Cyklovýprava 

Akce

Kdy:
17. 5. - 19. 5.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Na cyklovýpravu se letos vydalo rekordních 25 dětí s 6 vedoucími. Původní obavy ze špatného počasí v pátek odpoledne pominuly, a tak jsme mohli vyrazit. Kolem čtvrté jsme tedy vyjeli na vlak směr Podivín. Odtud už jsme museli sami na kolech. Sluníčko nám sice svítilo, ale po uplynulém týdnu byla cesta pořád plná kaluží. Do naší ubytovny v Lanžhotě to bylo asi 25 kilometrů. Naši první trasu jsme bez velkých zastávek zvládli za dvě a půl hodiny. Pak už jsme jen dojedli jídlo z domu a šli spát. 

V sobotu jsme si po budíčku dali důležitou rozcvičku a krátce po desáté jsme vyrazili. Rozděleni na tři výkonnostní skupiny mohli jet všichni v klidu tempem, které jim vyhovovalo. Prvních dvacet kilometrů uběhlo jako voda, a všechny skupiny se potkaly na soutoku Dyje a Moravy. Tady jsme se všichni společně naobědvali a trochu si odpočinuli...a také se podívali přes řeku na Slovensko a do Rakouska. Poté se skupiny na zbytek cesty opět rozdělily. S nejmladší družinkou jsme jako první dorazili do obce Tvrdonice, kde jsme si sedli na Kofolu. Zbylé dvě skupinky přijeli asi po půl hodině, zpomalila je toitiž nutná výměna duše na jednom z kol. Po návratu na ubytovnu jsme zjistili, že jsme urazili 50 kilometrů! A to i ti úplně nejmladší. Za odměnu se všichni vysprchovali a na večeři dostali tortily. Do večerky měly děti volný program, takže někdo hrál deskovky, někdo si kopal venku, a někdo odpočíval na pokoji. 

V neděli jsme všechno sbalili a vyrazili zpátky. Čekalo nás už jen pohodových 25 kilometrů. Cestou jsme se stavili na Janův hrad, kde jsme si dali oběd a koupili si zmrzlinu, nebo limonádu. Po lehce složitější cestě vlakem jsme dojeli konečně zpátky ke klubovně a akci jsme prohlásili za ukončenou.

Děkuju všem zúčastněným a těším se na příští rok, kdy třeba překonáme i těch letošních 100 kilometrů! 

Ondra N.

Všechny fotky

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.