Velikonoční výprava 

Akce

Kdy:
30. 3. - 2. 4.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Velikonoční víkend jsme společně prožili v našem městečku, Kocourkově.

V pátek po příjezdu do Štířího dolu jsme se najedli, ubytovali a kocourkovští občané se rozdělili do rodin. Prvním úkolem bylo vymyslet si řemeslo, jméno a vyrobit vývěsný štít na svůj dům.

O Kocourkově se říká, že v něm hloupost jen kvete, ale my ukážeme, že tomu tak není a za každou hru si nalepíme na štít kytičku s body, abychom ukázali, že jsme chytří a šikovní.

Po představení všech rodin jsme šli ven na pole sbírat brambory, abychom měli co jíst na večeři. Děti rychle běhaly, hledaly brambory a škrábaly. Jeden člen z každé rodiny pak navigoval zbytek přes nepřátelské území. A nakonec jsme si před večeří ještě zahráli všemi oblíbený vachbol.

Po večeři rodiny předváděli pomocí živých soch své zážitky z dovolené. Viděli jsme například návštěvu Ria, Big Ben, nebo svatbu.

V sobotu byla trochu bláznivá rozcvička. Děti běhaly lidský slalom, závodily ve dvojici se svázanýma nohama…

Po snídani jsme se sbalili na výlet a ještě před odchodem jsme si vylosovali, kdo bude kluk a kdo holka. U nás v Kocourkově jsme totiž pro férové jednání, a tak si losujeme, kdo bude mrskat a kdo bude mrskán. Poté jsme se vydali na výlet kolem Ranských jezírek, kde jsme se naobědvali.

Po příchodu na chatu jsme se učili kocourkovské básničky. Nebylo to však tak jednoduché, každou básničku jsme ještě museli přesně podle pokynů doprovodit tleskáním, luskání, dupáním a otočkami.

Po večeři jsme hráli na kytary a někteří hráli deskovky.

V neděli nebývá rozcvička, a tak jsme šli rovnou na snídani. Po snídani jsme se rozdělili na holky a kluky, kluci šli na proutky a pak vyráběli mrskačky a holky pekly a zdobily perníková vajíčka. Tímto jsme se zabavili celé dopoledne.

Po obědě jsme se snažili dobýt cizí základny. A pak každá rodina společně vytvářela klasický kocourkovský obraz.

V pondělí hned po budíčku nastalo mrskání. „Kluci“ honili „holky“ po louce. Hodně dětí si uvědomilo, jaké to je být tím druhým pohlavím, kluci, kteří byli vlastně holky, si uvědomili, že to mrskání občas fakt bolí a třeba budou příští rok mírnější. Některé holky si zase naopak užívaly, že to můžou klukům za všechny ty roky vrátit a tak. No byla to mela.

Po snídani jsme pak pomáhali znovu poskládat přísloví z kocourkovské knihovny. Někdy to bylo těžší, ale nějak jsme to dali dohromady.

Následovalo balení, oběd a znovu balení a úklid. A už pro nás přijel autobus a frčeli jsme domů.

Lucka

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.