Výprava Šmoulíci 

Akce

Kdy:
16. 3. - 18. 3.
Pro koho:
Šmoulíci

Popis

O víkendu jsme se Šmoulinkama jely na družinkovku. Byl to velice důležitý projekt. Testovaly jsme přístroj na cestování do filmů.

Při cestě na chatu nastaly lehké komplikace s vlakem, který nám ujel. Naštěstí nám Jirka vezl věci na program autem a tak nás mohl z Kyjova na chatu hodit. Při čekání na Jiříčka a Evičku na nádraží jsme se přesunuly do prvního filmu – Twilight ságy. Bohužel se ale při přesunu něco pokazilo a přivezly jsme si na základnu upíra (asi za to mohla nová mobilní aplikace na přesun, kterou jsme zkoušely, proto jsme se další den raději vrátily ke starému osvědčenému přístroji).

Když jsme dorazily do chaty, šly jsme na kutě.

Ráno jsme po rozcvičce nasbíraly dřevo, aby nám bylo v chatě teplíčko. Daly jsme si snídani a pak jsme se přesunuly do Kriminálky Miami, kde jsme měly za úkol pomoct vyřešit vraždu Hraběte. Holky svědomitě vyzpovídaly všechny podezřelé osoby a oba dva týmy došli k závěru, kdo je vrah a následně ho zatkly. Bohužel ani jeden tým situaci nevyhodnotil správně a vyšetřovatelky zatkly dvě nevinné osoby.

Další film, který jsme navštívily, byl Karlík a továrna na čokoládu, kde jsme Willy Wonkovi pomohly vyrobit čokoládu a za odměnu jsme si jednu mohly sníst.

Následně jsme se přesunuly do Prostřena, kde zůstala jen polovina vědců a začala nám vařit oběd, který si na schůzce vybrala. Jejich úkolem bylo také vymyslet nějakou zábavu po obědě. Druhá polovina vědců se přesunula do Farmy, kde bylo jejich úkolem podojit krávy. Emě šlo dojení skvěle, ostatním už tolik ne, ale nakonec to nějak společně zvládly.

Naobědvaly jsme se (kuře na smetaně, kari a kukuřici) a v poledním klidu jsme hrály vytuněný městečko Palermo.

Potom jsme se přesunuly do sanitky a zachraňovaly jsme lidské životy. I když to holky na schůzce teoreticky zvládají úplně skvěle, tváří v tvář "realitě" najednou občas nevěděly, co dělat.

Druhá skupina se přesunula do Prostřena a vařila večeři (mašličky se sýrovou omáčkou). Po večeři zase následovala jejich zábava. Potom jsme se přesunuly do Popelky, kde jsme našli Popelku a její dvě zlé sestry, které odcházely na ples a Popelce nechaly jen hrách s čočkou, Šmoulinky jí to pomohly přebrat a ještě jí navrhly krásné šaty na ples.

Následoval ještě noční přesun do Akta X, kde jsme musely projít skrz nepřátelské pole plné mimozemšťanů a poté spánek.

Ráno jsme si přispaly, protože jsme šly v sobotu spát později. Po snídani jsme se přesunuly do Jurského parku, kde jsme podle svědků seskládaly podobu dinosaurů.

Po obědě jsme rychle uklidily a vydaly se na autobus a směrem do Brna.

Lucka

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.