Cyklovýprava 

Akce

Kdy:
11. 5. - 13. 5.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

24 severáků na kolech se v pátek vydalo na cyklovýpravu. Z Řečkovic jsme vlakem jeli do Rakvic, odkud jsme už pokračovali na kolech. Do našeho kempu zbývalo asi 17 kilometrů, které jsme pohodlně zvládli za hodinu a půl. Na místě už čekaly naše batohy, takže jsme se navečeřeli, ubytovali, zahráli jsme si vybíjenou a pak už šli spát. 

V sobotu nás čekal celodenní výlet, nesměli jsme teda podcenit přípravu, a tak jsme se i s helmou a kolem pořádně protáhli. Děti jsme rozdělili na dvě skupinky, aby ti nejstarší a nejrychlejší nemuseli čekat na ty nejmladší, a po snídani jsme vyrazili. S mladšími dětmi jsme sice vyjeli jako první, starší nás ale brzo předjeli a v půlce cesty už na nás s obědem museli čekat skoro hodinu. Sice různě rychle, ale stejně úspěšně zvládli všichni celou 35-ti kilometrovou trasu. Na závěr cesty jsme se teda odměnili kofolou, či malinovkou. Až v kempu nás naštěstí zastihla krátká bouřka, jinak ale večer probíhal klidně a všichni se mohli vysprchovat.

Nedělní ráno bylo trochu hektické, ale stihli jsme se včas sbalit a vše uklidit tak, abychom o půl jedenácté mohli vyrážet na poslední výlet. Jeli jsme přes Lednici směrem k nádrži Nové Mlýny, u které jsme se najedli, a trochu odpočali, kdo chtěl, tak se i namočil. Měli jsme ještě spoustu času do příjezdu našeho vlaku, tak jsme si původní cestu ještě protáhli přes Dolní Věstonice. Na nádraží v Šakvicích jsme dojeli po asi 30 kilometrech.

Celkem jsme tento víkend ujeli více než 80 kilometrů po cyklostezkách Lednicko-Valtického areálu a Pálavy.
 

Ondra N.



 

Všechny fotky

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.