Sraz PTO 

Akce

Kdy:
18. 5. - 20. 5.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Máme za sebou další společně strávený víkend tohoto roku. Letošní Sraz PTO se konal v kempu Olšovec v Jedovnicích. Zorganizoval ho pro nás oddíl 34. PTO Tulák a sjelo se tam okolo 280 pionýrů, z toho přibližně 40 severáků. Celý víkend se nesl ve stylu starověkých civilizací.

V pátek jsme se všichni setkali u klubovny a spořádaně se odebrali k vlaku. Z nádraží v Židenicích naše cesta pokračovala do Jedovnic, odkud jsme šli 20 minut do kempu. Jakmile jsme dorazili, bylo úkolem postavit našich 11 stanů. Z loňské expedice Slovinsko a Chorvatsko už máme jejich stavbu nacvičenou, tak to pro nás nebyl žádný problém. Poté se každý s chutí vrhl na svou večeři. Rozdělili jsme se do stanů, a aby měl Vilík s Ondrou na čem celý víkend vařit, šli jsme do lesa nasbírat dřevo. Potom jsme hráli smradlavé vajíčko a ještě jednu další hru v kroužku. Jakmile se setmělo a my neviděli na krok, usedli jsem kolem Petrušky a Lenochoda s kytarami a zazpívali jsme si pár písniček. Po hygieně jsme už jen zapluli do spacáčků a čerpali síly na dlouhou sobotu.

Sobotu jsme začali rozcvičkou v podobě sbírání dřeva. Po hygieně a snídani nás čekal hromadný nástup, na kterým jsme se dozvěděli harmonogram dne. Jako dopolední program byly drobničky přichystané jednotlivými oddíly, na které děti mohly chodit po jednotlivcích, dvojicích či menších skupinkách. Tematicky byly laděné do starověkých civilizací a některé byly dokonce zpestřeny drobnými odměnami. Myslím si, že všechny nejvíc bavil souboj vozatajů, v němž jsme se umístili na 2. místě díky neuvěřitelnému nasazení téměř celé Severky! Následovat měla velká hra, kterou nám bohužel překazil déšť. Ukryli jsme se tedy do stanů a vyčkali, než se počasí umoudří. Když déšť skončil, hráli jsme vybíjenou, kterou děti zbožňují a také ringo. Jelikož se večer konal společný oheň, museli jsme na něj také společně nasbírat dřevo. Po sbírání proběhl nástup kvůli vyhlášení drobniček. Celou sobotu probíhala volba nového náčelníka SPTO, jejímiž výsledky se zahájil společný oheň. Zvolit jsme si mohli ze 4 kandidátů. Kandidoval i náš bývalý oddílový náčelník Víťa Ondráček, který zároveň získal největší počet hlasů a bude tímto 2 roky zastávat funkci náčelníka SPTO, velká gratulace! Potom se za krásného zvuku kytar zpívalo, dokud jsme nebyli unavení a nešli spát.

V neděli jsme tradičně začali bez rozcvičky a po hygieně byla rovnou snídaně. Těsně po snídani proběhl závěrečný nástup v krojích, kde se jmenovali noví instruktoři, včetně Zajdy a Petrušky, a také se vyhlásila celoroční soutěž – ZELENÁ LIGA. A jak jsme dopadli? Jsme rádi, že se stále držíme v prvních 7, ale zároveň jsme byli nemile překvapeni, že jsme se po více než 10 letech umístili právě na posledním vyhlašovaném – sedmém místě. Od září tedy musíme šlápnout do pedálů a pilovat naše získané dovednosti k dokonalosti a tím i k prvnímu místu v Zelené lize. Po vyhlášení jsme už jen všechno sbalili, uklidili po sobě naše tábořiště a hurá do Brna za rodinami.

Děkuji všem, co se téhle báječné akce zúčastnili a věřím, že účast na ostatních výpravách bude ještě větší!

Kyka

Všechny fotky

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.