Masterchef - družinovka pro Parazity 

Akce

Kdy:
25. 1. - 27. 1.
Pro koho:
Paraziti

Popis

Šest Parazitů se minulý víkend vydalo zabojovat o titul Masterchef, který je snem každého amatérského kuchaře. Nešlo jen o vaření, ale i o to se něco naučit a pobavit se. V pátek se všichni vydali na cestu směr chata Brlenka. Cesta nebyla ke konci jednoduchá, k chatě se muselo projít nafoukaným sněhem, do kterého se hluboko bořily nohy, ale všecko všichni zvládli. V chatě jsme si pořádně zatopili a dali si večeři a šli spát.

Ráno v sobotu začalo zápolení. Prvním úkolem bylo prověřit nejzákladnější dovednost - uvařit čaj. Kuchtíci odpovídali na otázky o čaji a za správné odpovědi získávali ingredience. Výsledek potom samozřejmě prošel ochutnávkou poroty (vedoucích) a nejlepšímu týmu se objevily první body na bodovací tabulce. Po snídani jsme se hned vrhli na přípravu oběda, a to pravého vývaru. Soutěžící dostali k dispozici celou řadu surovin a úkol uvařit co nejlepší vývar. Po chvíli po celé chatě voněla kořenová zelenina. Až se polévky vařily, připravovali jsme druhý chod - domácí pizzu hezky od základu. Těsto z mouky, vody, cukru a soli, oleje a droždí, potom rajčatová omáčka, šunka a sýr, a správná dávka toho pravého koření. Trošku jsme to potom sice spálili, ale i tak jsme si velmi pochutnali a vítězové opět dostali body. Po poledním klidu (vlastně spíš poobědovém - obědvali jsme totiž až kolem třetí hodiny) jsme se chtěli trochu rozhýbat. Přišel čas na hru Mňambl! Což je vlastně běhací verze deskové hry Scrabble. Týmy skládaly slova z písmenek, pro která běhaly do okolí. No a slova týkající se vaření nebo jídla byla odměněna dvojnásobkem bodů. Takto jsme za stálého sněžení hráli až do tmy, tak jsme potom už jen zalezli do chaty a odpočívali až do večerky.

Neděle ráno byla sice ve znamení úklidu a mytí nádobí, ale přišlo i na vaření - konkrétně kuřecích steaků, které jsme měli už z předchozího dne naložené. Ty jsme si dali na oběd před odchodem na bus, abychom jeli domů.
Při čekání na poslední vlak ke klubovně nás čekalo ješte vyhlášení, kdo vlastně získal onen titul nejlepšího kuchaře, titul Masterchefa. Bylo to opravdu těsné, ale na prvním místě nakonec skončila Majda a Vojta!

Moc oběma Masterchefům gratulujeme! A taky děkujeme za pěkný zimní víkend všem Parazitům, co ho s námi strávili. Těšíme se na příště.

Anka

Všechny fotky

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.