložku na správnou šipku přesně v okamžiku, kdy míjí tu stálou. Pokud není popis jasný podívejte se například sem www.ddr.cz včetně videa a uvidíte :-)

Rozhodli jsme se tedy uspořádat soutěž pro celé PTO. Počátky nebyly úplně snadné a i přes to, že jsme do poslední chvíle neměli potvrzenou školu (původní domluvená nás odmítla poměrně krátce před akcí) pracovali jsme na principu soutěže a technickém zajištění. Ukázalo se že je potřeba shromáždit velké množství techniky (několik dataprojektorů, počítače, kazeťáky, prodlužky a v neposlední řadě více jak 20 tanečních podložek) a také nachystat turnajový systém.

Ještě v týdnu před akcí jsem s organizátory ladili počítače, písničky a taky trochu tančili, aby kažý věděl co na soutěžící chystáme. Vždycky mám pocit, že taková akce je strašně daleko a nakonec je člověk překvapený jak rychle je za námi :-)

Takže nadešla výše zmíněná sobota, vše bylo nachystáno a organizátoři tzv. na značkách.  Při krásném venkovním počasí, které za normálních okolností uvítáte, ale ne když vám svítí slunce na zeď kam promítáte projektorem tak to není nic moc :-) se sešlo více jak 200 soutěžících od nejmenších prťat okolo 6 let až po kategorii Old.  Tančilo se ve 4 místnostech a jednom centrálním sále - tělocvičně. Celý den jsme se nezastavili, tancovalo se dokola a dokola a dokola až jsmese propracovali k finálovým čtveřicím.
 

Finále pak proběhlo v tělocvična za povzbuzování ostatních. Škoda jen že se akce protáhla a tak konec byl více hektický, než by bylo vhodné a příjemné, ale celkově se akce povedla a jistě jde o použitelný formát soutěže do zimního období. Drtivá většina zůčastněných se dobře bavila a taky hodně hýbala a to včetně organizátorů.

Abych vás déle nenapínal náš oddíl reprezentovali Jirka, Martin, Ondra, Nikola, Kryštof, Filip, Anička, Peťka a Lucka a nejmladší Robin. Nejvíce zazářili: Jirka, který kromě pomoci s organizováním, ještě stihl vyhrát kategorii OLD, Martin na druhém místě kategorie Mladší a Lucka na čtvrtém místě kategorie Starší a celkově jsme jako oddíl skončila na hezkém pátém místě.

Ještě bych rád poděkoval pomocníkům Jirkovi, Pařezovi, Kubovi, Majce, Andrejce, Víťovi a Hanči bez kterých by nebyla ani soutěž ani naše úspěšná reprezentace. Děkuji

PS: pokud ještě nevlastníte vlastní podložku můžete ji výhodně zakoupit přes náš zprostředkovatelský link, kde kromě slevy na nákupu podpoříte i náš oddíl drobnou provizí od provozovatele obchodu - stačí kliknout na http://www.tanecnipodlozky.cz/sleva/21

Ďoubalík

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Hanča (24. 1. 2011 19:39)
Zvažujeme účast malého FanClubáka Robina Čermáka :-) Kdo ho viděl na Srazu nebo na Lopatě, viděl, jak Robin válí. Ale jeho účast ještě není 100%, zvážíme to podle melodií, přece jen je o rok mladší než nejmladší z kategorie N :-)