Letní výprava 

Akce

Kdy:
14. 6. - 16. 6.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Smajlíci

Vyjeli jsme z Brna před pátou hodinou odpolední, vystupovali jsme na zastávce Ivančice letovisko. I přes počáteční zmatení jsme úspěšně došli na ubytování. Postavili jsme si stany, zahráli jsme si smradlavé vajíčko. Kromě večeře jsme si ještě stihli naučit sekat dřevo a před spaním zazpívat u ohně pár písniček.

Další den už jsme byli nedočkaví a tak jsme vstali už kolem sedmé hodiny, rozcvičili se a uklidili si ve stanech. Mezitím Jiříček udělal snídani, po snídani jsme se vypravili na nedalekou rozhlednu Réna. Cesta nebyla zas tak náročná, takže jsme ji bez problémů zvládli. Po návratu z rozhledny jsme se museli vypravit pro dřevo na večerní oheň. Opět po návratu na nás už čekal Ondra, následoval oběd. Po obědě jsme si rozdali odměny za chechtáky a šli se koupat na nedaleké přírodní koupaliště. Po návratu ihned rozdělali oheň, opekli si špekáčky a zazpívali si s kytarou u ohně. V neděli už nás čekal jen úklid a cesta dom. Celkem se zúčastnilo 9 smajlíků, což byla největší družinka na vandru.

Honza

Pandy a Paraziti

V pátek se tři Pandy a dva Paraziti s Kykou a Vilíkem společně vydali autobusem do Rosic. Odtud už jsme dál pokračovali po svých s batohem na zádech. Kvůli velkému teplu jsme dělali časté přestávky na doplnění tekutin. Po sedmi kilometrech jsme si v lese mezi Babicemi a Zbýšovem našli místo na spaní. Chvilku jsme si odpočinuli, postavili jsme plachtu, abychom měli kde spát, a konečně jsme se navečeřeli. Potom jsme si povídali a šli spát.

Ráno nám nejvíce času nezabrala snídaně, nýbrž vytahování klíšťat, kterých jsme přes noc dohromady nasbírali nepředstavitelné množství. Po snídani jsme vše sbalili a vyrazili na 15 kilometrů dlouhou cestu. Sluníčko pálilo už od rána, tak jsme si hned v první vesnici, co jsme potkali, koupili zmrzlinu a pití. Šli jsme po modré turistické značce. Zhruba v půlce trasy jsme si udělali větší pauzu a dali jsme si lehčí oběd s tím, že si polévku a druhé jídlo uvaříme až na místě. Minuli jsme řeku, pole, lesy, vesnice, až jsme dorazili do Ivančic. Prošli jsme celé Ivančice a konečně jsme celí zpocení dorazili ke skautskému srubu, kde už odpočívali Exoti a Smajlíci. Opět jsme si chvilku odpočinuli, potom jsme se převlékli do plavek a zchladili si celé tělo v řece Jihlavě, protékající přímo vedle srubu. Potom jsme se převlékli, najedli, postavili plachtu a nachystali společný oheň. U ohně jsme zpívali s kytarou, opekli si na něm špekáček a po hygieně jsme šli spát.
V neděli se nám spalo tak dobře, že jsme si poslali skoro o hodinu déle. Jak jsme vstali, vyčistil jsme si zuby a umyli si obličej ledovou vodou z pumpy, což nás probudilo líp než rozcvička :). Po snídani jsme začali vše balit, protože po obědě by na to už nebyl čas. Na oběd jsme měli gulášovou polévku a těstoviny s červenou omáčkou a sýrem. Dosytosti najezení si všichni umyli svůj ešus a lžíci, rozebralo se erární jídlo a pomalu jsme vyrazili na vlak. U klubovny již na některé čekali nedočkaví rodiče, jiní si museli chvilku počkat. Děti ještě odevzdaly společné jídlo a vybavení a tím byla letní výprava úspěšně ukončena.

Kyka

Exoti

V nevelkém počtu 4 dětí a 2 vedoucích jsme nabalili společné zásoby a vydali se vlakem do Radostic. Po vystoupení z vlaku nás čekal v lese příjemný chládek, ale to brzo přešlo. Když jsme si představili, že půjdeme v sobotu celý den v tom vedru, rozhodli jsme se nakonec, že ujdeme co nejvíc ještě v pátek večer. Tak jsme došli kolem 22 hodin kousek od Ivančic a tam si ustlali po plachtou a ve 3 hamakách. Les byl plný housenek, ještě ráno jsme je lovili z batohů.

Ráno jsme se nasnídali, sbalili a došli přes zahrádku s limonádou až do Ivančic ke Smajlíkům. Tam jsme si nechali věci a vydali se na přírodní koupaliště kousek odtud. Když jsme se dostatečně osvěžili, vrátili jsme se uvařit si oběd. Odpoledne jsme pak byli rádi, že jsme v tom vedru ve stínu a nejdeme s batohy na zádech. Večer jsme společně s ostatními opekli špekáčky, zazpívali s kytarou a šli spát. V noci jsme čekali bouřku, ale nakonec nepřišla, takže jsme nemuseli nic sušit. Jen jsme se sbalili, před obědem jsme ještě zašli na rozhlednu Alfonse Muchy a pak už jen oběd a cesta domů.

Víťa

Velmi si vážíme těch, co jeli a proto jsme jako poděkování a odměnu nechali vyrobit krásné SEVERÁCKÉ KŠILTOVKY, které účastníci letní výpravy dostali zadarmo. Pro ostatní zájemce budou k dostání za malý poplatek, ale o tom se ještě dozvíte.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.