Příměstský tábor 

Akce

Kdy:
26. 8. - 30. 8.
Kde:
Klubovna - Brno
Pro koho:
všichni, veřejnost

Popis



Den první

První den příměstského tábora jsme začali  již tradičně ranní pohádkou v klubovně. Jelikož jsme se všichni ještě neznali, museli jsme se o sobě navzájem něco dozvědět, a proto se celé dopoledne neslo v duchu seznamovacích her. Poté jsme si dali výborný oběd - tortily. Po obědě byl už konečně čas na první přesun v čase. Naneštěstí se při přesunu ozval ve stroji času výbuch, který způsobil, že jsme se nepřesunuli. A co teď? Měli jsme jedinou možnost - stroj času opravit. Našli jsme seznam součástek potřebných k opravě. Např. drát, spínač a zelená dioda. Když jsme všechny součástky sehnali, nastal čas jít domů. Tak snad zítra bude stroj fungovat a podnikneme náš první opravdový přesun.



Makča



Den druhý

Po ranní pohádce nastal ten správný čas. Seznámily jsme mladé vědce s našim strojem času, vysvětlili si jak by měl správně fungovat, např. aby jsme se přesunuli na místo které jsme chtěli museli jsme se předtím dostavit na místo předem určené, a také bezpečnost cestování v čase - zavřené oči, aby jsme neoslepli. Po náročném "školení" jsme si dali svačinky od maminek a vydali se na první cestu. Jsme tu, jdeme na první přesun, který bude dnes až do Pravěku! Povede se? Neoslepí stroj někoho? Povedlo se! A všichni jsme v pořádku! Moc jsme neotáleli a vydali se na průzkum pravěku. A jak to tam vypadalo se můžete podívat na fotkách. Po náročném průzkumu jsme se posilnili obědem a přesunuli se zpět do přítomnosti domů k maminkám a tatínkům.



Barča


Den třetí















Den čtvrtý
 

Čtvrteční den jsme klasicky začali pohádkou. Po pohádce jsme se vydali do dob středověku. Navštívili jsme Památník písemnictví v Rajhradu. Zde se nás ujal velmi hodný pan průvodce a ukázal nám spoustu nových věcí. Už umíme rozeznat Cyrila od Metoděje, víme jak vypadá hlaholice a jak zněla staroslověnština. Taky jsme navštívili knihovnu, která obsahovala téměř 18 tisíc knih. Viděli jsme rodinu pávů i s mláďaty a sáhli si na pergamen, který jak už teď víme, se vyráběl z kůže kůzlat, jehňat nebo malých oslíků. Po prohlídce Památníku jsme se stavili na dobrý obídek. Pak už nás čekal přesun do současnosti a cesta na vlak. V klubovně jsme si pustili pohádku, abychom si po náročném dni trochu odpočinuli. 



Kačka


Den pátý

 

 

Poslední den naší dobrodružné cesty časem nás po tradičním zhlédnutí pohádky čekal přesun vlakem do Bílovic nad Svitavou, odkud jsme se vydali na procházku Těsnohlídkovým údolím. Pěšinka nás vedla poklidnými lesy, kde jsme mohli obdivovat krásu přírody kolem sebe. Došli jsme mimo jiné i na místo, kde byl pokácen první vánoční stromek v České republice. Těsně před obědem jsme se znovu přenesli díky našemu stroji času a ocitli se opět v pravěku. To nás sice donutilo lehce improvizovat, ale jako správní táborníci jsme si dokázali bez obav rozdělat oheň a opéct špekáčky. Pak nastal čas vyrazit dál. Pomocí mamutů jsme se dopravili zpět do klubovny, kde jsme naposledy použili stroj času, abychom se vrátili do současnosti a domů k rodičům.


Zajda




















 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.