Informace pro zájemce a nováčky

Nováčky do Severky přijímáme pouze v omezeném rozsahu a to začátkem školního roku a zejména děti mladšího školního věku. V průběhu roku je pak obvykle kapacita družin naplněna a nováčky bereme spíše výjimečně. Zájemcům o členství v našem oddílu doporučujeme se informovat o aktuální situaci na některé e-mailové adrese vedení oddílu (viz Kontakty).

Máte-li zájem o členství v PTO Severka a jste již po dohodě s vedoucími domluveni na první návštěvu klubovny, pak jsou právě pro vás určeny následující informace:

Nováček

Každý zájemce o členství v našem oddíle má 3 schůzky na rozkoukání, tzv. „zkušební dobu“. Absolvuje s námi 3 schůzky, podívá se, jak to u nás chodí a my si naopak ověříme, jestli opravdu má zájem chodit nebo už třeba víckrát nepřijde. Teprve potom se definitivně rozhodne, jestli se chce stát členem Severky a donese vyplněnou přihlášku.

Rozhodovat se bude nejen dítě, ale i rodič, snažíme se proto oběma poskytnout základní informace o našem oddílu. Najdete je na našich webových stránkách, můžete si je stáhnout a prostudovat také v podobě prvních Vstupních informací nebo podrobnějšího Manuálu.
Informace vám jako členům oddílu budou pravidelně přicházet i e-mailem, pokud nám dáte adresu.

Přihlásíte-li své dítě do oddílu, předpokládáme, že se bude zúčastňovat schůzek a výprav v co největší možné míře - je to hlavně v jeho zájmu. Bez účasti na výpravách nemá cenu být členem našeho oddílu, protože schůzky dětem zdaleka nedají tolik, co výpravy v kolektivu kamarádů.
Nováček má omezenou dobu (asi 1 rok) na to, aby splnil nováčkovskou zkoušku. Potom dostane oddílový šátek a stane se právoplatným členem oddílu - táborníkem. U nejmenších dětí občas  tuto lhůtu prodlužujeme a necháváme jim první rok opravdu jen na hraní :-)

První úkoly pro nováčka

  • pořídit si postupně oddílový kroj - zelenou košili (k dostání u nás, nebo i jinou, kterou máte či seženete) a oddílové tričko, keré se nosí na schůzky a akce
  • na schůzky si nosit deník (sešit nebo tlustší deník), tužku, přezůvky, uzlák, tričko
  • začít se vybavovat na výpravy - spacák, karimatka, pláštěnka, batoh, dobré boty, baterka, láhev na pití a pod.,
  • pořídit si uzlák - uzlovací šňůra cca 1,5 - 2m dlouhá, nejlépe „horolezecký úvaz“ (příp. k dostání u nás).
  • donést vyplněnou přihlášku  a zaplatit registrační příspěvek

Finance

Registrační příspěvek do oddílu je 500,- Kč za pololetí. Část z této částky slouží na registraci, pojištění, značná část přispívá na placení nájmu za klubovnu a zbytek na pokrytí drobných výdajů, které máme při přípravě her a soutěží, na odměny pro děti, fotky a pod.
Cena výprav se pohybuje podle doby, vzdálenosti a ceny ubytování mezi 200-500 Kč. Dále počítejte s nutností pořídit potřebné vybavení, pokud ho už nemáte (batoh, spacák, boty, ...)

Chápeme, že vstup do oddílu znamená nápor na vaši peněženku - příspěvky, tričko, výpravy, vybavení na výlety a podobně. Věřte ale, že za to vaše dítě dostane víc, než v mnohém draze placeném kroužku. Nové zážitky, vědomosti, vlastní zodpovědnost a samostatnost. Bude trávit svůj volný čas smysluplně a s kvalitním programem. Věříme, že nebudete litovat.
Přesto, pokud by to pro vás bylo komplikované, nabízíme vám možnost individuální domluvy - příspěvky či poukaz za tábor je možno platit na etapy, vybavení není nutné pořídit ihned - mnohé se dá u nás půjčit. Nebojte se nás zeptat a domluvit se, zvlášť pokud máte u nás dvě děti (někteří i více :-) )
Máte-li naopak nějaký tip na případného sponzora nebo pomoc, dejte nám o tom vědět, budeme moc rádi. Děkujeme.

DOTAZY

S jakýmikoli dotazy se obracejte na jednotlivé vedoucí mailem, telefonem nebo osobně po schůzkách, které se konají v klubovně na Horáckém nám. 12 v Řečkovicích dle aktuálního rozpisu.

Věříme, že se s vámi uvidíme také na některé z našich akcí pro rodiče a že budeme po celý rok úspěšně spolupracovat na spokojenosti „NAŠICH“ dětí.

Vedení oddílu