Trosečníci - výprava Zelení 

Akce

Kdy:
24. 11. - 26. 11.
Kde:
Svratouch
Pro koho:
Exoti

Popis

Naše páteční cesta na výpravu byla docela dobrodružná. Z nádraží v Nedvědici jsme se vydali přes les směrem k základně, to jsme ale netušili, že narazíme na několik překážek v podobě popadaných stromů, naštěstí jsme je i s batohy překonali. No a když už jsme se blížili k základně, tak jsme „ztroskotali“. Každý si mohl ze svého batohu vzít pouze večeři a tři věci, se kterými zvládne přežít víkend. Většina zvolila spacák+nůž a baterku nebo pití. V pokojích jsme v rámci šetření energie nesměli svítit (kdoví, jak dlouho potrvá, než nás pátrací četa najde), takže baterky se rozhodně hodily. Před spaním ještě všichni sepsali obsah svých batohů pro případ, že by se třeba někde u trosek letadla našly.

U ranní rozcvičky každý našel pár nezbytných věcí a po ulovení snídaně jsme zmapovali okolí a stavěli záchranné signály. Před obědem nám zbyl i čas na to, abychom se trochu vyblbli při vlajkovce. Odpoledne jsme se vydali do lesa podívat se, jestli nalezneme nějaké užitečné plody. Nakonec jsme si udělali čaj ze šípků a z listů jahodníku a ostružiní. Abychom měli co k večeři, museli jsme si nejprve zajistit suroviny (vykopat brambory, zabít prase a ulovit ze stromu koření) a poté navařit – vedoucí jen řekli instrukce a potom kluci krájeli a holky vařily. Trošku to trvalo, ale nakonec jsme se všichni najedli a po náročném dni jsme mohli relaxovat u hraní kostek. Nebylo to ale všechno, před večerkou ještě všichni úspěšně prošli stezkou odvahy.

V neděli ráno po snídani se děti vydaly na cestu po azimutech, na jejímž konci dostaly své batohy. Jak ale říkaly, už jim vlastně ani nic nechybělo, protože v průběhu víkendu za plnění úkolů některé své věci dostávaly, takže občas chtěly i takové "nezbytnosti", jako bonbony. Po obědě jsme všude uklidili a vydali se na vlak, na nádraží jsme dorazili s velkým předstihem, tak jsme si tam stihli i dát horkou čokoládu a zahrát nějaké deskovky, na které do té doby nezbyl čas. Zatímco někteří ještě ve vlaku hýřili energií, my vedoucí už jsme lehce podřimovali :)

Alča

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.